Over jury’s

vrijdag 22 juni 2007 16u19 | Mirthe Mertens | 1 reactie
Trefwoorden: , .

Gentblogt geeft het woord aan een divers allegaartje studenten. Elke dag Рbehalve zaterdag Рkomt er namelijk ̩̩n van hen aan het woord en ze kunnen gerust een schouderklopje en wat nuttige tips van uwentwege gebruiken in deze examen-, eindwerk- en doctoraattijden.
Op vrijdag is het de beurt aan Mirthe.

Alles zit erop voor mij. Examens had ik al niet en het eindwerk is nu ook helemaal voorbij. De jury was afgelopen dinsdag en die was best goed verlopen. Natuurlijk zijn er altijd een paar opmerkingen, maar ik denk/hoop dat ik niets te vrezen heb. Volgende woensdag is het proclamatie. Spannend!

Over mijn eindwerk had ik eerder al verteld. Het verhaal over het papier kent u dus al. Nadat ik mijn prints was gaan laten maken en alles netjes op het juiste formaat had gesneden, kon ik naar de boekbinder. Hij heeft het voor mij gelijmd en het zag er perfect uit. Het magazine was zes dagen op voorhand klaar.
De grote A0 print die we moesten maken, was de volgende dag af. Omdat hij op kadapak (stevig materiaal dat vooral gebruikt wordt in de architectuur om maquettes te maken) geplakt moest worden, moest ik de hulp inroepen van een medegentstudente. Makkelijk te vinden, aangezien de rest van het tweede jaar ook hulp nodig had met plakken. We hebben dus elkaar geholpen.

Donderdag was ik klaar. U zou denken: ‘Ah! Vakantie!’ Maar niets is minder waar. De helpende medegentstudente had nog problemen met haar A0. Ze moest hem nog laten printen, maar dat ging niet zonder problemen. Het machien was kapot.
De volgende dag, tegen de middag, was ook haar print klaar en konden we aan het plakken gaan. En dat gebeurde met spuitlijm. Mijn hele kot plakt nog steeds. Als ik te lang op één plaats blijf staan, plakken mijn voeten aan de grond.

Het werk van de medegentstudente was nu ook klaar, dus u zou denken: ‘Ah! Vakantie!’ Maar niets is minder waar. Ik deel mijn tijd in en had voor mezelf een deadline gesteld op één week voor het indienen. Op die manier hield ik nog genoeg tijd over voor eventuele problemen.
Maar niet iedereen werkt op die manier. De meeste wachten tot de laatste moment met afwerken. Zo kreeg ik een aantal keer de vraag: “Waar heb je je magazine laten inbinden? En was het goed gedaan?” Ik heb verschillende keren het adres opnieuw mogen opzoeken en uitdelen, terwijl het heel simpel was:

  1. Men gaat naar www.goudengids.be
  2. Men typt in: ‘boekbinderij gent’
  3. Men vindt -rara- massa’s boekbinders

Maar neen, een ander moet het opzoek- en belwerk doen. Profiteurs!

Wie overigens benieuwd is naar mijn werk, kan terecht op DeviantART.

© 2007 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Over jury’s

  1. Reactie van Eve

    Het schijnt dat er een beschutte werkplaats ergens aan de ring is die ook schoon bindt. Boeken he.