Gentse actua

donderdag 7 juli 2005 9u20 | Lien Braeckevelt | 10 reacties
Trefwoorden: , .

Gent wil slimme camera’s in voetgangersgebied
Kunnen nummerplaten herkennen en wagens zonder vergunning beboeten
Het stadsbestuur van Gent wil slimme camera’s inzetten om het voetgangersgebied te controleren. De camera’s zouden nummerplaten kunnen herkennen en tegelijk ook weten welke wagens er wel of niet in mogen. ,,De agenten die nu voortdurend het voetgangersgebied controleren, kunnen heel wat nuttiger opdrachten uitvoeren”, zegt schepen Karin Temmerman (SP.A). Lees meer bij DS Online

Nog meer bier in de Dulle Griet. Lees meer bij DS Online

Skaldenparkbus pendelt verder. Lees meer bij DS Online

SP.A zoekt consensus-kandidaat. Lees meer bij De Gentenaar

© 2005 GENTBLOGT VZW

10 reacties »

 1. Reactie van Filip

  Ik vind zulke slimme camera’s sowieso een inbreuk op de privacy. Als ik in Gent rondloop of -rij willen ik, noch mijn auto, gefilmd worden.
  Stel dat je voor de eerste keer in Gent komt met de auto, en je zoekt parkeerplaats dicht bij het centrum maar alles staat vol. Je volgt een auto die wel toegang heeft tot zo’n zone, en voor je het goed en wel beseft zit je erin en word je beboet. Tegen foto’s en camera’s valt toch niet te discussiëren (ikzelf heb een slechte ervaring met flitsers). Zulks automatisme komt er hopelijk niet!

 2. Reactie van Lena

  Ik heb geen slechte ervaringen met flitsers. Ik ben dan ook nog nooit geflitst.

 3. Reactie van Koen

  Stijgt het gemiddelde IQ in Gent door deze slimme camera’s?

 4. Reactie van Bert D

  Ehm Filip, privacy, op straat? Dat de camera’s nu niet in jouw huis moeten worden gezet, ok, dat zou absurd zijn, maar camera’s op straat zijn niet meer dan geautomatiseerde agenten.

 5. Reactie van iris

  Wat die camera’s betreft, daar heb ik persoonlijk ook geen moeite mee en als ik al neuzenpeuterend op hun filmke sta, so what ?
  Ik ben wel van mening dat dergelijke camera’s wel impact zullen hebben op diegenen die alle regels aan hun laars lappen.

 6. Reactie van Marc

  Hallo slimme camera….. Heb jij soms mijn vrouw niet gezien. Ja…ge hebt ze gevonden. Tof, in welke winkel kan ik ze momenteel vinden ?

 7. Reactie van Jean Marie de Wulf

  Ik stel me soms de vraag: waar legt men nu de waarden? Er is hevig protest tegen camera’s die proberen vandalen, raamkrakers en gouwdieven te vinden en te ontraden. Er is uit diezelfde hoek gejuich als het gaat over represailles tegen een automobilist die ergens verloren gereden is.
  Waar zit nu de logica? Echt, hoe liggen nu de ethische waarden?
  Beide dingen zijn inderdaad tegen de wet, maar waar ligt het grootste gevaar, of vergrijp?

 8. Reactie van Cedric

  @Marc, die camera zal niet helpen hoor. Uw vrouw is hier bij mij thuis een douche aan het nemen.

 9. Reactie van frederik haentjens

  ze zouden beter slimme voetgangers moeten inzetten….

  hint

 10. Reactie van frederik haentjens

  ik ben een slimme voetganger en ik flits nu en dan eens schone meiskes. Behoor ik tot de doelgroep?

  duhh