Niet blokken maar werken!

vrijdag 8 juni 2007 8u10 | Mirthe Mertens | 2 reacties
Trefwoorden: .

Gentblogt geeft het woord aan een divers allegaartje studenten. Elke dag Рbehalve zaterdag Рkomt er namelijk ̩̩n van hen aan het woord en ze kunnen gerust een schouderklopje en wat nuttige tips van uwentwege gebruiken in deze examen-, eindwerk- en doctoraattijden.
Op vrijdag is het de beurt aan Mirthe.

Het is ondertussen alweer een tijdje geleden dat ik een mailtje kreeg van de madam van ‘het project’. Daarin vroeg ze me mezelf voor te stellen in de eerste post. First things first dus.

Ik ben Mirthe, 19 jaar oud, en 20 over een maand of twee. Ik volg ondertussen al twee jaar Grafische & Reclamevormgeving op Sint-Lucas. Onze laatste examens hebben we al vlak na de Paasvakantie mogen instuderen en nu moet we alleen nog maar tijd besteden aan een eindwerk. Dat eindwerk bevat twee opdrachten: een magazine van 72 pagina’s en een bache (zo’n groot reclamedoek als je soms aan gebouwen ziet hangen, vooral gebouwen met stellingen). Mijn verhaal de volgende weken zal dus niet zozeer over blokken gaan, maar over werken.

Ik zou mezelf niet zijn als ik niets speciaals zou willen doen met mijn magazine. Ik ga het een handleidinglook geven en daarvoor ga ik werken op een speciaal papier. De basiselementen, zoals de inhoud, de colofon en de cover gaan groen worden, een artikel over het wereldrecord van the Queen of Pop, in het roze. En al de rest krijgt een crèmekleur.
Om het goedkoop te houden, heb ik dinsdag staaltjes aangevraagd bij Epacar. Zij waren zo vriendelijk om mij zeer veel A3-vellen gratis mee te geven. Maar opsturen kon niet, ik moest ze zelf gaan afhalen.

papier

De papa werkt in Antwerpen en is vandaag met de auto van een collega naar Kontich gereden. Hij heeft daar mijn papier opgehaald, terwijl ik van Gent naar Antwerpen treinde om het van hem aan te nemen. En ik heb het warm gehad. Serieus. Met een pak van meer dan honderd A3’s onder de ene arm en nog een deel A2’s onder de andere, stapte ik hier in Gent terug van de trein om daarna met de tram terug naar mijn kot te gaan. Het is alvast een zorg minder.

Mijn bache ga ik ophangen in Antwerpen-Centraal, dus heb ik daar ook meteen een aantal foto’s genomen in de tijd die ik nog over had.

papier papier

Ik weet dat dit GentBlogt is en niet AntwerpenBlogt of iets dergelijk, maar wist je dat ze die houten olifanten die daar voor de Zoo staan, besproeien bij warm weer? En in de trein, op de terugweg, bedacht ik zo ineens: wie is er op het idee gekomen om koeien te melken?

© 2007 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van sofie

    Amai, is het nog steeds zoveel handwerk op sint-Lucas? Mijn broer is daar ondertussen al weer 13 jaar afgestudeerd, ook reclamevormgeving; en sindsdien heeft hij nooit nog een velletje papier in stukjes moeten knippen…kompjoeters, jawel! Alvast veel inspiratie gewenst!

  2. Reactie van Mirthe

    @ Sofie: Dankje!
    Het is niet zozeer handwerk, maar vooral alles zelf uitzoeken. Een drukker vinden, het juiste papier,…