Foto van de dag

zaterdag 23 juli 2005 1u37 | Willie | 7 reacties
Trefwoorden: .

Om af en toe wat te compenseren voor de nieuwe headerfoto: onze torens – deze keer gezien door het oog van Willie C.

Versche foto’s kun je nog altijd naar ons vertrouwde adres sturen.

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2005 GENTBLOGT VZW

7 reacties »

 1. Reactie van Huug

  Dat is genomen vanop de Kuiperskaai. Boven die seksshop?

 2. Reactie van frederik

  Gent ziet er rustig uit zo. Mooi.

  Ik las daarnet mijn krant. In Egypte zijn er doden gevallen door aanslagen van terroristen. Het maakt me somber.. ik was nochtans vrolijk opgestaan :-(
  De Gentse Feesten maakten me de vorige dagen ook al twijfelachtig depressief… maar toen ik las dat het ging regenen was ik toch weer een beetje beter gezind.

  Je merkt snel dat een mens snel onzeker wordt en van 1 gemoed naar een ander overgaat. Terwijl er 150 tot 250 duizend mensen door de straten van Gent wandelen … lopen er hier en daar een paar met een slecht geweten… die bommen leggen.

  ik hoop dat Gent of Belgie bespaard blijft.

  Ik woon in op een eilandje… 25 kilometer van de eerste terroristen bastiljons. Hier komen ze (nog) niet. Ze zoeken het liever in Europa momenteel… of waar veel toeristen komen. Ik heb gisteren wel geweigerd naar een klant te gaan in Saudi. Onze security heeft het ook geadviseerd weg te blijven.

  Je wordt er moedeloos van…

  Fred

 3. Reactie van Casteels

  Beste Frederik,

  Er is weinig optimisme te bespeuren in jou commentaar.
  Gent uit de bol, prachtig – jong en oud, genieten ervan.

 4. Reactie van frederik

  @ casteels,

  Heeft weinig met optimisme te maken. De realiteit is nogal intriest soms. Uiteraard ga je uit de bol op de Gentse Feesten. Het is alleen spijtig dat een mens gemengde gevoelens ontwikkeld als het over manifestaties gaat en veel volk/toeristen.

  Het is nu eenmaal de realiteit. Los van optimist of pessimist zijn.
  Neem me niet kwalijk dat ik es een andere noot sla vandaag op de blog.

 5. Reactie van Jean Marie de Wulf

  He ja, Frederik, ik denk dat elk mens die naam waard walgt van dergelijke bominitiatieven. Ik denk er nog aan dat sommigen ons daar een slecht geweten voor willen geven door paralellen te trekken naar de moeilijke bevrijding van Irak. Want daar gaat het toch nog over. Maar lang ervoor waren toch al bommen ontploft, oa in de twin torens. Zolang we/ze geen echte democratien aanvaarden, kunnen we dergelijke evementen verwachten. Sommige landen hebben hun “Franse Revolutie” nog niet meegemaakt…… en hebben nog middeleeuwse principes.

 6. Reactie van Jean Marie de Wulf

  Terug naar de foto: deze rechterkant van het zicht is mooi, de linker kant richting Minard en Circus is wel veel minder fraai. Ik stel me nog steeds de vraag of het redelijk en verantwoord zal zijn dit laatste te restaureren. Ik denk dat we de structuur misschien gaan kunnen gebruiken voor een rustige hedendaagse afwerking en functie (zoals bv een grotere stadbibliotheek. Het muziekmonster van de Waalse krook is gelukkig in de Loch Ness “verschwunden”.

 7. Reactie van Cedric

  De muurschildering van Jan Van Imschoot (links op de foto) lijkt mij vooralsnog ontgoochelend. Ik schat hem als kunstenaar hoog in maar dit patchwork kan mij niet bekoren. Ik wacht echter de definitieve versie af.