Dromen van voetbalfinale met Turkije op groot scherm

zaterdag 14 juni 2008 15u27 | Els Van Eeckhaut | 74 reacties
Trefwoorden: , , .

Zondagavond speelt Turkije tegen Tsjechië en gemeenteraadslid Resul Tapmaz is optimistisch. ‘Wij spelen minstens de halve finale. Zondagavond zal het weer feest zijn in Oudburg en de Sleepstraat. Ik voel tot mijn vreugde dat heel Gent supportert voor Turkije.’

Midden deze week wonnen de Turken in het Europees voetbalkampioenschap op de valreep van de Zwitsers. ‘In blessuretijd’, lach ik, maar raadslid Resul Tapmaz (SP.A) van restaurant Ankara in Oudburg bekijkt me streng.

Lees meer in De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

74 reacties »

 1. Reactie van Voltaire

  Van mij mogen ze al winnen wat er te winnen valt, zolang ze maar de verdomd luid claxonnerende autocaravanen achterwege laten. Sommige mensen moeten immers gaan werken (om 6u30 is het rise and shine te huize Voltaire) en tot middernacht wakker gehouden worden omdat er 11 pipo’s toevallig 1 goal meer hebben gescoord dan 11 andere pipo’s is niet echt aangenaam.

 2. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Ik kan Voltaire 100% bijtreden. Het is ongehoord dat onze Turkse vrienden een loopje nemen met het wettelijke verbod om oorzaakloos te klaxonneren. Jaren geleden werd mijn zoon op de bon gezet (destijds 1.000 BEF) omdat hij zijn enthousiasme voor het succes van onze rode duivels had geuit. Misschien moeten we wachten op agenten van Turkse origine om dan te verbaliseren.

  • Reactie van S-

   Wat bedoel je met die laatste zin, Jean Marie?

   Ik ben het niet eens met jullie. Voor die ene keer dat er eens wat kabaal is tot ocharme middernacht… Laat duizend bloemen bloeien…

   • Reactie van Jean Marie DE WULF

    Een politie uniform werkt als een rode lap tegenover jongeren, dat weten we ondertussen. Het kan zijn dat een Belgisch politieagent die een Turkse jongen aanspreekt voor een claxonovertreding dan werkt als een dubbele rode lap, of een provocatie tov de vreugde van de feestvierders. In dat geval is het soms beter dat de mogelijke tussenkomst zou gebeuren door een politieagent van dezelfde afkomst (maar wel met de Belgische nationaliteit, natuurlijk). Gewoon kwestie van psychologie en/of diplonatie.

    “Voor die ene keer”: dat is dus al niet juist, het is nu de tweede keer, en misschien volgen er nog. En later krijgen we terug de slapeloze avonden en nachten van de Gentse Feesten, van een of ander buurtfeest, enz.
    Adieu de rust in de stad.

    • Reactie van huub

     dan gade gij moeten verhuizen vrees ik..
     Lang leve de stad!!!!

    • Reactie van animuz

     Het is niet omdat je in de stad woont, dat je daarom zomaar alle lawaai moet kunnen verdragen. Op den buiten en in de stad: toeters en bellen in de nachtelijke uren is altijd storend. Alleen kan je het in de stad eerder verwachten dan in een boerengat. Alhoewel de pikdorsers daar in de zomer ook wat van nachtlawaai afkennen… en ik weet ge moet verdraagzaam zijn, maar ik geef toe: dat hangt vaak af van mijn humeur :-)

 3. Reactie van Eve

  Ow boy.

  • Reactie van geert.d

   Ge neemt me de woorden uit de mond eve……
   Triestig, zeer triestig.

   • Reactie van b-west

    Waarom triestig? Volgens de wet mag je enkel de claxon gebruiken om te waarschuwen voor gevaar én moet je tussen valavond en de ochtend het geluidssignaal vervangen door geknipper met de lichten.

    Maar blijkbaar geldt de wegcode niet in de uren die volgen op een voetbalmatch En dit is niet enkel op de Turken bedoeld, ook de Belgen kunnen er wat van (als ze eens een match winnen…). Claxonneren, door open raampjes hangen, verkeerslichten negeren… alles mag op zo’n momenten, en o wee als de politie durft in te grijpen.

