Vuilnisophalers leggen het werk neer

donderdag 5 juni 2008 11u04 | Wouter | 24 reacties
Trefwoorden: , .

Deze morgen hebben 250 vuilnisophalers spontaan het werk neergelegd. Ze hebben de poorten van hoofdzetel van het afvalbedrijf Ivago geblokkeerd. Er kan geen enkele vuilniswagen uitrijden.

Lees meer bij deredactie.be

© 2008 GENTBLOGT VZW

24 reacties »

 1. Reactie van zwipamoo

  ja lap, de zeveraars. Ok iedereen heeft het recht om te staken MAAR eventjes de regeltjes volgen; we mogen pas vanaf 6h ‘s morgens onze vuilnisbakken buitenzetten. Vanaf 7h start de ophaling. Dus trouw zet ik mijn vuilniszakken buiten ‘s morgens voor ik naar mijn werk vertrek. En dan om 9h beginnen die mannen te staken. En wanneer gaan ze die zakken komen halen dan? morgen? Ik woon op een appartement en heb geen balkon of extra ruimte waar ik die zak dan een week kan zetten. (daarom gebruik ik 30l zakken zodat ik wekelijks een portie vuil heb). als nu de flikken of wie dan ook maar durft om boetes uit te schrijven wegens sluikstorten zoals een paar jaar geleden durfden doen bij een staking van ivaho dan ga ik mijn zak persoonlijk uitstrooien op straat. Ze moesten allemaal ne keer in de privé gaan werken.

 2. Reactie van David

  Misschien moeten we eens staken tegen al deze stakingen.
  Iedereen heeft blijkbaar toch te pas en te onpas recht om te staken.

 3. Reactie van TomVS

  Awel we zullen wij dan ook eens staken met onze belastingen betalen. ‘t Zou zo lang niet duren denk ik, eer er een schel verwijlinteresten bijkomen…

 4. Reactie van Bart

  Dat iedereen zijn vuil dumpt voor de poort waar die hufters werken. Ze moeten nodig een toontje lager zingen. Dit is onaanvaardbaar en totaal misplaatst.

 5. Reactie van huub

  het huisvuil zijn ze hier bij ons, Brabantdam, komen ophalen; het pmd staat helaas nog buiten…

 6. Reactie van Sven

  bij ons, Brabantdam?? Ik woon ook op de Brabantdam en hier staan de zakken nog allemaal buiten hoor. Misschien is uw vuilniszal wel gewoon gestolen?

  • Reactie van huub

   ik stond er op te kijken..
   Brabantdam 30, alles opgehaald.
   de vuiliswagen is geweest, de pmd niet..

 7. Reactie van Guido

  Ongelooflijk de reacties hier!!! Alsof het doodnormaal is dat iedereen zijn huisvuil elke week wordt opgehaald, net alsof het doodnormaal is dat er water uit de kraan komt, mensen zijn zoooo verwend en wat een reacties als hun luxe eens wat mindert, had men vroeger niet gestaakt, waarbij er zelfs dooien vielen, benieuwd in welke maatschappij men nu geleefd had!

  Wat een bende, rechtse verwende mensen hier op Gentblogt

  • Reactie van b-west

   Euh… ja, dat is doodnormaal. Daarvoor betalen we belastingen. En je zegt het zelf zeer goed “had men vroeger niet”… de tijd van de bourgeoisie die de verworpelingen der aarde hardhandig onderdrukt is voorbij. De stakingen van vandaag de dag vergelijken met de (gerechtvaardigde) strijd die vroeger gevoerd werd, vind ik eerder beledigend voor zij die toen zo hard voor hun rechten gestreden hebben.

   • Reactie van rony coekaerts

    kan je misschien eens een jaartal plakken op het moment dat gerechtvaardigde strijd is omgedraaid in het pesten van de medeburgers? behalve op het moment dat je zelf op de straat staat, zijn die andere acties storend. daar dienen stakingen voor. de medeburgers duidelijk maken dat door jouw werk, zij het goed hebben.
    ik geef toe, het is niet leuk om met die vuilniszak te blijven zitten, maar dan denk je misschien eens twee minuten aan de ophalers. al betaal je ervoor. maar blijkbaar te weinig.

    • Reactie van b-west

     Mei ’68… :p Dat is een idiote vraag, Rony, dat besef je ook wel. Soms moet je gewoon staken, als het echt niet meer gaat, als onderhandelingen niets opleveren en de directie naar geen rede wil luisteren. Daar ga ik mee akkoord, en ik denk dat er geen weldenkend mens aan dat recht wil raken.

