Mar adentro

woensdag 23 februari 2005 8u58 | Smetty | 1 reactie
Trefwoorden: .

“Mar adentro” is de nieuwe film van Alejandro Amenábar (The Others) met de populaire Spaanse acteur Javier Bardem in de hoofdrol. De film sprokkelde al meerdere prijzen op het Festival van Venetië, behaalde een Golden Globe Award als beste buitenlandse film en er wacht ook nog een oscar nominatie in diezelfde categorie.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Ramon Sampedro, die als jongeman zwaar gewond raakte en op het moment waar de film begint, al bijna dertig jaar bijna volledig verlamd in zijn bed heeft doorgebracht. Ondanks de goede zorgen door vrienden en familie wil hij sterven. Op een waardige manier. Een film over euthanasie.

Een moeilijk onderwerp dat schitterend werd verfilmd. We volgen Ramon, een humoristische en vurig personage in zijn zoektocht naar een waardig einde. Meerder vrouwen kruisen zijn pad, soms in de hoop hem op andere gedachten te brengen. Zonder succes.

Ik zag een prachtige, vertederende film. Gezien het onderwerp is het einde bekend. Zelden heb ik een film gezien die de emoties rond afscheid nemen zo mooi en eerlijk in beeld gebracht heeft. De verscheurende twist tussen leven en dood, tussen vasthouden en laten gaan. Ik heb op mijn lip zitten bijten omdat ik niet graag met tranende ogen naar huis toe loop. Geen goedkoop sentiment, maar een aangrijpend meesterwerk. Ik ben bang dat ik de beste film voor 2005 al gezien heb.

De Officiële Site

© 2005 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Mar adentro

  1. Reactie van Lord CMS

    Ik ga zeker ook nog gaan kijken, mijn ma vond ‘m ook heel goed