    Bovendien is het inderdaad knap lastig als je wil gaan slapen om wakker gehouden te worden door claxonnerende idioten die rondjes draaien.

    Ik gun de Turken hun blijdschap om de overwinning (knap hoe ze blijven vechten zijn en uiteindelijk teruggekomen zijn in de match), maar als iedereen telkens als er iets te vieren valt gaat beginnen claxonneren, dan gaan we nog veel slapeloze nachten tegemoet.

    • Reactie van geert.d

     Akkoord, volgens de wet heb je gelijk.

     Maar ikzelf heb ook mijn claxon gebruikt op de kwalifikatie van Gent tegen standaard.
     Het mag niet, maar als 37 jarige voetballiefhebber ben je dan echt in een euforie dat je de wet dan even naast je neerlegt.

     Bij mij thuis in de straat was er ook veel lawaai, maar jongens toch, een klein beetje relatieveren kan soms wonderen doen.

    • Reactie van Peetie

     Heb deze maandag en dinsdag het genoegen mogen smaken koppijn te krijgen van de luidende klokken van de nabije kerk. Om 7u45. Ik ben geen ochtendmens, laat dat wel wezen maar welke cruciale mis wordt om dat uur op een weekdag aangekondigd? Is Pasen niet al voorbij?
     Misschien is het voor een of andere Heilig Vormsel, joost mag het weten.
     Ik hoop dat God het weet.

     Maar moet ik daar nu ook over beginnen zagen, zaniken en zurig over doen?
     Moet ik oproepen tot een nieuwe beeldenstorm?

 4. Reactie van flabbers

  ze zijn er tenminste bij

 5. Reactie van jan vens

  Lijkt me wel wat om in navolging van het groot scherm op het sint pietersplein voor aa gent zoals laatst………………het nu eens te doen voor turkije.
  Beniewd wat dat gaat geven :-)

  • Reactie van Wouter

   Dat zullen de studenten, midden hun blok, heel plezant vinden.

 6. Reactie van jan vens

  Zo…………….gezien de 0-1 nederlaag vanavond tegen tjechie……geen autocaravaan door Gent :-)

 7. Reactie van b-west

  De 3-2 overwinning zul je bedoelen?

  En yep… ik hoor ze al :)

 8. Reactie van b-west

  … en het verbod op vuurwerk ligt ook al aan diggelen…

 9. Reactie van Voltaire

  Yep, ze zijn inderdaad net vertrokken… Tapmaz man, doe hen en ons een plezier en organiseer iets. Iets waarbij geen autocaravaan te pas komt en waarbij de rest van de buurt op een deftig uur kan slapen. Hopen dat ik morgen geen fouten maak op het werk, want wie weet, misschien is het wel met jullie geld ….

 10. Reactie van Valreepje

  als DAT niet op het nippertje was, dan weet ik het ook niet meer… En, tot hoelaat heeft het feestje geduurd ?

 11. Reactie van Roland

  Ach, laat die mannen toch hun plezier, ‘t zijn toch maar enkele avonden per jaar. Het was hier zelfs heel kalm rond het Rabot, niets gehoord ….. of heb ik goed geïsoleerde vensterramen?

  • Reactie van T

   ik denk inderdaad dat jouw vensterramen goed isoleren want zelf wonend op het Rabot heb ik de feestvreugde goed gehoord. Maar of me dat zou storen? Helemaal niet

  • Reactie van Matthias

   Bwa, enkele avonden per jaar? Iedere keer de Turkse nationale ploeg wint, iedere keer een turkse ploeg wint in een UEFA-cup, iedere keer een Turkse ploeg wint in de Championsleague, iedere keer de Turkse belofteploeg wint, de dag van de bekerfinale in Turkije, de dag van de kampioenenviering in Turkije, telkens de voorzitter van Fenerbahce een kleinkind rijker wordt,…

   Ik heb de pech langs de gebruikelijke klaxoneerroute te wonen en soms vraag ik mij toch af of wat meer, erm, beheersing niet wenselijk is. In der Beschränkung zeigt sich der Meister, nietwaar. :-)

