U was weer geweldig op het Boombalfestival

maandag 1 september 2008 10u53 | Jeronimo (tekst), Thierry en Jeronimo (beeld) | 5 reacties
Trefwoorden: , , , , , , .

We hebben een schitterend weekend achter de rug. Niet alleen kregen we eindelijk een perfect zonnig zomerweekend voorgeschoteld, ook werd het boombalseizoen afgesloten met het beroemd geworden Boombalfestival te Lovendegem.
Kort na de middag trok ik al gauw richting N9 waar ik altijd moeite heb om aan het juiste kruispunt af te slaan. Blijkbaar sla ik altijd te vroeg af want verderop staat een kanjer van een wegwijzer richting het Boombalfestival. De enorme parking stond al ferm vol en vlotjes kreeg ik mijn toegangsbandjes rond de pols aan de infostand.

Je merkt het al bij je eerste stappen op het terrein. Dit is pure gezelligheid. Jong en oud zit gezellig door me kaar te keuvelen in het gras, liggend, zittend, zonnend, dansend, spelend. Enthousiaste kinderen springen op het springkasteel of wagen zich aan een van de vele volkspelletjes, hun eigen regels makend.

aaaa

Verder op het terrein heb je de eettent en de bar, waar ik meteen al naar de menukaart ging kijken. Ondertussen schalde de dansmuziek uit de twee danstempels en was het tijd om me in de overhitte tenten te wagen om wat sfeerbeelden te schieten. Het jonge volkje liet de hitte niet aan het hart komen en huppelde energiek heen en weer op de opzwepende swingende tonen van de soms nogal starre muzikanten.

Even later belde onzen Thierry me op, die was net met de fiets gearriveerd en we gingen onze dorst wat lessen. De relaxte omgeving observerend genoten we van een frisse slok.

Er was veel volk, maar geen overrompeling, alles bleef makkelijk bereikbaar al was het op het etensuur lang aanschuiven aan de bonnetjes en aan de kraampjes. En net op het moment dat ik eigenlijk door mijn poten zakte van de honger. Tot we doorhadden dat we ook in de VIP-tent mochten, helaas konden wij daar geen eten bestellen zo leek het. We spotten wel wat bekende folkies.

aaaa aaaa aaaa aaaa

Toen de avond was gevallen, werd een luchtballon als attractie even boven de grond de lucht in geblazen en samen met Klesie, de boombalfestivalman, stonden we met onze voeten in de gracht van het open riool om die ballon even van dichtbij te gaan bekijken. Ik liet aan Thierry de eer om van de grond te gaan terwijl ik hoopte dat er niet teveel smerigheid van de wc’s in mijn soppende schoenen was gelopen.
Na het redelijk geslaagde concert van Lais deden we onze laatste drankbonnetjes op en aanschouwden een dolenthousiaste armwiekende, shakende DJ Klesie en die paar man die op zijn heftige deuntjes stond te dansen.
Geslaagde dag, vol muziek en prettigheid.

U zag hierboven al een foto van jeronimo (eerste beeld) en een eerste reeks van Thierry. Maar onze fotografen namen nog meer plaatjes:

Jeronimo

aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa

Thierry

aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa aaaa

verslag concerten volgt

© 2008 GENTBLOGT VZW

5 reacties »

 1. Reactie van ivan

  Prachtige serie foto’s.
  Hangt er een verhaal vast aan ‘boombal_34.jpg’?

 2. Reactie van jeronimo

  merci Ivan, een verhaal nee? het was wel een atypisch of eerder typisch koppel – karakterkoppen , ik was die al de hele tijd aan het ‘tegenkomen’ om eens een shot van te nemen, op die moment waagde ik mijn kans, toen ze allebei aan het staren waren :-)

 3. Reactie van Wouter

  Ik was er medewerker en ik kan je verzekeren dat je in de vip eten kon bestellen, je hoefde links naast de bar even iemand aan te spreken en je kon een overheerlijke wok/stoverij/vol-au-vant krijgen!

  Een uniek festival, uniek volk en een super sociale sfeer! Mij zien ze alvast binnen een paar weekjes in de centrale in Gent!

  • Reactie van jero

   aha wouter, wij voelden ons te weinig VIP om tussen de bekende folkies te gaan zitten eten…

 4. Reactie van dP

  Derde keer dat ik naar ‘t festival ging en ook deze keer weer één straat te vroeg rechts in gereden. Maar er toch gemakkelijk geraakt.
  En ja, ‘t was een niiiiice weekend!!