Gent.blogt organiseert…

vrijdag 8 juli 2005 15u30 | Lien Braeckevelt | 10 reacties
Trefwoorden: , .

Zoals ik al eerder geschreven heb: er zijn massa’s wandelingen op de Gentse Feesten. Alleen zijn er twee wandelingen die steeds vergeten worden door alle organisatoren. Gent.blogt is er om die leemte op te vullen.

Om te beginnen is er de pré-Gentse Feesten wandeling. Al jaren maak ik er een goede gewoonte van om de sfeer op te snuiven aan de vooravond van de Gentse Feesten. Heerlijk is dat. Je maakt een eerste kennismaking met wat er nieuw is, wat er weggevallen of verhuisd is. Je snuift de nervositeit van de horecamensen op. De terrasstoelen zijn er nog niet! De tafels! Die verlichting wil nie mee! Een geweldige ervaring, ieder jaar opnieuw.
Dit jaar wil ik de lezers van Gent.blogt ook laten genieten van deze unieke ervaring. Afspraak: 15 juli om 20.00u aan de Bal Infernal in de Kammerstraat (Vrijdagsmarkt). Laat graag iets weten op gent@blogt.be.

Een tweede leuke wandeling is uiteraard… de post-Gentse Feesten wandeling. De laatste zatte mensen die opgeraapt worden door Ivago. De afbraak die zo ontzettend snel gaat. De verschaalde biergeur. Ik ben ooit eens om 9u ‘s morgens een paar mensen gaan bezoeken op de Vlasmarkt. Ik compleet nuchter en net wakker, zij niet. Hilarische taferelen verzekerd.
Die wandeling is gepland op dinsdag 26 juli rond de middag. Die wandeling haal ik niet ieder jaar, dat hangt van mijn eigen toestand af. Dus hierover nog geen concrete afspraken. Later misschien meer!

© 2005 GENTBLOGT VZW

10 reacties »

 1. Reactie van Smetty

  Lena is te herkennen aan het Gent.blogt t-shirt (ze heeft er maar één laten maken om ons jaloers te maken) en de paraplu.

  Zijn er mensen out there die een t-shirt willen sponsoren? Wij zouden er ook graag eentje willen hebben namelijk.

 2. Reactie van iris

  @Lena, spijtig maar 15 juni zal voor mij niet gaan; heb die maand al van mijn kalender gescheurd. ;-)

 3. Reactie van frederik haentjens

  Prachtig initiatief. Ik heb dat pre-Gentse Feesten uitstapje al enkele keren gedaan met mijn maat Mong Cocquyt Junior. Helaas zijn de tijden veranderd en woon ik heel ver weg in een warm land en staat Mong nu zelf zijn lichtjes uit te testen op de Vlasmarkt (vlaspoppenwerper bij uitstek namelijk).

  Kortom, wie dit kan meemaken… doen! En vergeet nie langs het stad huis te passeren rond 7 pm (denk ik) voor wat gratis drank en aperitief hapjes ;-)

  Frederik uit Bahrain

 4. Reactie van frederik haentjens

  Een mens wordt er triestig van als hij gent.blogt.be leest, geboren en getogen gentenaar is en dit jaar niet naar de Gentse Feesten komt :( De tranen in mijn ogen.

  Maar ik ga toch in therapie en zal elke dag op gent.blogt.be bij elke blog over de feesten mijn herinneringen bovenhalen en er een stukje over schrijven. Zal ik er ook wat tips bij geven want tenslotte, 30 jaar Gentse Feesten ganger… dat krijg je niet afgeleerd en dan kan je je toch al een senior noemen he :-)

  Anyway, k’wou dit toch even kwijt aan het gent.blogt.be team en de andere bloggers.

 5. Reactie van iris

  Niet om frederik nog melancholischer :-( te maken, maar ik beleef vanaf maandag a.s. elke dag de pre-Gentse Feesten, want ik doorloop, liefst ‘s morgens, elke dag de stadskern om de podia-en tal van andere evoluties gade te slaan en tegen dat de Gentse Feestenparade start ben ik al “in de mood”.

  @frederick, vandaag is men volop bezig aan de Gras- en Korenlei met Polé Polé ! Allé, aan de waterplatvormen hé.
  Kwestie van jou op de hoogte te houden ! ;-)

 6. Reactie van frederik haentjens

  thnx Iris. Leuk ook op de hoogte te zijn van hoe mijn stad aan het veranderen is… de metamorfose is begonnen ;-)

  spannend

 7. Reactie van Hilde

  Ja! count me in! met 2, misschien nog met meer, ik ronsel wel ff ;)

 8. Reactie van Arthur De Decker

  Een vrie wijs gedacht van Gent Blogt. Mijn vrouw en ik zullen er zijn in den Bal Infernal.
  Tot dan

 9. Reactie van i.

  ik ben er ook!

 10. Reactie van Filip

  Misschien kom ik ook wel eens af..