Sinterklaas weet alles beter, toch?

zaterdag 1 december 2007 9u58 | patricia | 2 reacties
Trefwoorden: .

Voor mijn cadeautjes van de Sint verdeeld werden tussen mijn mama en mijn papa en mijn mama het niet eerlijk vond dat ik grotere en duurdere dingen kreeg bij mijn pa maar ik eigenlijk ook best tevreden was met de cadeautjes bij mijn mama, was Sinterklaas synoniem voor een bezoekje aan een vestiging van de supra.

Ik heb het geluk jonge grootouders te hebben, althans langs één kant en ik kon op geen beter moment komen: zo net voor ze op brugpensioen gingen en het leven hen toelachte. Om mijn geluk nog groter te maken was mijn groottante verslingerd op mij. Als klein meisje nam ze me mee naar de eerder gemelde winkel en vorderde ze daar een medewerker op. Die medewerker was dan een hulpje van de Sint, want die kon niet overal zijn natuurlijk, er waren nog kindjes braaf geweest.

In mijn herinneringen was er in de winkel nog geen teken van Sinterklaas-gekte en liepen we door de vele gangen. Zij had haar idee: een babypop met echt flesje waar de melk zo in verdween en een echte pamper (waw!) maar ik wou een pop met blonde lokken en schmink en felle kleuren (ook waw!). In mijn herinneringen werd het een discussie met pro’s en contra’s tussen een vierjarige meid en een oudere meid, waarbij die laatste dan discreet teken deed naar het hulpje van de Sint om het lijstje aan te vullen. Weken later bleek Sinterklaas dan de babypop met echt flesje en echte pamper voor mij in petto te hebben. Ik had hem nochtans bij ieder bezoekje aan de één of andere keten verteld wat ik wou in ruil voor wat snoepgoed. Maar de Sint weet toch alles beter, niet?

Ook dit jaar ben ik wel een beetje braaf geweest, dus heb ik een lijstje klaar. Ik kan Ilse wel volgen: ik zou ook wel een nieuwe keuken willen, maar dat lijkt me niet echt praktisch om mee te brengen over de daken. Dus zou ik ook tevreden zijn met wat keukenaccessoires, het hoeft zelfs niet van dit merk te zijn. Hierzo vindt hij vast iets leuk. Of van die speciale kopjes die ik zaterdag zag en het merk niet meer weet…

Ook al praktisch en plezant zou een nieuwe tas zijn, bijvoorbeeld bij deze winkel of deze of deze. Daar mag ook wel zoiets bij of een handig digitaal fototoestelletje dat in één van de zakjes verborgen zit, ideaal voor Gentblogt-reportages.

En verder eigenlijk alles wat mijn breiverslaving ten goede kan komen en het leven van mijn huisgenoten kan vergemakkelijken, denk dus aan opbergsystemen, wol tout court en als het even kan ook een grappige lintmeter omdat de kat de mijne zoek gemaakt heeft.

Ja, mijn lijstje is lang maar de Sint weet alles beter, toch? En mandarijntjes en onze-lieve-vrouwkes… alstublieft…

© 2007 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Yarnlot

    De Sint legt af en toe zijn oor te luisteren bij KnitBelgium,
    http://www.knitbelgium.blogspot.com/
    een heel fijne Gentse breiclub waar we elkaars breiverslaving helpen canaliseren…

  2. Reactie van patricia

    Ik kom zeker eens een kijkje nemen, ik had het via ravelry ook al ontdekt.