Montmartre

woensdag 6 februari 2008 18u06 | patricia | 6 reacties
Trefwoorden: , .

Na een weekend schuren, schilderen,… had ik geen zin om te koken. Op zondagavond een restaurant vinden zonder reservatie is geen onmogelijke klus, maar we hadden geen zin om naar het centrum te trekken en dan was het wel even slikken toen ze bij de Thai zeiden dat we binnen een half uurtje konden terug keren. Ik had honger en dus gingen we op zoek naar een alternatief op wandelafstand. Ik had mijn zinnen enigszins gezet op Thais, maar kon me ook wel vinden in de Griekse keuken die mijn wederhelft voorstelde. Alleen bleek dat restaurant dicht te zijn op zondag.

En op zo’n momenten doet men wel eens een ontdekking. In ons geval is dat Brasserie Montmartre. Nee, het klinkt niet hip en dat hoeft ook niet. Op de kaart staan de eerder traditionele gerechten die u in een brasserie geserveerd worden: een aantal pasta’s, steak, croques,… Op het bord buiten stond geen prijs maar we besloten toch het risico te lopen.

We werden vriendelijk begroet door een dame achter de toog en we mochten boven gaan zitten. Er was nog een tafel beneden maar die stond nogal centraal en dat leek ons niet zo uitnodigend. Boven zat nog een tweede tafeltje.
Onze keuze viel op huisbereide stoverij (€ 11,50) vergezeld van een fles rode wijn. Zoals eerder gezegd, hadden we honger dus gingen we voor een bordje mixte (€ 4,50) om de eerste gaatjes te vullen. We kregen heel snel onze wijn en het bordje mixte bleek een grote portie kaas, salami, uitjes en augurkjes te zijn, vergezeld van lekkere mosterd. Dat beloofde voor de rest, maar ik bleef sceptisch. Huisbereide stoverij kan van alles betekenen, heeft mijn eerdere horeca-ervaringen me geleerd.

overheerlijke stoverij in Montmartre

Nu is er geen enkele foto die de smaak van de stoverij zou kunnen vastleggen. We kregen een bord stoverij met een slaatje (sla, tomaten en boontjes) en frietjes apart geserveerd. Ik hou niet van sausjes maar de dressing was subtiel en voor de liefhebbers was er een potje mayonaise. De saus en de stoverij waren overheerlijk. “Dit kan enkel huisbereide stoverij zijn, anders wil ik graag het adres van de slager”, is mijn oordeel.

Hoewel we onze twijfels hadden, is Brasserie Montmartre een meevaller gebleken. Onze rekening kwam op 40,30 euro en daarvoor hadden we lekker en voldoende gegeten. Een minpuntje? Misschien dat de Franse chansons doorkruist werden door een streep Abba, maar dat vergeven we hen graag.

Brasserie Montmartre, De Pintelaan 86, 9000 Gent, T09/221 09 92, gesloten op woensdag.

© 2008 GENTBLOGT VZW

6 reacties »

 1. Reactie van Jeronimo

  ah de frietjes apart! ik ging zeggen ge hebt zeker al 4/5 van de frieten ogepeuzeld voor je de foto trok ;-)

 2. Reactie van Lenny

  We zijn al 2 keer naar deze brasserie geweest. De eerste keer was er geen commentaar, maar de tweede keer vond ik het niet zo geslaagd. De versiering in het restaurant, daar heb ik geen commentaar op, maar de vriendelijkheid was een klein beetje ver te zoeken. Ik had grote zin in croque monsieur, maar ik bleef met honger zitten. Je krijgt maar 1 croque en dan nog wel één kruimel groot. Het zou zeker geslaagd zijn wanneer de opdienster vriendelijker was geweest. Ze had een slechte dag mss :(
  Dan had ik de kleine portie nog door de vingers gezien. Volgende keer mss beter!

 3. Reactie van Kelly

  Brasserie Montmartre wordt gerund door mijn nonkel en tante. Mijn nonkel staat in de keuken en maakt alle bereidingen zelf klaar. Het is er altijd héél gezellig en inderdaad, de stoverij is om je vingers af te likken! Probeer zeker ook eens de steak roquefort! Hemels lekker!!

  • Reactie van Jean Marie DE WULF

   Kelly uw onkel en uw tante slagen er toch altijd in ons na een zware dag weer op een lekkere manier weer goed op dreef te krijgen.
   Ik kom er graag in de Montmartre.

 4. Reactie van Rolle Denert

  Ik ga er donderdag a.s. terug de heerlijke stoverij eten.
  ALS je daarna nog zin hebt in een dessert ga dan eens voor de café glaçé. Nooit lekkerder ijs geproefd.

 5. Reactie van Raoul Verbauw

  Deze mooie brasserie heeft een onovertroffen prijs/kwaliteit verhouding.
  De Taras Boulba (een overheerlijke en uitgebreide schotel filet americain)is zonder weerga.
  Ook de suggesties zijn uitstekend maar kunnen wel wat vernieuwing gebruiken.