Blue Note Festival: Dee Dee

dinsdag 19 juli 2005 1u16 | Bruno Bollaert | 3 reacties
Trefwoorden: , .

Ladies and gentlemen, allow me to present: Dee Dee Bridgewater.

Het eerste album dat ik van Dee Dee Bridgewater heb gekocht, was Love And Peace: A Tribute To Horace Silver. Ik had toen noch van Horace Silver, noch van Dee Dee Bridgewater gehoord, maar ik had de CD half voorbeluisterd in de Fnac, en het leek me wel wat.

Dee Dee Bridgewater (v)

Ik onthield vooral Permit Me To Introduce You To Yourself, dat ik een jaar of zo later, ergens in een café in de buurt van de Overpoort ‘live’ te horen kreeg, tijdens een optreden van een vriend die toen in een jazzgroepje zat. Met een zangeres die van wanten wist (al ben ik haar naam vergeten).

Dee Dee Bridgewater (viii)

Later heb ik nog een stuk wat albums gekocht, met wisselende kwaliteit, en waar misschien Live at Yoshi’s nog het meeste uitspringt. (Yoshi is een ‘jazz house‘ in Oakland, CA.) Maar die eerste CD bleef ‘hangen’.

Dee Dee Bridgewater (iii)

Zaterdagavond op het Blue Note Festival was zonder meer het meest professionele optreden tot nog toe. En daarmee bedoel ik dat het optreden verschrikkelijk grondig in elkaar was gestoken en gerepeteerd, maar wel op zulk een manier dat op geen moment de magie door routine of afdreunen werd verstoord. Dee Dee wist feilloos het publiek naar haar hand te zetten, en bracht op overtuigende manier (voor sommigen al meer dan voor anderen) met het Frans-chansonrepertoire van haar recente CD.

Het was misschien niet meteen het meest ‘jazzy’ optreden van de eerste helft van het festival (All that jazz.), maar het vond zeker de weg naar het publiek. Wij vonden het alvast geslaagd entertainment.

Dee Dee Bridgewater, gezien in het kader van het Blue Note Festival in De Bijloke, op zaterdag 16 juli. Meer foto’s vind je in deze Blue Note Festival 2005 flickr set

© 2005 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

 1. Reactie van frederik

  mijn eerste cd van Dee Dee Bridgewater was “Dear Ella” uit 1997 (dvd-doos format). Het was denk ik haar eerste cd dat echt goed verkocht heeft in Belgie. Het jaar daarop heb ik ze live gezien in Den Haag zomer jazz festival.

  Hoe dan ook, een prachtige stem en vrouw. Vooral haar covers “Mack the Knife ” en “My Heart Belongs to Daddy” zijn prachtnummers.

  Ik maak zelden reclame voor de Fnac of Free Record, maar die raad ik aan te halen ;-). Bij Amazon zijn er nog 5 in stock zag ik vandaag nog ;-)

  Fredje uit Bahrein.

 2. Reactie van Huug

  Dee Dee niet gezien, Joost Zwegers wel. Het is me wat tegengevallen. De muzikanten waren schitterend: de pianist en sax subliem. Het was moedig van Joost maar het ‘zit’ niet echt in hem. Pas op het einde kwam hij op dreef, kon men van een jazzy – Chet Baker sfeertje gewagen. Helaas was het dan ineens gedaan. Mixed feelings.

 3. Reactie van wim

  Ik vond Dee Dee aboluut niet op haar plaats in de eerste helft van het festival. Een mooie stem, maar Brel in een min of meer funcky versie?? Wat Dave Holland vrijdag bracht laat Dee dee verdwijnen op een Jazz podium.