Riz d’or

zondag 5 augustus 2007 15u11 | patricia | 10 reacties
Trefwoorden: .

Aan de voet van de Sint-Michielshelling is een Vietnamees restaurant. Ik ben er al verschillende keren langs gereden me soms afvragend of het eigenlijk wel nog een restaurant is. Het is niet de meest aantrekkelijke gevel, maar ik liet me overtuigen door iemand die er al geweest was en me verzekerde dat het er lekker is. Ook binnen is het interieur niet meteen een publiekstrekker. Maar wij komen om te eten, lang moeten we niet wachten voor we een kaart krijgen. Ons aanvankelijke voornemen om iets kleins te kiezen laten we varen wanneer we de verschillende menuformules bekijken.

We gaan voor een menu Lucky family (15 euro per persoon). Voor het voorgerecht krijgen we de keuze tussen zoetzure soep of keizerlijke kroketten, het hoofdgerecht is eend met scampi’s en voor het dessert zullen we straks opnieuw de keuze moeten maken (koffie of lychees).

De bediening is vriendelijk en bijzonder efficiënt. Bij onze rosé huiswijn (3/4l voor 10,40 euro) krijgen we een schaaltje kroepoeks. Lang hoeven we echter niet te wachten op onze keizerlijke kroketten. Het restaurant zit goed vol, maar de keuken en de bediening zijn goed op elkaar afgestemd. Ons hoofdgerecht wordt geserveerd met rijst. Ons oordeel is unaniem: lekker. De hoeveelheid groenten is voldoende ruim en dat vind ik wel belangrijk. Vaak vind ik de porties groenten op restaurant te klein. Ook aan de andere tafels vang ik goedkeurende commentaar op.

Voor het dessert, dat we wijselijk pas na het hoofdgerecht moeten beslissen ga ik voor de lychees, aan de overkant van de tafel gaat men voor koffie. Onze rekening klokt af op 40,40 euro, heel schappelijk voor een dergelijke maaltijd. Bovendien lijkt dit een goed adresje te zijn om achteraf nog iets te gaan drinken of een voorstelling te zien in het centrum. De bediening is zo efficiënt.

Riz d’Or, Sint-Michielsstraat 10, 9000 Gent, T 09/233.26.43, gesloten op woensdagavond en zaterdagmiddag.

© 2007 GENTBLOGT VZW

10 reacties »

 1. Reactie van rony coekaerts

  ik ben er twee keer gaan eten, eens alleen, later met mijn chin.vrouw. groenten genoeg, dat kost niets, maar de rest! maagvulling, eend? het leek meer een in soja gebakken kieken, en dan nog, gelukkig krijg je nog rijst. nee, voor ons niet meer. lychees uit blik, die bestaan ook vers!, en een koffie van twijfelachtige oorsprong. nu ja, voor die prijs mag je al niet veel verwachten. hoofdzakelijk, de bediening was goed.

 2. Reactie van ilse

  wat zit er in keizerlijke kroketten?

 3. Reactie van patricia

  geen flauw idee, het waren een soort loempia’s

 4. Reactie van rony coekaerts

  je keizerlijke kroketten zijn daar wat men ook lenterolletjes noemt. ook te verkrijgen aan het vietnamees kraam op de vrijdagsmarkt.

 5. Reactie van Eve

  Ik ben er vroeger vaak geweest. Het is en typisch geval van een plek waar alles de eerste jaren super is, en daarna: verval! Jammer, want het was een heel fijne plek.

 6. Reactie van Ruth Larno

  Ik ging daar vroeger ook tot ik ‘Saigon’, ook een Vietnamees restaurant iets verder in de Drabstraat. Saigon rules! Supperlekker en vers eten, netjes, vriendelijke bediening.

 7. Reactie van rony coekaerts

  volkomen met eens. ligt wel een beetje afgelegen, spijtig, want zeer goede keuken.

 8. Reactie van timo

  saigon, ik heb dat daar allemaal nooit opgekregen!
  tip: ga daar met minstens vijf man, krijg je er extra schotels bij

 9. Reactie van jeronimo

  gisteren weest gaan eten met enkele maten, ‘tinterieur is nogal saai sober, ’twas er koud de bedieing is wel vrij vlot de prijzen zijn idd goedkoop en dus ga ik niet te kritisch zijn de gerechten smaakten wel, persoonlijk had ik was miskozen, “rundsvlees met 5 aroma’s” die twee euro mer kost dan de rest mag ook ietsiepietsie boven de rest uitsteken qua smaak, niets aan te merken op de malse goedgebakken stukjes biefstuk, maar de 5 aroma’s vergingen allemaal in de sojasaus/ketchap-smaak, iets wat ik al eet als ik zelf wok…de curry van mijn overbuur was lekker zacht pittig, de lombopepersaus van mijn buurvrouw was zoet met licht pikante nasmaak: origineel en het voorgerechtje was ook wel redelijk te pruimen, gelukkig geen al te vette loempia :-)

 10. Reactie van pistache

  Ben éénmaal in Saigon geweest. Vriendelijke bediening in ieder geval. Ik kreeg wel een ander gerecht dan ik gevraagd had maar OK, dit heeft me ook gesmaakt.

  Toch een vraagje aan onze expert ter zake, Ronny Coeckaert, waarin verschilt de Vietnamese keuken van de Chinese ?