 12. Reactie van ivan

  Was het feestje hiermee vergelijkbaar?
  :)

 13. Reactie van jo luyssaert

  en als ze nu eens in een heel hoge frequentie zouden claxonneren? Ideaal om de hangjongeren weg te jagen! ;-)

 14. Reactie van Gwendoline

  ‘t Is niet alleen bij een voetbalmatch, telkens als er ééntje trouwt is het ook van dat! Ik heb het al dikwijls gezegd: als iedereen zich aan de regels houdt blijft het leuk voor iedereen. En, dat toeteren mag niet en daarmee uit. Kan je echt niet feesten zonder uren aan een stuk kabaal te maken de hele stad door?

 15. Reactie van Eve

  Beste mensen,
  Het is natuurlijk jammer dat wij al een tijdje niéts meer winnen: als België grote overwinningen behaalt doen wij namelijk exact hetzelfde. En met veel meer. Ik ben zelfs mede-schuldig aan in een auto zitten die al toeterend deelnam aan een Belgische karavaan, na de overwinning op Nederland in het WK van..goh onnoemelijk lang geleden. Ik kan u verzekeren, mocht ons eigen elftal betere resultaten behalen, we zouden stilletjes zwijgen over wat anderen doen als ze gelukkig zijn.

  • Reactie van Voltaire

   Die mensen mogen doen wat ze willen van mij, zolang ze de wetten die voor alle andere mensen gelden ook volgen en mijn nachtrust niet verstoren (vond het trouwens gisteren nog serieus goed meevallen, om 24u kon ik al dodo doen).

   Als we jouw argumentatie doortrekken: waarom dan zoveel ophef rond de Blood en Honor leden die graag naar vorte liedjes luisteren en bier hijsen. Als dat die mensen hun manier is om hun geluk te uiten? Of ben je het op dat gebied WEL eens met je officiële partijlijn? Twee maten en gewichten lijkt me …

   • Reactie van Eve

    Ik ben hier als redacteur van Gentblogt, en ik zeg meestal overal gewoon mijn goesting. Helaas kan ik de voetbalvreugde niet vergelijken met het gedrag van Blood & Honour wat betreft lawaai. Ik ben immers nog nooit naar een feestje geweest van deze laatste. Ik loop daar immers het risico om gehavend terug naar huis te keren omwille van mijn levensovertuiging. Het is toch moeilijk om bij een discussie inhoudelijk te blijven, blijkbaar? Nochtans is dat iets dat ik toch steeds betracht, waarom u niet?

    • Reactie van Voltaire

     ‘t zijn twee subgroepen met hun eigen regeltjes en gewoontes. De ene wordt door uw partij doodgeknuffeld de andere rabiaat vervolgd. Ter verduidelijking, ik heb met geen van beide ook maar iets te maken, zocht gewoon 2 uitersten van het spectrum.

     Trouwens uw reactie kwam in essentie neer op: “ge moet dat verstaan/begrip voor hebben dat is nen andere cultuur. En trouwens wij vlamingen doen dat ook wel eens. En als ge daar problemen mee hebt ben je gewoon een verzuurde vlaming.” Soit, de officiële partij-lijn van de SP.A die hen verkiezing na verkiezing al ZOVEEL overwinningen heeft opgebracht en het merendeel van hun historische kiezers recht in de armen van het Vlaams Belang heeft gedreven. En op zoiets heb ik totaal geen zin om inhoudelijk diep op in te gaan, wat baten immers kaars en bril, als de uil niet lezen wil …

 16. Reactie van dries

  Ik woon zelf aan de ottogracht en ik kan u verzekeren dat het het vannacht absoluut niet te verdragen was!Ze stonden met hun autos( en geloof het of niet:zelfs met vrachwagens) meer dan 2 h lang in file (van sint jacobs tot de sleepstraat) te claxonneren. Geen probleem voor een uurtje ofzo maar dit was er fel over.
  En dan had je nog die de andere kant op vlamden aan 100 per uur, met piepende banden,springend over de verkeersheuvels, fietsers en voetgangers ontwijkend…
  Pfff, dat ze er maar vlug uit liggen.

