Never say Goodbye tour + vrijkaarten

dinsdag 16 december 2008 19u09 | San | 3 reacties
Trefwoorden: , , , , , .

Het is ondertussen al meer dan veertien jaar geleden dat ik haar en haar broer leerde kennen. In 1993 werd immers The Choice opgericht door Sarah en Gert Bettens en de liedjes die op de radio gedraaid werden bleven hangen bij mij. Niet dat ik mij naar de platenwinkel repte om de plaat te kopen, maar de muziek vergeten deed ik ook niet.

Toen de groep in 1995 van naam veranderde en K’s Choice werd (problemen met de vorige naam omdat er al een The Choice in Amerika bestond en er dreigingen waren van rechtszaken en zo) en Paradise in me uitbracht heb ik mij wel naar de platenzaak gerept. Deze keer deed de muziek meer dan gewoon blijven hangen: ze raakte mij en ik wou ze kunnen beluisteren waar en wanneer ik dat wou. Zo lag er al gauw een exemplaar bij mijn collectie en kon ik binnen de kortste keren de liedjes meezingen (ik deed dat gelukkig enkel onder de douche, kwestie van mijn medemensen geen gehoorproblemen te bezorgen).

Dit album bekoorde niet alleen mij. Het zou wat. Paradise in me betekende dé doorbraak voor K’s Choice en zo konden ze onder andere rondtouren met sterren als Alanis Morisette, The Verve, Pipe and Tonic. Een heel jaar konden ze zo de Verenigde Staten van Amerika rondtrekken met o.a. als resultaat dat het album gedurende twee opeenvolgende weken de nummer één plaats op de Billboard’s Heatseekers veroverden.

Het bleef niet bij één album. Cocoon Crash kwam er in 1997 en in 2000 volgde Almost Happy. Toegegeven, na Cocoon Crash ben ik de groep niet echt blijven volgen, net zoals ik muziek in het algemeen niet echt meer volgde. Voor mij verminderde mijn interesse door de tussenkomst van het ‘echte’ leven en vooral, de geboorte van mijn kinderen, maar de belangrijkste nieuwtjes, die ving ik wel op. Zoals de split van de groep en dat Sarah Bettens in Amerika was gaan wonen. Dat er gewerkt werd aan een solo carrière, zowel door Sarah als door haar broer.

Het eerste resultaat van het solowerk van Sarah Bettens werd Go, een mini album uitgebracht in 2002. Dit werd dan in 2005 gevolgd door haar eerste full CD Scream. Met haar solo carrière uit de startblokken werd ook gewerkt aan een nieuwe tour en in 2006 konden we van de theatershow From Scream to Whisper genieten, ook in een toen uitverkochte Vooruit. Toen koos ze nog voor ingetogen en akoestische uitvoeringen van haar eigen repertoire en tijdens de tour werden ook al de nieuwe nummers van haar tweede album getest: in 2007 kwam dan Shine.

Twee jaar na haar vorige tour komt staat ze terug in de Vooruit, nu met de Never Say Goodbye Theatre Tour. Deze keer duikt ze in haar vinylcollectie van de jaren ‘60 en ‘70 om een selectie te maken van haar ‘all time favourites’, hier en daar afgewisseld met een eigen song in dezelfde nostalgische sfeer. Net zoals in 2006 neemt zij je samen met Tom Kestens (Lalalover) aan de piano mee naar één van de meest invloedrijke periodes uit de muziekgeschiedenis waarin Bill Withers, Gloria Gaynor en Marvin Gaye het mooie weer maakten. De tour startte reeds begin november, maar inmiddels is ook het nieuwe begeleidende album Never Say Goodbye uit, met enerzijds een mix van nieuwe songs en covers die ook in de tour worden gespeeld, en anderzijds een paar songs van de vorige tour. Het album zal exclusief tijdens de tour worden verkocht en via haar site.

Toen ik las dat Sarah Bettens opnieuw in de Vooruit zou spelen zorgde ik er direct voor dat ik tickets had. Kwestie dat de vorige tour ruim op voorhand uitverkocht was en dat ik geen risico’s wou nemen. Vooral ook omdat platen uit de jaren ’60 en ’70 ook deel uitmaken van mijn jeugd (via mijn ouders dan) en dat een beetje nostalgie altijd goed besteed is aan mij.

Maar kijk. Naast kaartjes voor mijzelf en onze huisfotograaf Charles, hebben wij ook kaartjes voor u. En u daar. En misschien ook voor u. Want Gentblogt mag twee duotickets weggeven voor het optreden in de Vooruit. Voor je beslist om deel te nemen aan de wedstrijd, controleer misschien eerst eens uw kalender of je die avond nog vrij bent, en zo ja, stuur dan als de wind een mailtje naar wedstrijd@gentblogt.be met het antwoord op de vraag ‘Welk nummer van Coldplay werd gecovered door (het even gereüneerde) K’s Choice?’. U heeft tijd tot donderdag 18 december 20u om te antwoorden. Daarna wordt de wedstrijd onherroepelijk gesloten. Succes!

Never Say Goodbye Theater Tour, 22 december 2008, 20u00, Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 20, 9000 Gent, Tickets: € 31,50 (add) / 27,50 (vvk, incl. reservatiekost)

© 2008 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Lully

    Yellow

  2. Reactie van John Schuermans

    Yellow