     Maar de laatste tijd lijkt het me meer en meer dat de vakbonden staken om te bewijzen dat ze het nog kunnen, om eens met de spierballen te rollen. En dat de staking en de reden totaal niet in verhouding staan met de miserie die het veroorzaakt.

     Trouwens, de staking van vandaag werd maar door 1 vd 3 vakbonden gesteund, en komt dan nog eens op het moment dat men nog volop in onderhandeling zit. Vergeef me het dan als ik niet direct met gezwollen borst mee op de barricades ga dansen om de arme verdrukte arbeiders te gaan verdedigen

 8. Reactie van rony coekaerts

  beste guido, ik zit soms met open mond naar reacties te kijken. zelf op het blog van “de morgen” spettert het echt rechts, faschistoiet gedachtengoed om je oren. op zichzelf heb ik daar geen probleem mee, ik heb jaren les gegeven aan mentaal gehandicapten, maar het lijkt een tendens te worden.
  niet iedereen moet rood zijn, blauw of groen of desnoods oranje zijn, moet kunnen. maar dat bruin-zwart….
  ik denk zo dat ze geschiedenis in het onderwijs moeten opwaarderen.
  weten die mensen waarom en door wie ze een huisvuilophaling hebben? lopen die zelf wel eens achter die kar? of is dat werkvolk een lagere vorm van mensen?
  ik begrijp dat niet: sakkeren om die vuilniszak. ik woon verdomd ergens waar ze van vuilnisophaling nog niet gehoord hebben. en ik betaal ook belastingen, en genoeg.

  • Reactie van Anne

   Weet je rony, ik vind je hier heel kort door de bocht gaan. Ik ben niet rechts, ik ben een overtuigde rooie, maar ik vind dat deze reacties gerechtvaardigd zijn (toch die die ik op gentblogt gelezen heb, de andere heb ik niet gelezen).

   Staking door 1 van de 3 bonden, nog voordat de onderhandelingen afgelopen zijn. Onaangekondigd ook: had deze actie aangekondigd geweest, dan hadden we onze onnozele vuilniszakken binnen kunnen laten staan. Dan had ik me de moeite niet moeten doen gisteren om de kranten en het karton samen te rapen, en de glasbak uit de kelder te slepen. En dan had dat verdomde papier daar niet zeiknat gestaan toen ik thuiskwam van het werk.

   Had deze actie aangekondigd geweest, dan had ik er heel wat meer begrip voor kunnen opbrengen. Maar zo? Nee. En daarom ben ik geen rechtse, geen fascist, zitten alle draadjes nog zoals ze zaten in mijn hersenen, heb ik niets tegen vuilnismannen en vind ik het OK dat het stakingsrecht een verworven recht is.

 9. Reactie van b-west

  En wat me bij stakingen nog het meeste tegen de borst stoot is dat men al te dikwijls werkwilligen de weg versperd, waarbij men zelfs tot fysiek geweld durft overgaan. Als ik iemands recht tot staken respecteer, dan mag ik toch verwachten dat de andere mijn mening respecteer als ik vind dat er nog geen reden tot staken is?

  • Reactie van b-west

   sorry, dat moest eigenlijk nog bij mijn bovenstaand berichtje… ja, kben moe, ben al op van 4.30 :)

 10. Reactie van gentenaar

  “RECHTS” “FASCISTOIDE” (zo moet je dat woord spellen, Rony). Ongelooflijk dat mensen die woorden in de mond nemen. Mag ik u er bovendien op wijzen dat RECHTS geen scheldwoord is. Rechts en Links zijn beide respectabele overtuigingen om een maatschappij te doen draaien… Ik vind, beste Tony, uw gedachtegoed eerder aan de gevaarlijke kant aangezien je een ander zijn mening niet gunt en dit onmiddellijk fascistoïde noemt. Brrr, gevaarlijk zulke mensen als jij.
  Maar dit geheel terzijde…

  Wat ik schandalig vind (niet rechts, niet fascistoïde), is het feit dat men het werk neerlegt alvorens men gaat praten met elkaar. Het stakingswapen wordt hier totaal misbruikt. Zoals zo vaak de laatste tijd overigens. Ik heb de lonen en weddes van het Ivago-personeel eens bekeken. Geloof me, die vallen reuze mee.
  Niet overdrijven dus…

  • Reactie van jo luyssaert

   de eerste keer dat ik me in uw mening kan vinden beste gentenaar.