 17. Reactie van maud

  toen de buffalo’s enkele weken geleden in de bekerfinale stonden was het getoeter véééél erger (in onze buurt dan toch), toen heb ik niemand weten klagen hier op dit forum…

 18. Reactie van Frederik

  ik ben heel content voor de Turkse gemeenschap in gent dat ze gewonnen hebben, ik ben ook blij te zien dat er een samenhorigheidsgevoel en plezier is, maar ik ben iets minder blij met het lange nachtelijk getoeter, vooral onze twee kleintjes (7 weken en 2 jaar) hebben toch hun nachtrust nodig. een beetje getoeter mag voor mij, maar niet té veel. willen ze echt véél lanwaai maken ‘s nachts moet men maar iets organaniseren ergens afgelegen (in de haven of zo)buiten de stad. de stad moet voor iedereen leuk en leefbaar blijven (en zo doet iedereen wat water in de wijn)

  • Reactie van Hanne

   Ja, moesten ze na een halfuur of desnoods een uur stoppen, zou ik er ook al stukken minder problemen mee hebben!

 19. Reactie van rony coekaerts

  ach mensen, je went aan alles.
  06.30: luide muziek, de school maakt de kinderen wakker.
  07.30: belgerinkel, de kindjes moeten vertrekken.
  08.20: samenzang, het hijsen van de vlag, en een redevoering.
  09.00: getallen en tafels door de luidsprekers, meegebruld door de leerlingen.
  10.10: tot genoegen van de lln. luide pseudo.pop.
  en dat zo ook in de namiddag. we wonen zo’n 500m van de school, en de eerste dagen ging ik tegen het plafond. ja die kindjes moeten wakker worden.
  twee keer per week, ongeveer, een begrafenis.
  04.00: vuurwerk en fanfare, iedereen buiten.
  07.00: de crematie is achter de rug, dan pas begint het vuurwerk en zet de fanfare zijn beste beentje voor.
  op 600m. is een feestzaal, 5 a 6 trouwpartijen per dag.
  door de weergalm is het alsof ze dat vuurwerk onder je bed afsteken. en als ik vuurwerk zeg, dan is dat meer dan zomaar wat bommekes, nee echte raketten de lucht in.
  komt daarbij dat men hier, nu het zo’n 34gr. overdag is, ‘s nachts leeft. dus iedereen buiten, kaarten, drinken en regelmatig ruzie maken.
  als ik in slaap val zo rond 02.00 begint het leven opnieuw: we wonen niet ver van de vismarkt, 200m.
  het rare is: ik zie bijna nooit chinesen die moe zijn.
  die houden van die hazeslaapjes.
  dat getoeter, wat ze hier nb. ook doen, daar zou ik nog niet van wakker worden. alles went.

  • Reactie van zena

   Dat is wel China en niet België !

   Wat dat claxoneren betreft : ofwel schaft men die wet af ofwel past men ze toe ! Maar geen twee maten en gewichten al naargelang de “bevolkingsgroep” waartoe je behoort !

   • Reactie van rony coekaerts

    bedoel je nu, beste zena, dat chinesen niet willen slapen, dat die kinderen daar geen last van hebben?
    dat toeteren mag niet, volledig akkoord, maar dan wil ik eens weten hoe jij daar tegen gaat optreden? het waterkanon? nee, gewoon er eens mee gaan praten, duidelijk maken, zonder agressie, dat het niet kan. of denk je dat er ook geen turkse ouders zijn met kleine kinderen, die moeten gaan werken? of zoals maud zegt: de buffalo’s wel.
    het mag niet, en zoals je duidelijk zegt, alle bevolkingsgroepen gelijk. even voor de eigen deur vegen.

   • Reactie van Gwendoline

    éwel Zena, voor een keer geef ik je 100% gelijk!

   • Reactie van wim

    ik verschiet echt van al deze reakties hier. Hier in Budapest werd er ook getoeterd, maar er wonen hier niet zoveel turken.

    Eerlijk gezegd ik miste de uitbundige taferelen uit Gent een beetje. Ik herinner mij nog levendig dat ik als kleine jongen met mijn vader in de auto al toeterend naar gent reed als de duivels wonnen. Zalig was dat. Dus zoveel met bevolkingsgroepen heeft het niet te maken.

