Kantienberg

vrijdag 23 november 2007 8u27 | Sara Speltdoorn (tekst), Sara Speltdoorn, Karel Verbrugge (beeld) | 11 reacties
Trefwoorden: , .

De vroegere parking op de Kantienberg is een werf geworden, en dat zullen de omwonenden geweten hebben. Het kruispunt net over de Muinkbrug is de laatste weken één grote smeerboel. Altijd leuk om bezoek met moddervoeten te ontvangen, nietwaar? Al een geluk dat er redelijk frequent een opkuismachine passeert, kwestie van het toch een beetje deftig te houden.

De Kantienberg zelf is al een paar maand een eenrichtingsstraat geworden voor auto’s, maar vandaag werden de fietsers blijkbaar ook geweerd.

Kantienberg Kantienberg


Toen ik even ging rondneuzen werd me echter al snel duidelijk waarom: er komt een kraan op de werf (ondertussen staat ze er al, nvdr)! Enkele vriendelijke* mannen wisten me te vertellen dat ze in de loop van de namiddag het spannendste stuk zouden doen, nl. de snuit er in zijn geheel aan vasthangen.

Hun uitleg was nog niet koud of er floot een geel ventje naar mij, de cabine werd naar boven gehesen en hij wou nog een afscheidsfoto. Denk ik.

Kantienberg Kantienberg

Van het verdere verloop heb ik helaas geen foto’s, micro-economie is de schuldige! Maar! Maar! Karel bleek zijn camera ook bij te hebben en vond het duidelijk niet erg om door mij op pad gestuurd te worden. En tegen dat ik terug op kot was, had ik er een nieuwe buur bij. Ooooh.

Kantienberg Kantienberg

(*) Ik was langs de achterkant van een geparkeerde oplegger gestapt om deze foto te nemen en was daarbij twee pratende mannen gepasseerd. Toen ik door mijn knieën ging om het totale beeld te kunnen nemen, hoorde ik plots stemmen die mijn richting uit kwamen. Bleek dat ze dachten dat ik gevallen was en ze mij kwamen helpen.

Kantienberg

© 2007 GENTBLOGT VZW

11 reacties »

 1. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Eindelijk worden de projecten stilaan werkelijkheid. Ik hoop dat de perspectieftekeningen van de ontwerpers zullen kloppen met de foto’s van de uitvoering. Ik hoop verder dat het nut van die gebouwen zal uitkomen , en dat oudere gebouwen zullen kunnen omgevormd worden tot mooie en gezellige woningen.

 2. Reactie van timo

  Opnieuw, als ze maar van de platanen aan de overkantvan het water afblijven! dat canal du midi achtige stukje Gent ismij nog altijd heilig.

 3. Reactie van Tim Rosseel

  Inderdaad reusachtige kraan. Spectaculair. Er gisteren avond onderdoor gereden. Brr :D

 4. Reactie van Sara

  Ha, heb daarnet ook gemerkt dat de basis de Voetweg helemaal overbrugd. De betonblokken waarop het geheel steunt, zijn blijkbaar ook helemaal op maat gemaakt gezien de kleine helling. Verklaart de landmeters die enkele weken geleden de hele tijd bezig waren met het meten van de Voetweg.

 5. Reactie van Sara

  Euh. OverbrugT. Zit ik hier nu al de hele tijd verder te surfen met het gevoel dat ik ergens een fout gemaakt heb, heb ik nu pas door dat het hier was. Great.

 6. Reactie van Amaury

  Overbrugd is wel degelijk met een ‘D’. (tip: plak er een ‘-e’ achter en spreek het luidop uit -> ‘overbrugde voetweg’, en niet ‘overbrugte voetweg’).

  Dat terzijde – Fijn dat het nu echt een werf is. Dat we daar maar rap een nieuw gebouw zien tevoorschijn komen. Het is daar al lang genoeg een mistroostig lapje grond geweest.

 7. Reactie van Amaury

  Negeer mij! Echt!

 8. Reactie van B-west

  :) Soms zou je toch zo hard willen dat er een delete-functie was, niet? ;)

 9. Sinds de parking op de Kantienberg aanzienlijk verkleind is en de Muinkbrug afgesloten is richting Sint-Pietersplein is de verkeersdrukte enorm toegenomen op Ter Platen. De komst van bijna 5000 mensen extra wanneer de campus van Artevelde Hogeschool er is baart mij ook ernstig zorgen. De hoogte van de kraan geeft tevens al een beetje een idee van hoe de buurt hier nooit meer hetzelfde zal zijn eens de hoge toren er zal staan.
  Neen, voor mij hoeven die megalomane projecten niet…

 10. Reactie van O

  ?? Sara heeft uiteraard gelijk dat het overbrugT is. Het is gewoon onvoltooid tegenwoordige tijd en geen voltooid deelwoord.

 11. Reactie van Jo

  Niemand die hier ook eens zegt dat het heel mooie foto’s zijn!