Expo – Bert De Geyter – maker van dingen

woensdag 26 november 2008 13u13 | Jeronimo | reageer
Trefwoorden: .

Bert , maker van dingen

Ik weet nog niet hoe en ik weet evenmin om wat. Enkel dat het gebeuren zal. Voor ‘n week of vier neem ik mijn tijdelijke atelier, zijnde de ‘ips-ruimte’, onder handen … De letterlijk begrepen werktitel ‘maker van dingen’ staat dan ook voor niets anders dan activiteit. En als ik begonnen ben, heb ik enkel vage vermoedens om wat ik zal aanvangen met de eerste week. Want na week één is het officiële opening, op zondag 30 november – 8 dagen na het moment van dit schrijven. Terwijl deze voor mijzelf dus reeds morgenochtend aanvat.

Waar wandelen – van het langduriger type – wel vaker een rust kan bewerkstelligen neem ik het ook graag als metafoor voor wat ik doen ga. Ik zal doen wat ik nodig acht of onafwendbaar noemen mag. Omdat het moet. En om niets anders. Ik wil zoeken naar wat rust, of chaos, om dat gevoel te versterken. Ik wil rust maken, of in die rust onrustig maken. Ik wil vooral doen. Vier weken lang, maar dan verdeeld over een week hard doorwerken tot de opening om dan drie weken lang de ruimte te beschouwen als m’n atelier. En aldus het werk als een soort van levend zelfportret te laten evolueren. Om de cirkel ronder te maken komt er op zondag 21 december een finissage, aan het einde van de vierde week. En het leuke is dat ik er zelf op voorhand reeds enkel benieuwd om zijn kan. U bent alleszins van harte uitgenodigd ‘n kijkje te komen nemen.

vernissage zondag 30 november 20:00
finissage zondag 21 december 16:00
NOCTURNES ‘de kunstenaar aan het werk’: elke zaterdag tussen 21:00 & 23:00

ips: dagelijks van 07.30 tot 23.00
bovenste verdieping. International Press Store. Rooigemlaan 501. 9000 Gent
www.ips-ruimte.be

© 2008 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.