Postergirl

maandag 25 juli 2005 1u02 | Luk | 27 reacties
Trefwoorden: .

Dank aan Luk Deruddere voor deze foto.

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2005 GENTBLOGT VZW

27 reacties »

 1. Reactie van frederik

  zo… maandag. De laatste dag van de Gentse Feesten. Net als die dame kijk ik nog even naar de overblijfselen van de afgelopen week. Ik lees nog even een blogje over het Clouseau gebeuren en de files…

  Ik moet zeggen, voor het eerst heb ik de feesten op afstand beleefd. Niet echt ideaal. Maar het heeft me een beeld gegeven van mijn stad die ik voordien niet kende.

  Het lijkt alsof mijn stad volwassen is geworden. Gent is uit m’n geheugen ontgroeid en gaat vreemd met andere mensen en culturen. Dat doet Gent al lang, maar nu wordt het wel een grote stad.

  De files naar Gent, de massa mensen, de graslei en de korenlei worden te klein, de pleinen halen het maximum aantal bezoekers. Je moet een polsbandje aandoen of zelfs een euro betalen om een concertje mee te pikken! En wat met ons eigen theater Taptoe en andere kleine cultuurgroepen? Krijgen die nog een subsidie of draaien ze binnenkort mee met de hamburgercultuur?

  he maar! Ik las ook een blog dat je lekker kan eten op de Feesten? Waar is die vieze geur van worsten gebleven en de verhalen over masturberende shoarma venters?

  Er begint zich een beetje koud zweet op mijn rug te vormen.. Volgend jaar kom ik naar Gent, in juli, want ik wil ze geen 2 jaar op rij missen mijn feesten…

  Maar ga ik mijn stad nog herkennen? Gaat mijn stad MIJ nog herkennen? Gaat Gent me nog willen?

  Ik durf er niet aan denken dat ik een reisje naar Phuket verkies boven Gent, volgend jaar. Als ik die vraag al wel in mij opgekomen. Ik wil er niet aan denken.

  De feesten zijn gedaan.

 2. Reactie van Jean Marie de Wulf

  Morgen gaan we weer rustig kunnen op tijd slapen gaan, uitsluitend in slaap gewiegd door de sierlijke sirenes van de nooddiensten. (Die wekken ons alleen als ze in de buurt ergens ophouden met miauwen). Onze vogeltjes gaan weer hun eigen stem kunnen laten horen. De eenden, waterhoenen, zwanen en futen zullen terug rustig genieten van onze Lieve-Leie-wateren, zonder het mikpunt te zijn van woeste barbaren met hun blikjes en flessen. We gaan weer ons trottoir kunnen gebruiken zonder bepiste hoekjes te moeten vermijden……….

 3. Reactie van Jean Marie de Wulf

  Ik heb gisteren nacht aan nen Ollander moeten uitleggen dat er in Gent geen platte portemonees zijn, maar wel lege portemonees. Wij hebben hier wel een platte beurs (zeker na Lernaut en Hauspie).

 4. Reactie van frederik

  @ Jean Marie: Lernaut en Hauspie? Ge bedoelt Parisis ;-)
  Dat was pas in Gent (mariakerke om precies te zijn) en die heeft meer Gentenaars gepluimd dan Lernaut denk ik.

  Hoe dan ook… wie weet nog wat er met Parisis is gebeurd? En zijn broer? Die heeft weer een zaak in Gent schijnt….

  • Reactie van Antoine Parisis

   Frederik, als u iemand wilt verbeteren, schrijf dan wat er werkelijk is gebeurd. Zo kunt u in het boek “Top Secret” van Rene De Witte een korte maar goede schets over Lernout en Hauspie lezen. Ikzelf hoop mijn boek klaar te hebben begin oktober dit jaar. Ik hoop dat u deze met veel aandacht zult lezen, om een pak onjuistheden en misverstanden uit de weg te ruimen.

   • Reactie van Marteau

    Une petite devinette:

    Welke Familienaam zou perfect passen achter mijn Naam?
    En zal hun rol ook uitgelicht worden in uw boek? Ik kan niet wachten om het te lezen.