    Ik kan het niet helpen, bij mij werkt de vreugde van een ander aanstekelijk, maar blijkbaar werkt het bij veel mensen averechts. Verzuring is iets dat ongemerkt binnensluipt met de jaren, ik hoop dat het mij nooit overkomt

    • Reactie van peter

     wacht, de Gentse feesten zijn in aantocht
     één welbepaalde discussie kan ik mij nu al levendig voorstellen

 20. Reactie van gentenaar

  Het beste bewijs van het feit dat Turken niet ingeburgerd zijn… toen ik als argeloze fietser gisteren door de Sleepstraat reed, werd ik ronduit VIJANDIG behandeld omdat ik een Vlaming was. Men zocht echt ruzie met mij… Toffe voetbalsupporters, die Turken.

  • Reactie van ivan

   Beste ‘gentenaar’, het doe mij een geweldig plezier dat wij jou — na jouw talloze onderbouwde interventies bij alle artikels over fietsers en fietspaden — eindelijk in onze rangen kunnen sluiten als fietser, welkom!

  • Reactie van b-west

   Vreemd, ik loop daar quasi iedere dag, en ben er nog nooit vijandig behandeld geweest…

   Trouwens, vandaag nog staan babbelen over de match in de (turkse) buurtwinkel… en zelfs daar vond de gast achter de toog dat er toch wel een beetje veel lawaai geweest was :)

   • Reactie van Anne

    Zouden ze beter zelf eens niet gaan voetballen (of andere sport beoefenen)?
    dan zouden ze wel vroeger moeten gaan slapen.

  • Reactie van jo luyssaert

   die agressieve automobilisten toch…

  • Reactie van b-west

   Om Gentanaars bewering eens te testen ben ik gisteren na de overwinning eens afgezakt naar de Sleepstraat. Honderden mensen op straat, Turken én Belgen, en niets geen agressie… geen vijandige blikken. Enkel een hoop blije mensen.

   Sta mij dus toe te twijfelen aan zijn bewering…

 21. Reactie van Tom

  Eergisteravond zag ik op de Dendermondsesteenweg (zone 30 gebied) auto’s al toeterend spookrijden aan geschat 80 a 90 km per uur. laten we eerlijk zijn: iedere keer als de toeterkaravaan aanzet komt er gevaar bij te pas. Je uitspreken tegen toeterkaravanen heeft niets te maken met intolerantie of niet kunnen relativeren, het is je gezond verstand laten werken. Jammergenoeg zijn ze steeds storend en een gevaar voor andere weggebruikers, maw, ongehoord!

 22. Reactie van jordi

  Allemaal de schuld van Peter Cech nem

 23. Reactie van Geert

  Nederland-Turkije is de finale lijkt me wel wat.

 24. Reactie van Fred

  WelkeTurken?
  Ik dacht nochthans dat die derde of vierde generatie allemaal de Belgische nationaliteit hadden.

  • Reactie van rony coekaerts

   je mag dat zo niet zien, fred, zolang dat je een vreemde huidskleur, een beetje ander gedrag, dan ben je turk, marrocaan of wat dan ook. al ben je al generaties belg.
   mijn indische vriend, als baby geadopteerd, spreekt limburgs, woont in gent, is nog altijd niet welkom.
   ik ondervind het alle dagen, hier. maar geld speelt ook een rol. zij zijn in de ogen van gentenaars, profiteurs, ik ben de rijke westerling. niets is minder waar: ik leef van mijn uitkering.
   zolang dat vlamingen niet snappen dat ze een samenraapsel van verschillende volkeren zijn, dat die vlaming niet bestaat, zullen ze altijd die vreemdeling als gevaar beschouwen. middeleeuwen.
   ik wil daar een hele cursus geschiedenis aan hangen: door wie is brugge en gent groot gemaakt, maar voor mensen die nog geen boek lezen, spaar ik mij de moeite.

