Brussel

zaterdag 28 januari 2006 2u01 | Huug | 9 reacties
Trefwoorden: , .

Ik sta in een station in Brussel. Midi. Een uitgelopen bedrijfsfeestje. 23 uur . Ik ben tipsy, vrolijk. Ik heb het goed maar ik mis mijn trein.
Koud. Wachten. Koud. Een Clochard steekt zijn hand op. “Feck man, ik betaal belastingen genoeg, en daarbij? Stond er niet in de krant dat ervoor jullie een bed klaarstaat?” Ik wil naar Gent. Naar huis. Warm.

De trein naar Gent heeft vertraging. Een heel spel omdat de treinconducteur zijn ‘dingens’ is gestolen geweest aan de Zuid. Niemand mag erin.
Wachten. Koud.

Vries. Koud.

Uiteindelijk komt alles weer goed en vertrekken we naar Gent. Oef!
01.20

Gent

Onderweg naar huis loop ik mijn vertrouwde nachtwinkel binnen en koop ik twee pintjes. Het is verdomd koud in mijn Pakistaanse, Indische, nachtwinkel. Vrieskoud. De pinten die ik uit zijn frigo haal zijn nog warmer.

Komt toch wel,
als ik daar sta met mijn 20 euro,
de kleine van de shopeigenaar vanuit een ijskoude living naast zijn benen staan,
met zijn blauwe vingertjes van de kou,
zeggen:

“Mbpappaabbaaa” …

Ik zeg:

“Leave it. Buy your kid some heat!”

Damn.

Zo slecht dat ik me voel.

© 2006 GENTBLOGT VZW

9 reacties »

 1. Reactie van no butterfly

  Ik denk dat we op dezelfde trein zaten, alleen begrepen wij niet waarom de trein in Midi niet verder reed. Zijn “dingens” was zijn laptop en nog wat persoonlijke spullen, die gestolen werden terwijl de trein ontkoppeld werd. We moesten wachten tot de politie de vaststellingen had gedaan alvorens we verder konden. De conducteur kwam ons het hele verhaal uit de doeken doen en hij vertelde er desgewenst ook nog bij, dat diefstallen heel regelmatig voorkomen in de midi en dat er zelfs een speciale strategie voor bestaat (twee man op de trein en één op het perron, geloof ik)…

 2. Reactie van Huug

  *zucht*

 3. Reactie van Bart

  Hm. Zéér subtiel, Huug. Eén troost: tegen dat je dit leest, heb je je roes uitgeslapen en is er een compleet nieuwe dag begonnen. Al wat daarvoor kwam, kun je dan vergeten ;-)

 4. Reactie van annablog

  wolkjes blazen binnenshuis is maar fun voor heel even.
  verbouwen is niet altijd een pretje, maar bij ons is er wel nog licht aan het einde van de tunnel.
  al lijkt die tunnel, na twee jaar zonder verwarming, echt wel heel lang.

 5. Reactie van Ledeberg

  alcool is den duvel, hehe, kop op

 6. Reactie van yves

  @ annablog: kersepitjes en een microgolf geprobeerd?
  Misschien ook een tip voor huug z’n nachtwinkelier?

 7. Reactie van otto

  gisteren was ik na de boekvoorstelling van Herman Brusselmans nog wat gaan drinken bij vrienden aan de nieuwe wandeling, en toen ik om 2u s’nachts terug naar sint- amandsberg fietste, viel het me op hoeveel verkeer er eigenlijk nog is op dat uur, zou de legende van het gentse nachtleven dan toch waar zijn?

 8. Reactie van Huug

  @Bart. Ik heb wel die 20 op de comptoir laten liggen. (Een druppel op. ..)

 9. Reactie van bert

  huug, voor 20 euro verwarm je nog geen luciferdooske tegenwoordig. een druppel op een ijskoude plaat, effectief…