Decaan en professor John Vincke (UGent) overleden

donderdag 28 mei 2009 14u31 | Els Van Eeckhaut | 13 reacties
Trefwoorden: , .

Prof. dr. John Vincke van de Universiteit Gent is op 27 mei overleden na een jarenlange strijd tegen kanker. Vincke was decaan van de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen en auteur of sponsor van talrijke holebionderzoeken.

De redactie wenst langs deze weg haar oprechte medeleven betuigen aan de familie, de vrienden en collega’s van John Vincke.

© 2009 GENTBLOGT VZW

13 reacties »

 1. Reactie van Lien

  Mijn oprechte deelneming. John Vincke was één van mijn lievelingsproffen en hij bepaalde voor een deel mijn leven. Door hem ging ik sociologie studeren en geen communicatie of politieke wetenschappen.

  • Reactie van Yngvild

   Voor mij idem Lien. Hij ademde sociologie. Hij was zo één van die zeldzame profs die je dwong tot nadenken, ook over minder evidente dingen.

 2. Mijn deelneming ook. Nooit les van gekregen, wel een zeer sympathieke man.

 3. Reactie van tine

  Mijn oprechte deelneming ook.

 4. Reactie van laurensv

  Had het laatst gehoord dat hij zo ziek was van een van zijn leerlingen in kader van een onderzoek. Nog les van gehad en deel de mening van Lien noch Peter maar ieder het zijne.

 5. Reactie van Venus

  Ook mijn oprechte deelneming! Ik heb nog les van hem gekregen en het waren echt interessante en interactieve lessen.. Echt jammer..

 6. Reactie van Jethro

  oei, een shock dit nieuws te vernemen.
  Nog les van hem gehad en hierdoor geboeid geraakt in wat sociologie is.
  …moge hij rusten in vrede.

 7. Reactie van Christophe

  Tien jaar geleden nog les van gehad en daarnet het droeve nieuws vernomen. Het was net als voor velen, ook voor mij een schok. Oprechte deelneming aan de familie

 8. Reactie van Martin

  Ik heb nooit les gehad van de man maar heb wel meegewerkt aan verschillende onderzoeken en enquêtes binnen de holebiwereld. Ik leerde een vriendelijke man kennen, die echt wist waarmee hij bezig was.
  Medeleven aan de familie en vrienden.

 9. Reactie van jorrit

  Deze man heeft me sociologie leren kennen, inzichten die ik reeds langer had werden aangevuld met nieuwe wetenschappelijke invalshoeken. Ben blij dat ik nog les van deze persoon gehad, en heb ook enorm veel respect voor zijn moedige keuze om zijn leven te beëindigen wanneer het ging. Pracht van een prof. Ook mijn medeleven aan de nabestaanden

 10. Reactie van patricia

  Ik schrok toen ik het hoorde. Mijn medeleven aan familie en vrienden. Hij liet ons vaak sterretjes zien met weer een stapel sociologische literatuur in het Engels maar hij kon het zo brengen dat we aan zijn lippen hingen. Hij stimuleerde kritisch denken. Bedankt John

 11. Reactie van aurélie

  Vorig jaar heb ik het privilege gehad les te krijgen van prof. Vyncke. Je voelde meteen zijn warm karakter, zjin open geest en zijn passie voor het leven aan toen je het auditorium binnenwandelde. De tofste lessen waran zeker aan hem te danken. De Ugent heeft een grote man verloren, zijn gezin de grootste. Het spijt me zeer dat jullie dit verlies moeten lijden. Ik ben er zeker van dat waar hij ook is, hij altijd zijn arm om jullie schouders heen zal hebben…

 12. Reactie van Debbie

  Mijn oprechte deelneming. Ik heb 3 jaar geleden nog les gekregen van professor Vincke. Ik was dan ook enorm geschrokken van dit nieuws… Hij was voor mij de tofste leraar van de faculteit. Ik durfde soms enkele lessen skippen van andere professoren, maar zijn lessen miste ik nooit. Ze waren zo ontzettend boeiend, ik zat verdiept in zijn lessen. En af en toe een leuk grapje ertussen. Zo was hij en zo zal ik mij hem herinneren…