We Just Can’t Get Enough

dinsdag 15 maart 2011 18u13 | Steven Heyse (tekst), Ann D'hondt (beeld) | 2 reacties
Trefwoorden: , , , .

Voor de laatste thuismatch van de reguliere competitie kregen we zaterdagavond de vereniging uit Brugge op bezoek in het Ottenstadion. We mogen dan wel al zeker zijn van playoff 1, winst tegen Cercle zou de Buffalo’s wat meer zekerheid bieden voor het behouden van de derde plaats.

De Buffalo’s gingen flitsend van start en zetten meteen druk. Na amper vier minuten was het al bijna prijs toen een kopbal van Coulibaly maar nipt naast ging. Drie minuten later ging de bal wel tegen de netten. Smolders kopte een corner door en Le Petit Pelé Mboyo kopte de 1-0 binnen.
petit pélé mboyo scoort vroeg  ibrahim conté

Onmiddellijk ging Cercle op zoek naar de gelijkmaker, maar het schot ging over en de spelers liepen er precies wat verloren bij. De Buffalo’s hadden de wedstrijd stevig in handen en Cercle leek maar niet in de match te komen. Zelfs na een enorme flater van, jawel wie anders dan, Suler slaagden de bezoekers er niet in de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Coulibaly speelde een goede wedstrijd, maar wist enkele mooie kansen niet in doelpunten om te zetten.

De Bruggelingen kwamen iets gretiger uit de kleedkamer en gingen tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker. In balbezit speelden de Buffalo’s de bal geduldig rond, wachtend op een opening in de Cercleverdediging. De Buffalo-supporters kregen er maar niet genoeg van, geïnspireerd door de Celtic supporters, leken ze bij momenten helemaal los te gaan op Just Can’t Get Enough, de jaren 80 hit van Depeche Mode.

mboyo coulibaly toont veel inzet en is regelmatig gevaarlijk voor Cercle ondanks een vroege blunder van jewelste is er van suler grote inzet

Ook in de tweede helft zette Coulibaly zijn goede spel verder. Hij kreeg dé kans om de match te beslechten, maar de afwerking zat niet mee en zijn schot strandde op de paal. Goed tien minuten voor tijd haalt Dury Mboyo naar de kant voor El Ghanassy die meteen bewees waarom hij op de bank startte. Keer op keer liep hij zich vast en bijna elke actie draaide op niets uit.

In de slotminuten kreeg Conté nog enkele mooie kansen, maar ook hij slaagde er niet in de score te verdubbelen. Zo bleef het 1-0, al bij al een zuinige zege want de Buffalo’s speelden goed en hadden heel wat kansen.

frisse jorgensen run jesper runveel gemiste kansen reynaldo krijgt een flink uitbrander

Tijdens de wedstrijd werden de standwijzigingen van de andere wedstrijden met veel aandacht gevolgd, het was deze keer beslist niet alleen manager Louwagie die aan het rekenen was. Het verlies van KRC Genk en het gelijkspel van Anderlecht werden op gejuich onthaald in het Ottenstadion. Dat betekent immers dat Gent op amper 4 punten van Genk en 5 punten van leider Anderlecht komt in het klassement.

gele kaart voor serebrenikov actie suler

Als Gent volgende week de drie punten kan meepakken bij Anderlecht zouden de Buffalo’s wel eens met slechts 1 of 2 punten achterstand op de koploper aan Play Off 1 kunnen beginnen. Maar eerst krijgen we woensdag de Rouches nog eens op bezoek in de heenwedstrijd van de halve finale van de Beker van België.