   • Reactie van zena

    Fred heeft wel gelijk, het zijn Belgen maar ze zullen niet door de straat gaan toeteren als België eens iets zou winnen, Belgen die in bezit zijn van de Turkse vlag maar niet van de Belgische of Vlaamse vlag.
    En waarom iedere Belg over dezelfde kam scheren en erover zeggen dat ze dezen met een andere huidtint anders bezien ? Maak jij daar niet een fout die ik al ergens anders gehoord heb ?
    Bovendien bij mij is ook niet elke Belg welkom of mij sympathiek, ook al is hij al 100 generaties woonachtig in “België”! En al kan ik bogen op een zeer oude (Vlaamse)familiestamboon, ik ben ook niet bij elke Belg welkom en word niet door elke Belg correct behandeld.
    Chapeau om van een uitkering te leven en te kunnen internetten en naar België te kunnen reizen, ik kan je moeite en met een (werk)-inkomen nadoen !
    Is het niet wat kortzichtig om alles te verklaren met dat de Vlamingen niet snappen dat ze een samenraapsel van volkeren zijn. Dat is idem dito bij Fransen, bij alle volkeren, waarom Vlamingen dan zo neerbuigend bekijken ? Al eens nagedacht over een diepere grond ? En waarom zo neerbuigend over mensen die nog geen boek lezen ! Denk je echt dat jij met je boeken meer wijsheid hebt! Kijk man, ik mag nog gelijk welke betere scholing hebben, nog gelijk welke opvoeding, nog gelijk welk(e) boek(en) gelezen hebben, mijn mening is er maar eentje van de velen en heeft slechts het gewicht van één stemmetje en ik neem aan ook deze van jou ! Dat is democratie. Neerbuigendheid over anderen, dat is pas ongeletterdheid, stomheid !

   • Reactie van Jan De Moor

    Quote r.c.:
    zolang dat je een vreemde huidskleur, een beetje ander gedrag, dan ben je turk, marrocaan of wat dan ook. al ben je al generaties belg.
    mijn indische vriend, als baby geadopteerd, spreekt limburgs, woont in gent, is nog altijd niet welkom.

    Repliek:
    Mijn schoondochter, Chinees-Indonesisch van afkomst,genaturaliseerde Belg door huwelijk,woont ongeveer 6 jaar in Oost-Vlaanderen en voelde zich naar eigen zeggen nog nooit gediscrimineerd. Als Aziatische is zij steeds Westers gekleed, niet-moslim, spreekt vloeiend Nederlands e.a.
    In het verstikkende moslim-Indonesie werd haar Chinese achternaam Wang door de Overheid geschrapt en kozen haar ouders een nieuwe internationaal klinkende naam.
    Ondanks haar universitaire diploma’s (Univ. Jakarta)niet gehomogoleerd zijn in Belgie had zij keuze te over bij sollicitaties in de privé.
    Bij haar legale aankomst in Belgie voelde zij zich niet te min om onmiddellijk werk als interim- keukenhulp in restaurants te aanvaarden ondanks haar diploma’s. Haar Nederlands verbeterde verbluffend dank zij de uitstekende taalcursus van het Talencentrum aan de UG.
    Een goede raad aan de nieuwkomers.
    Belgie is uw gastland.
    Aanvaard de waarden en normen in het openbaar leven,pas je aan en leer of spreek altijd Nederlands .
    Thuis blijf je wie je bent.

    • Reactie van rony coekaerts

     jan, die jongen spreekt alleen nederlands. hij kwam hier als baby, in een vlaams gezin. niks godsdienst of integratie. heeft hier altijd school gelopen en is foto.lasser, al tien jaar.
     leuke jongen, geen ruziemaker, maar het wel beu om geen vaste aanwerving te krijgen en bv. in de vrieskou op 16m. hoog te moeten werken, terwijl de anderen zich aan het opwarmen zijn.
     hij is dan eens op verkenning gegaan naar indie, daar was hij nog een grotere immigrant
     alle dagen worden er opmerkingen gemaakt

 25. Reactie van jordi

  ik ben ook belg(met Hollandse roots) al heel mijn leven en toch heb ik het meer voor Oranje. En ik woon nu al 15 jaar in Gent maar zal nooit voor de Buffalo’s supporteren. SK Beveren olé ;-)

 26. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Zouden we als milieuvriendelijke burgers niet voorstellen een fietserskaravan te organiseren? Het komt misschien automatisch als de Nederlanders zullen gewonnen hebben?

