Fiets Gent binnen langs de snelweg

woensdag 4 juni 2008 11u11 | Wouter | 19 reacties
Trefwoorden: , .

Wie droomt er niet van om voor één keer langs de grote poort Gent binnen te fietsen? Op 14 september zullen naar schatting 10.000 fietsers in Gentbrugge de E17 oprijden, uiterst rechts blijven en 800 meter verder de afrit Gent Centrum nemen.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

19 reacties »

 1. Reactie van Frans

  Wie droomt er niet…? Ik! Fietsen op een snelweg of in (Brusselse) tunnels lijkt mij een verkeerd signaal. Zo’n kick heb ik als fietser niet nodig. Ik droom wél om niet “één keer”, maar constant langs alle “poorten” van Gent binnen te fietsen, op een aangepaste infrastructuur. Zoals op de “foto van de dag” van vandaag. De belofte van schepen Temmerman voor een autoloze dag in 2009 laat me dan ook koud.

 2. Reactie van hcb

  De werkelijke waarde van dergelijke initiatieven is mij helemaal niet duidelijk…

  Als fietser wil ik net zo weing mogelijk met wagens en hun infrastructuur te maken hebben.

  Lijkt me vooral zelfbevestiging & bezigheidstherapie voor de initiatiefnemers.

  Van mij mogen ze het geld dat hiervoor (en andere autoloze zondagen) nodig is, gebruiken voor de verbetering van de fietsinfrastructuur.

 3. Reactie van fietser

  Leuk!
  Ik ben zo ook ooit eens door de Kennedytunnel gefietst. Voor één keer die autoinfrastructuur gebruiken waarvoor je als fietser meebetaalt is plezant, punt!

  • Reactie van hcb

   Automobilisten betalen ook mee aan de fietsinfrastructuur. Daarom moeten ze die nog niet gebruiken. Zwakke argumentatie…

   • Reactie van Hilde

    maar wij fietsers betalen verhoudingsgewijs meer voor de auto-infrastructuur, dus waarom niet even op de snelweg fietsen…. laten we niet melken en de mensen die dat graag willen doen het gewoon eens laten doen op de snelweg… leuk toch?!

    • Reactie van hcb

     Als je dat zo fantastisch leuk vindt, moet je dat zeker doen.

     Daar heb ik geen probleem mee.

 4. Reactie van Hilde

  ik zie niet dat IK ging meedoen hee ;) maar soit, elk voor zijn eigen deur…

 5. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Heeft dat niet iets van de kikker die zo dik wilde worden als een os? Opletten van heresultaat!

 6. Reactie van gentenaar

  Wat is dat toch met al die onnozele toestanden voor fietsers?
  Stop daar nu toch eens mee.
  De autosnelweg is voor auto’s, niet voor fietsers…

  • Reactie van marc

   yep, en het fietspad voor fietsers, niet voor parkerende auto’s. En het trottoir voor voetgangers, niet voor fietsers (tenzij het kinderen jonger dan 9 zijn, dan mag het wel). gentenaar ontpopt zich tot een ware verkeersdeskundige :)

 7. Reactie van DriesO

  Op 18 mei waren er in en rond Brussel 5000 fietsers voor de fietstocht over de snelweg:

  http://www.bicycity.be/index.php?lang=nl

  • Reactie van rony coekaerts

   en daarvan waren er geen honderd die de volgende dag nog een fiets namen om naar brussel te komen.

 8. Reactie van rony coekaerts

  vanaf ze dat taksplaatje voor je fiets hebben afgeschaft, betaal je als fietser niets meer. als autobezitter wel nog een pak. ikzelf heb na 42jaar geen auto meer. ik zou niet weten waarom ik die in gent nodig heb. soms wel: als ik met pakken groenten of andere dingen moet sleuren, mis ik die wel, maar dan heb ik vrienden die dat ding nog niet kunnen missen.
  men zou eens eerlijk moeten zijn: iedereen betaalt mee aan de wegeninfractuur, gewoon door de belastingen. een automobilist betaalt een pak meer dan een voetganger of fietser, door alle bijkomende kosten. moeten ze daarom vrij baan hebben? dat heb ik nooit gezegd.
  ik begrijp het soms niet meer. men kapt zoveel op mekaar. je moet in een land wonen waar auto’s de voetpaden kapot rijden, toeterend, brommers niet weten waarvoor zebra.paden zijn, en ik, fietsend, alle regels aan mijn gat veeg. een weekje hier, en gent is de droom op aarde. moet het daarom niet beter? zeker, maar rekening houdend met iedereen.

  • Reactie van DriesO

   Ik lees weer iets interessants in een studie :-)

   “Algemeen geldt dat in Vlaanderen de marginale externe kosten van wegverkeer driemaal zo hoog zijn als de belastingen (27,3 euro externe kosten per 100
   voertuigkilometer t.o.v. 8,6 euro belastingen). Mocht de overheid ervoor opteren alle kosten van het wegverkeer te verhalen op de vervuiler, dan zouden de verkeersbelastingen moeten verdrievoudigen.”

   http://www.tmleuven.be/project/externekosten/2004-03_samenvatting.pdf

 9. Reactie van Peter Dedecker

  Euh, hebben we iets gemist vorige week???