De Gentse stadsbibliotheek

dinsdag 22 februari 2005 20u50 | Maarten | 2 reacties
Trefwoorden: , .

De liefde voor boeken kreeg ik als kind nog voor de pap ingelepeld. Nog voor ik kon lezen hield ik ervan tussen de (voorlees)boeken te snuisteren – ik hield toen al van de sfeer en de geur van boeken en bibliotheken… Die eigenschap zal ik wel danken aan mijn grootvader die bibliothecaris was.
Na jaren van me behelpen met het aanbod in de kleinstedelijke Westvlaamsche bibliotheekjes was de schatkamer die Gentse stadsbibliotheek heet, dan ook een ware openbaring. Toen ik tien jaar geleden ging ‘kotten’ in Gent, heb ik me er meteen lid gemaakt. Zoveel bezoeken en gelezen boeken later, kom ik er nog steeds met plezier. Ik geniet er elke keer nog van tussen de rekken met boeken te lopen, mijn ogen op boeken te laten vallen, het toeval te laten bepalen wat mijn trein- en bedgezel de komende dagen en weken wordt.

Wie wat gerichter en planmatiger leest, kan natuurlijk gebruik maken van de fantastische website. Je kan er niet alleen op allerlei manieren in de enorme catalogus zoeken, je kan ook online zien wanneer je je boeken terug moet dragen, of meteen verlengen. Werkelijk fantastisch!

ps: ‘k hoop dat de bib-bezoeker die zijn/haar Sioen-cd in een verder afschuwelijke Britse jazzfunk-cd liet zitten ,die inmiddels terugheeft?!

© 2005 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

 1. Reactie van Iris Michiels

  Tussen die meterslange rekken en mijlen van boeken zal ik jou al ongetwijfeld in een waas en als een spook voorbij gefladderd zijn, want ook voor mij is de bib mijn tweede thuis waar ik niemand zie en enkel de geesten van mijn boekenvrienden snuif en met een paar van hen, onder de arm, huiswaarts keer.
  En als ik er even niet op de koffie kan, dan haal ik die immense boekenzee, via internet, bij mij binnen.
  Ik heb die aantrekkingskracht van onze bib belukkig kunnen overbrengen op mijn dochters en straks op mijn kleinkinderen….
  In Gent zegt men “lezen tussen de soep en de patattten”, wel zo iemand ben ik.

 2. Reactie van Jozef Wyngaerden

  Inderdaad, maar het gebouw wordt wel een beetje te klein. Wanneer zal stad Gent hier nog eens in investeren, zodat we weer comfortabel tussen de boeken kunnen snuisteren?