Alfa Romeo-garage legt de boeken neer

dinsdag 27 november 2007 10u50 | Joke Renneboog | 10 reacties
Trefwoorden: , .

Al ‘serieuze gesprekken’ met kandidaat-overnemer

De Alfa Romeo-garage Van Steenkiste heeft de boeken neergelegd. De meer dan honderd jaar oude garage kon de schulden niet meer betalen. Er wordt al gesproken met een overnemer.

Lees er meer over in De Gentenaar.

© 2007 GENTBLOGT VZW

10 reacties »

 1. Reactie van jan vens

  Vriendelijke mensen bij van steenkiste…
  Altijd goeie service……

  De garage stond bekend als de oudste alfadealer
  Jammer…………doodjammer……. :-(((

 2. Reactie van Gudrun

  Mja, Jan, ik heb persoonlijk andere ervaringen met die garage, waar ik niet over in detail ga treden, maar… Het ging zover dat ik met een proces heb gedreigd :-/

 3. Reactie van t21

  Een geval van “de derde generatie runt het bedrijf de gehaktmolen in”?

 4. Reactie van Guido Van Peeterssen

  Ach Gudrun,
  Ik kan als oude klant van Mahy aan de Brusselsesteenweg begrijpen wat er gebeurd is: de ene dag is de andere niet.

  Bij MAHY zijn ze er ooit in geslaagd om tijdens ‘nazicht voor jaarlijkse keuring’ mijn auto in panne achter te laten en de poorten te sluiten. Toen ze het collectief afgetrapt waren ben ik terug binnengeglipt en zelf mijn auto hersteld. Gelukkig werkte de sensor op de garagepoort en kon ik richting keuring vertrekken.

  Toen ik ze daarover aan de tand voelde kreeg ik de reactie: ‘Ziet mijnheer op mijn overall MAHY staan? Ziet ge, wij werken niet voor MAHY. En ziet mijnheer hier RENAULT staan? Tja, wij werken niet voor RENAULT”.
  Met andere woorden: ze werkten allemaal achter hun uren terwijl het vaste personeel een weekje verlof had. Het zal uw wagen maar zijn die die week in de garage staat.

 5. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Het thema van traditionele garges die moeten sluiten is een algemeen gekend gegeven. De merken/fabrikanten willen in het bezit komen van hun distributienet. Daarom leggen ze, onder druk, de lokale verdelers zeer zware “verbeteringsinvesteringen” op, die eigenlijk door normale bedrijven niet te dragen zijn. In de praktijk noemt men dat chantage.
  De reden is dat ze bij hun verdelers geen veelvuldigheid van merken willen zien, zoals we nu al bij CIAC en sommige anderen zien. Deze veelvuldigheid of breuk van exclusieviteit is doo de Europese Unis opgelegd in naam van de vrije concurrentie. Met deze vicieuse effecten….
  Gudrun en Guido, ik ken geen garages die geen ontvreden clienten hebben.

 6. Reactie van Gudrun

  @JM: uiteraard, en inderdaad is de ene dag de andere niet, maar een herstelling en nazicht aanrekenen, en dan twee dagen daarna op de kleine ring van Gent de riem van de stuurbekrachtiging in twee schieten omdat die versleten was, zodat ik bijna de bocht aan de Vlaamse Kaai had gemist (gelukkig waren er net geen tegenliggers, wat al uitzonderlijk is), vind ik al een grote vorm van nalatigheid.

  Iets minder snelle reactie van mijnentwege, of iets hogere snelheid, of een nat wegdek, en ze hadden me compleet met auto uit het water mogen vissen. Dus ja, ik heb me nogal kwaad gemaakt tegen die mensen…

 7. Reactie van ely

  Spijtig genoeg , maar waarschijnlijk hebben ze de potentiele grondontwikkeling in de Lange Violettestraat veel te hoog ingeschat in de boeken .We moeten eerlijk zijn , de gevellengte stelt niets voor , voor een rendabele ontwikkeling en de rest is 2de bouwzone .Men is niet goed geinformeerd geweest , vrees ik .

 8. Reactie van a colp

  ik heb begrepen dat het iets te maken heeft met een bodem saneringsattest wat de verkoop onmogelijk zou maken van het pand.

 9. Reactie van Marc De Doncker

  Ikzelf was ooit tewerkgesteld in die garage, en heb er mijn job opgegeven, weliswaar met spijt, vanwege de huidige zaakvoerder. Het is spijtig dat zo’n historiek moet verloren gaan alleen al vanwege de passie die Alfa Romeo bezit. Doch is de sluiting geen verrassing voor mij, of zoals het spreekwoord zegt :”Wie wind zaait zal storm oogsten.”

 10. Reactie van Guido Van Peeterssen

  @ Marc,
  Als ik sommige garages binnen kom en ik zie hoeveel broers, zussen, tantes, nonkels, neven, nichten, schoonbroers en zoontjes van vrienden van de serviceclub daar werken, en als ik dan kijk naar die leerjongen die alleen maar een bougie moet vervangen, dan denk ik : van die ene simpelaar, daar leven jullie allemaal van.
  Als ik dan een garage zie waar het allemaal goed draait dan ziet ge de patron met vier man druk in de weer en één bediende achter de pc: dat marcheert wel.