De Eurobierbeurs: 3 dagen bier later

dinsdag 12 juli 2005 0u44 | Bert | 2 reacties
Trefwoorden: , , .

Vorige week mochten we 2 VIP kaarten weggeven voor de Eurobierbeurs. Bert liet zich 3 dagen helemaal gaan (met gratis bier) en stuurde ons volgend (nuchter) verslag:

Naar jaarlijkse traditie was ik dit weekend present op de Eurobierbeurs op het Emile Braunplein. Het was weer dik in orde: schoon volk, toffen ambiance en vooral veel en lekker bier. Bij deze 8de editie had ik de luxe van een vip-kaart waardoor ik zeker geen dorst zou lijden.

Qua opkomst was de zaterdagavond de topavond. Qua muziek en sfeer deden de vrijdag- en zondagavond het beter. De jazz-muziek op zaterdagavond was niet echt mijn ding. Ik had het meer voor de ambiancebrengers van de live karaoke met Big Boy Frankie & The Circumstances op vrijdagavond en A.B. Nono op zondagavond die de mensen aan het shaken brachten.

Maar geen nood voor de stilzitters: naast de bierklassiekers die je in de meeste café’s kan drinken, waren er ook tientallen bieren die minder bekend zijn bij de modale bierdrinkende Belg. Blonde Pater Lieven en Nog Eentje Dubbel smaakten mij het best. Ik heb ze niet allemaal kunnen proeven, maar heb wel mijn best gedaan. Voor de bob’s en bobettes waren er natuurlijk ook water en cola verkrijgbaar.

Ik was de 3 dagen telkens pas present vanaf 21u, maar was misschien beter vroeger gekomen als ik op de lach en blozende wangen van sommige bezoekers afging, die er blijkbaar al een tijdje zaten. De sfeer was er dus wel en de enkele gezellig zatte mensen die moeite hadden om zich te oriënteren konden zich zonder kleerscheuren een (om)weg door de terrasjes banen.

Kortom: een leuke opwarmer voor de Gentse Feesten van volgende week en een aanrader voor volgend jaar voor zij die het dit weekend gemist zouden hebben.

Winnaar nummer 2 gaf verstek, waardoor ik (Smetty) vrijdagavond met de overblijvende kaart op zak, zelf een kijkje ging nemen (proeven). Op het moment waarop de foto genomen werd was er net: gratis Keizer Karel bier.

© 2005 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Jean Marie de Wulf

    Inderdaad, ik heb mijn excuses moeten aanbieden en met grote “droefenis” de zo sympathieke uitnodiging moeten afwijzen: mijn familie gaat wel ietsje voor, zelfs voor alle mogelijke biergeneugten. Maar wees toch gerust, waar ik dit week-end vertoefde waren er ook lekkernijen, zelfs op de rand van het zwembad! Volgend jaar doe ik zeker terug mee! Ik hoop dat mijn plaatsvervanger er veel goeds zal van gemaakt hebben.
    Het Belgisch Bier is nu één van de grootste wereldwonderen. Heeft de Unesco die nog niet op zijn levende erfgoedslijst geklasseeerd?

  2. Reactie van Patrick Kroon

    Hallo,
    Ik ben een jongen met een beperking en ben bezig met een boek aan het schrijven over bier. Mijn vraag is mag ik dit artikel gebruiken voor mijn boek? , hopelijk krijg ik zo spoedig mogelijk antwoord op mijn vraag. Met vriendelijke groeten van Patrick Kroon uit Waalwijk.