    Het gaat u goed.
    Cordialement

 5. Reactie van Cedric

  Nee, Parisis was in Wondelgem, niet Mariakerke (vierweegsestraat) :)

 6. Reactie van frederik

  ;-)

 7. Reactie van Jean Marie de Wulf

  He, ja! Maar den tijd vliegt snel!

 8. Reactie van Luna

  Kan iemand dat verhaal van Parisis eens doen voor de jonge kiekskes onder de lezers (waaronder ondergetekende). Bedankt!

 9. Reactie van Cedric

  Aan u Frederik, ik was toen ook nog te jong. Ik weet alleen nog dat het een grootschalige oplichting was van de klanten van het Gemeentekrediet. :)

 10. Reactie van frederik haentjens

  zeg jonge kiekskes… zo oud ben ik ook nie he ;-) heb nog met Lena op dezelfde schoolbanken gezeten!

  Maar allez, Parisis, Claude Parisis, was een effectenhandelaar en belegger in Gent. Hij had een kantoor in Wondelgem (of was het nu toch in Mariakerke?) samen met zijn broer.
  Hij was een notabel man die o.a. voorzitter was van chique clubs zoals de Henry Story Kring en zomeer.

  Anyway… hij was goed gekend in de middenstand in Gent en hij kende goed de bankrekeningen van diezelfde middenstanders.

  In het pre-Van Rossem tijdperk had hij zijn eigen Monetron systeem uitgedokterd die veel zwart geld wit maakte.. vooral voor zijn eigen bankrekening te vullen. Veel “slachtoffers” bleven anoniem omdat het om zwart geld ging.

  Het is uiteraard allemaal uitgekomen. Resultaat is een groot fraude schandaal in Gent en omstreken (Sint-Martens-Latem en Deurle? LOL)… de ene broer Parisis is naar zuid-Amerika gevlucht en den ander is in de bak gevlogen.

  Ik denk dat de broers Parisis terug in Gent wonen (of omstreken LOL)… en evenmin sukkelaars zijn…

  Hoe dan ook ;-) Parisis is de gentse versie van Lernaut en Hauspie :)

  En voor je het vraagt: die zaak dateert uit begin jaren ’80.

  Maar alles wat hier staat komt ook uit mijn kindergeheugen uit gesprekken tussen mijn grootmoeder en de buurvrouw, die elke namiddag rond 3 uur koffie kwam drinken ene een “carre confituurke” meebracht veur Frederikske. ;)

  • Reactie van Steven

   Een van de Parisis broers heeft alleszins een mooi optrekje op de Kustlaan in Het Zoete…

 11. Reactie van Cedric

  Zowaar een interessant betoog !!! Ik heb altijd iets meer willen weten over die zaak.

 12. Reactie van Frederic D.s.

  Tja, graag had ik ook rond de zaak Parisis meer informatie gehad, want ik heb twee jaar lang met een accountant gewerkt uit Zwijnaarde, die ook Claude Parisis noemt.

  Resultaat, boekhouding niet in orde, véél betaald, en nooit één faktuur gekregen. Door toedoen van Parisis, met zijn dochter in contact gekomen, die mij een boekhoudpakket verkochte, liefst maar 3000 euro gefaktureerd, boven de afgesproken prijs van 695,00 euro, en momenteel daardoor met haar vennootschap in proces op de Rechtbank van Koophandel te Gent. Haar vennootschap, waarin Claude Parisis ook 20% aandeel in heeft.

  Mocht het hier om dezelfde persoon gaan, zou mij dit wel een ruggesteuntje kunnen zijn op de Rechtbank.

  Met dank voor meer informatie.

  Frédéric D.S. Lochristi

 13. Reactie van Marie

  En ik kan u erbij zeggen dat het zeker om Wondelgem gaat, daar woonden ze althans, in een kasteeltje in de Winkelstraat, dat na het uitkomen van deze zaak lange tijd heeft leeg gestaan. Nochthans ging er het gerucht rond dat er nog zwart geld verborgen zou zijn in hun woonst, maar dat is bij een gerucht gebleven.