 27. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Dat valt te veel op.
  Anderhalve eeuw geleden waren mijn voorgangers orangisten, namelijk mensen die het dom vonden een groot land te versnipperen.

  • Reactie van TomVS

   En zeggen dat de pacificatie van Gent dat juist moest vermijden! Spanjaarden buiten, leve de Nederlanden.

 28. Reactie van Tine

  ‘t Is nu 1.25u en het getoeter is nog altijd bezig.
  In het begin vond ik de uitbundigheid leuk, nu niet meer. Nu zou ik graag slapen.

  • Reactie van yossarian

   “Reactie door Tine 2008-06-21 01:15:28″
   “‘t Is nu 1.25u”
   ik zou mijn uurwerk juist zetten,….

   • Reactie van Tine

    ‘t was me ook opgevallen, maar ‘k denk toch dat mijn uurwerk juist staat.
    efkes testen. ‘t is nu 13.35

    • Reactie van Tine

     Gentblogt loopt dus 12 minuten achter. Mijn klokken hier zijn satelliet gestuurd.

 29. Reactie van Voltaire

  Yep, om 23u dacht ik nog een rustige avond te hebben. Zette nog even de TV aan, bleken het verlengingen te zijn en 20 min later begon het ‘plezier’. We waren echter voorzien, DVDtje gaan halen en serie bekijken. Fantastische serie (The Shield) maar om 1u wou ik toch graag gaan slapen. Ik dacht toen nog dat het slechts een tiental ‘die hard’ pipo’s waren die toerkes op de Blaisantvest deden. Dus ik leefde in hoop dat het snel gedaan ging zijn. Ijdele hoop blijkt nu. Om 1u35 waren de trommels er opnieuw …

 30. Reactie van Lander

  Ik ben gaan kijken in de Sleepstraat tussen de Turken. Super feestje en inderdaad veel getoeter, maar ook de tram die net bij het eindsignaal nog wou passeren, werd door de bevelen van enkele ouderen nog mooi doorgelaten. Daarna stroomde de Sleepstraat vol met feestende mensen voor inderdaad een lange nacht. Woensdag opnieuw !

 31. Reactie van huub

  zo raar dat jullie allemaal last hebben daar?!
  Ik heb hier een paar keer een eenzame toeter gehoord.. Zijn er dan echt karavanen het stad in getrokken onder politie begeleiding?! Ik kan me niet inbeelden dat de politie dat zo laat nog heeft toegelaten..
  wij hebben hier slechts een 3tal wagens gehoord , met het raam open op nog geen KM-er van de fenixbrug (waar het de vorige keer ook goed feest was..)..

  • Reactie van b-west

   Denk dat de feestelijkheden zich concentreerden rond de Sleepstraat ;)

   • Reactie van Tine

    Ik woon in de verste verten niet bij de Sleepstraat, maar mocht het toch wel nog horen om 1uur ‘s morgens. En nee, het was niet constant, maar zo’n toeter, daar wordt ge wel wakker van. Soit, ik heb geen kinderen dus voor mij is het niet zo erg. En ‘t moet inderdaad wel plezant geweest zijn in de Sleepstraat. Ik heb er niks op tegen dat ze een feestje bouwen en mensen in de buurt van de Sleepstraat weten dat ze zich daaraan kunnen verwachten (of kunnen beter gewoon meefeesten), maar dat ze dan allemaal naar daar trekken en niet op zoveel verschillende plaatsen in de stad blijven rondtoeteren.

 32. Reactie van Tom

  Het is zeer jammer dat die rondrijdende files het niet kunnen nalaten om te provoceren naar niet-Turken en dan nog liefst in de Overpoort omdat ze daar het meest respons krijgen.
  Trouwens na de match tegen Tsechië zag ik 3 Turken een jongen in elkaar trappen. Als ze dit vieren noemen.
  Ik denk dat je dit als buitenlander in Turkije niet zou moeten proberen.