 11. Reactie van rony coekaerts

  het spijt me, maar ik vind rechts, als scheldnaam,wel een verwerpelijke overtuiging, en dan bedoel ik daar zeker geen liberalen mee. rechts staat voor mij gelijk met wat we vroeger zagen en dat nu nog door bepaalde groepen hoog in het vaandel word gevoerd. ik plak daar zelfs geen partij op, alleen als de decker zelf zegt dat hij met een rechtse partij naar de verkiezingen wil gaan, zeker niet met een uiterst.rechtse partij als het vb., kan ik dat alleen noteren. ik heb die begrippen niet uitgevonden.
  dat ik sommige uitlatingen fascistoide noem, is gewoon omdat ze dat ook zijn. ik aanvaard die, maar daarom moet ik ze niet juist vinden en zeker niet respecteren.
  komaan, ik ben de meest tolerante mens die er rondloopt, je kan het zo gek niet voorstellen of ik probeer begrip op te brengen, maar sommige dingen gaan niet, juist om dat gemis aan begrip van anderen. bv. ik ben holibi.vriendelijk, omdat ik een pak vrienden heb die holibi zijn, dus verzet ik me tegen mensen die dat niet aanvaarden. mijn chin.vrouw snapt dat niet, die zegt zelfs dat in china geen holibi’s zijn, nu ja, dat aanvaard ik niet.
  weet je, het is eigentlijk simpel: links probeert zich te verplaatsen in de situatie van de medemens, rechts probeert een maatschappij op te bouwen vanuit zichzelf.
  allebei lovenswaardig, daar niets van, maar racisme bv., hoort daar niet in thuis, en toevallig zijn het rechtse partijen die daar hun handelsmerk van maken, vanuit dat ik.gevoel.
  nb. het kan zijn dat ik soms een fout schrijf: ik ben duitstalig, opgevoed met nederlands en frans, en mijn meeste berichtjes zijn in het engels. mijn italiaans en spaans zijn abominabel slecht. mijn chinees begint te lukken: spreken in plaatselijk dialect, nooit zal ik het kunnen lezen of schrijven.
  nb.ik heet rony, geen tony

 12. Reactie van Guido

  Aan diegene die het woordje hufter gebruikte:

  huf·ter (dem; hufters)
  1 (informeel) grof en gemeen persoon

  https://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=hufter

 13. Reactie van vic

  Kan iemand van Ivago dan misschien de beleefdheid hebben om eens te communiceren wat er nu moet gebeuren met al die volle containers restafval? In onze straat laat iedereen die volle bak gewoon buiten staan hopende op.. Indien er pas binnen twee weken opnieuw ophaling is van restafval zal het op zijn ‘Napolitaans’ zijn vrees is. Hallo Ivago? Website nopes, pers nopes. Communicatieverantwoordelijke aan het staken?

  • Reactie van b-west

   Eenvoudig: je gaat het zelf moeten binnenhalen of anders kans lopen op een boete voor zwerfvuil… :s

 14. Reactie van vic

  daarstraks een antwoord ontvangen van Ivago,
  ik trek mijn vorige reactie deels ‘in’ ;-)

  Geachte heer

  Gisteren zijn er spontaan vakbondsacties uitgebroken bij IVAGO en heeft er maar een beperkt team gewerkt.

  Wij excuseren ons voor het ongemak dat deze vakbondsactie voor u veroorzaakt heeft.

  Voor vandaag werden er stiptheidsacties aangekondigd. De vrachtwagens zijn zonet buitengereden, maar dus met 2 uur vertraging.

  Wij zullen ons best doen om zo snel mogelijk bij u langs te komen. Indien het afval vanavond niet is opgehaald, raden wij u aan het afval terug binnen te nemen. Bij de volgende ophaling zal alle supplementair afval zeker meegenomen worden. Als wij een snellere oplossing vinden, brengen wij u daar zeker van op de hoogte.

  Met selectieve fracties kan u intussen ook terecht op het containerpark.

  Wij verontschuldigen ons nogmaals voor dit ongemak.

  Met vriendelijke groeten
  XXXXXXXXXXX
  manager klantenrelaties
  09 240 81 11
  info@ivago.be

 15. Reactie van jd

  der staat ook al iets van op hun website bij nieuwsberichten
  https://www.ivago.be