You Tube-opnames Henk Rijckaert

woensdag 7 maart 2007 15u15 | San | 1 reactie
Trefwoorden: , , , .

Gisteren hebben wij gevolg gegeven aan Henk Rijckaert‘s oproep en zijn we naar de Bal Infernal getrokken gewapend met twee digitale fototoestelletjes om zijn optreden op te nemen.

‘Men’ had ons gewaarschuwd om op tijd te zijn: op Lunatic Comedy Club-avonden is het café nogal vlug volzet. Wij stond aan te schuiven van nét voor het openingsuur en maar goed ook: tegen 21u15 zat het er stampvol.

De aanvang van het showgedeelte was maar voorzien om 21u30: tot dan hebben we ons dus maar nuttig bezig gehouden—gezellig gebabbeld met een aantal bekenden en minder bekenden.

De avond begon met de Lunatics: mijn eerste keer dat ik dit impro-gezelschap zag en het is meer dan goed meegevallen. Het ging vlot, het was absurd en ik heb zeer hard moeten lachen. Ze hadden het publiek goed mee en de sfeer zat er volledig in.

Ze hebben een goed uur gespeeld in plaats van de geplande veertig minuten gepland was, en de zaal was helemaal opgewarmd voor Henk. Bijzonder letterlijk zelfs: de pauze tussen Lunatics en Henk was bijzonder welkom, want het was er ondertussen bloedheet geworden. Tijdens de pauze nog een paar andere bekenden ontmoet en toen was het tijd voor Henk.

Henk bracht ‘oud’ materiaal, materiaal waarvan hij (nog) geen beelden had; vandaar ook de oproep om filmmateriaal mee te brengen. Een oproep die geslaagd leek, als ik mag afgaan op het aantal video- en andere opnametoestellen aanwezig.

Ook opgemerkt dat Henk inmiddels blijkbaar over een paar groupies beschikt: een aantal meisjes die zich pal voor het podium plantten vlak na het optreden van de Lunatics en met geen stokken meer te verjagen waren—wel grappig eigenlijk. En leuk voor Henk, kan ik me inbeelden.

Het optreden van Henk was anders dan Loebas, zijn huidige show. Veel meer stand-up en minder cabaret, maar alleszins even goed. Goed gelachen, en ik was duidelijk niet alleen. Zoals anderen ook zeiden: de afwezigen hadden vreselijk ongelijk.

Nu maar hopen dat alle opnames ook goed gelukt zijn en dan kan iedereen binnenkort het resultaat bekijken op YouTube. Hebben de afwezigen dan toch nog iets om naar uit te kijken.

(Foto’s: Michel Vuijlsteke)

© 2007 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op You Tube-opnames Henk Rijckaert

  1. Reactie van Bruno Lowagie

    Ja, inderdaad nogal weinig plaats. Ik heb mijn Digital 8 filmpje al omgezet naar AVI. Ik heb het wat gemonteerd en nu ben ik er een MPEGje van aan het maken (duurt wel een tijdje). Ik heb geen YouTube account (en ook niet de ambitie er ééntje te maken), maar als ik het ergens tijdelijk online zet, halen jullie het wel af veronderstel ik.
    Als jullie de originele tape willen (bvb voor hergebruik van het achtergrondgeluid), geef me een seintje.