Parkeerders betalen niet graag via gsm

vrijdag 13 april 2007 10u11 | Lien Braeckevelt | 5 reacties
Trefwoorden: , .

Gent Antwerps succesverhaal slaat (nog) niet aan in Gent

Parkeren via gsm is in Antwerpen een succes, maar komt in Gent maar traag op gang. Het aantal verkochte tickets bedraagt hier ongeveer vierhonderd per week. Dat is twintig tot dertig procent minder dan gehoopt.

Lees meer bij DS Online en De Gentenaar

© 2007 GENTBLOGT VZW

5 reacties »

 1. Reactie van jeroen

  ik heb vandaag voor de 2° keer gebruik gemaakt van het sms parkeren. En ik ben enthousiast. Zeker nu ik nog bezig ben mijn gratis 2 euro te gebruiken.
  Wel heb ik gemerkt dat je beter je ‘P stop’ sms stuurt 10 minuten voor je wil vertrekken, want het loopt nog 10 minuten verder.
  En het is wel knap dat de parkeerwachters bijna onmiddellijk kunnen zien dat je betaald hebt. Een handig toestelletje hebben ze bij zich. Gewoon de nummerplaat ingeven en ze krijgen de gegevens over je geldige parkeertijd.

  Nu staat er op de parkeermeters enkel info over het kort parkeren. Kan je ook langparkeren (dagtarief)? Moet dan de ‘K’ in de code niet vervangen worden door ‘L’ of heb ik het mis ?

 2. Reactie van w0lfie

  Ze zouden het mss iets makkelijker kunnen maken. Dat gezever met die dubbele rekening, geen kat die dat handig vindt.

 3. Reactie van Tim Rosseel

  Titel zou beter geweest zijn: Parkeerders betalen niet graag ~Punt~ héhé

 4. Reactie van an

  ja, je kan ook langparkeren, maar dan moet je een “d” in je sms zetten in plaats van een “k” (voor dagticket). Werkt perfect, ik gebruik het een paar keer per week aan het werk…

 5. Reactie van Yves Hanoulle

  Als ik me niet vergis is het systeem in Antwerpen ook beter in de zin dat je niet vooraf geld op een rekening moet storten. Ik ben zwaar voorstander van electronisch betalen (ik heb nooit geld op zak) maar geld vooraf vast zetten op een rekening is belachelijk.
  Gewoon betalen via de gsm, en op het moment dat ik doorgeef, dan geld doorfactureren naar de providor.
  Dan werkt dit ook voor mensen die slechts sporadisch in onze stad zijn.