 14. Reactie van Steven

  Weliswaar twee jaar na dit bericht wil ik toch even rechtzetten dat het in de fraudezaak van de gebroeders Parisis (Wondelgem) niet gaat om Claude Parisis maar om de gebroeders Etienne en Antoine Parisis.

  De ene is inderdaad naar Zuid-Amerika gevlucht en is intussen overleden. De andere heeft zijn straf ondergaan en zou heden in Knokke wonen.

  Vandaag de dag zijn er noch steeds lopende zaken waarin de fraudezaak Parisis naar boven komt, o.a. nalatenschappen van gedupeerde die nooit de boetes op het zwart geld betaald hebben e.d.

 15. Reactie van Guido Van Peeterssen

  Graag nog een kleine aanvulling op het oplichtingschandaal van de gebroers Parisis.

  De geschiedenis van de gebroeders Parisis is me bijgebleven omdat ik begin de jaren ’80 soms langs hun kantoor op Wondelgem fietste, ik dacht dat het op de hoek van de Vierhekkenstraat aan de lichten was. Er hing dertig jaar geleden al een verdacht geurtje rond hun activiteiten. Ook de reactie van een boekhouder destijds is me bijgebleven: “Acht wat riskeren ze? Vijf jaar is het maximum, 20 maanden in de praktijk”. Dus als je eenmaal begint kan je er gewoon niet meer mee stoppen, integendeel: je hebt het geld nodig om je verdediging te betalen. Ook Van Rossem deed dapper voort. Goedgelovige zielen begrijpen het niet, maar het is een realiteit: hoe onomkoombaar de situatie ook is, de oplichter gaat door tot zijn laatste snik.

  De gebroeders Parisis kochten als ik mij nog goed herinner een goede 25 jaar geleden het pand Henegouwenstraat 2 en verbouwden het tot het zogenaamde diamantcentrum, dat echter geen lang leven beschoren was. Oudere lezers herinneren zich wellicht het monumentale pand tussen de Kalandestraat en de Lange Kruisstraat waar een groot wit paard in de etalage stond. Het pand werd toen door de gebroeders Parisis gekocht en er vestigden zich een juwelier en wat andere exclusieve winkels. Het openingsfeest was spectaculair, maar ja, het duurde niet lang.

 16. Reactie van Huug

  “Oudere” lezers, ‘t zal gaan hé! Ik ben nog naar dat openingsfeest geweest, de hele buurt was afgezet, zelfs een stuk van de Voldersstraat en heel de beau monde van Gent en omstreken was daar. Champagne a volonté, gewéldig was het. En iedereen zei dat het betaald werd door “petro-dollars”. Haha, lachen, toen achteraf uitkwam dat het gewoon om “zwart” geld ging. Wat eigenlijk iedereen toen al kon geweten hebben. Blijkbaar hebben mensen oogkleppen op als de fraude zo openlijk (en met hun eigen geld dan nog) gebeurd. Ohja, helemaal boven het gebouw was er trouwens een heel “chique” nachtclub… (Ik ga toch eens een boek moeten schrijven.)

 17. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Guido, dat paard was bruin in de lederhandel De Laet beheerd door de familie Eeman. Zo goed is mijn geheugen nog.
  Het wit paard staat bij Guido Bernard in de Elisabethlaan.

 18. Reactie van Guido Van Peeterssen

  Mag ik beide heren bedanken voor hun opmerking?
  Dat is meteen ook het voordeel van een goed stadsblog: we worden steeds wijzer. Dat zeg ik ook om de onverlaat die nog niet voor Gent Blogt gestemd heeft aan te sporen.

 19. Reactie van anonymous

  [Reactie verwijderd. Eventueel strafbare feiten rapporteren doe je best bij de juiste instanties, niet in de reacties hier.]

 20. Reactie van Guido Van Peeterssen

  Een totaal verbod op stinkend dure en bijna altijd compleet nutteloze SMSjes dringt zich op.
  Het is één grote oplichting waar toch eens een eind moet aan komen.

 21. Reactie van anoniem

  [reactie verwijderd]

 22. Reactie van griet

  Heeft OPTIMA iets met deze zaakjes te maken????