Sporen

woensdag 7 januari 2009 9u05 | Fietsbult | 3 reacties
Trefwoorden: , , , .

In de sneeuw zie je de sporen van het wild.

sneeuw
5 jan 09, 15u02, Scheldekaai Arbed

sneeuw
5 jan09, ochtend, Antwerpsevoetweg

sneeuw
5 jan09, ochtend, Veerkaai

Je leest ook de intensiteit van passerend wild.
sneeuw
5 jan09, ochtend, Keizerpark

sneeuw
5 jan09, ochtend, Vlaamsekaai

Tot zover de esthetiek.
Voor fietsers viel de staat van de Gentse wegen deze morgen nog mee. Je kon aan “mijn” kant van Gent probleemloos voorzichtig fietsen. Tenminste: ik zag niemand vallen, en kon zelf vlot evenwicht bewaren. De hoofdwegen waren gestrooid. Ik weet het: men kan nooit overal strooien, maar ik was teleurgesteld dat belangrijke fietsassen (bijvoorbeeld de as Gentbrugge-Wondelgem langs de Bavobrug en het Keizerpark) of vrijliggende fietspaden op beestige verkeerspunten (bijvoorbeeld de Dampoort) geen strooibeurt kregen.

sneeuw
5 jan09, ochtend, Dok Noord

Aan de Dampoort vond ik de situatie nipt. Sommigen hielden hun voet klaar voor de landing. Anderen namen geen risico’s.
sneeuw sneeuw

Tot slot: ik hoorde vanavond een bijdrage op radio 1 over dit onderwerp (klik op “audio”). Ik leerde dat fietspaden beter geveegd worden in plaats van gestrooid. Bij gebrek aan een veegmachine is strooien het minimum.
En ik hoorde de Gentse schepen De Regge weinig fietsminded uit de hoek komen. En hallo? De hoofdfietsassen geveegd? Dan toch zeker niet de hoofdas tussen Gentbrugge en de Kemelbrug / Sint-Jorisbrug. Rond half 4 was er aan de situatie van het Keizerspark en de Visserij niets veranderd. Het sneeuwpapje lag te wachten om te veranderen in een ijsvlakte.

sneeuw

© 2009 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

 1. Reactie van jero

  mijn traject: omgeving visserij via lousbergkaai sint-baaafspark dampportparking, fietsenstallingen, perron:ijsvrij, behalve sint-baafspark, zolang je niet remt is het goed, net als je de bocht moet pakken is er een ontdooide strook van 2 m waar je best je remmen toessmijt en dan te draaien, rem je te vroeg of te laat en draai je al dan voel je je al schuiven gelijk sven nijs ;-)

 2. Reactie van Virginie

  Ik vind het ook niet te doen. Ik fiets elke dag met 3 kinderen naar en van school (waarvan één achterop). Ik probeer met hen doorgaans de drukke wegen te vermijden, maar die verkeerskalmere routes zijn nu te glad.
  Gent, wild van fietsen? Nu even niet.

 3. Reactie van titimo

  Ik ben nu even in Brussel.
  ik denk dat we in Gent zowel qua sneeuwals fietssituatie niet te klagen hebben :)