De jaren tachtig zijn terug in het Huis van Alijn

zaterdag 4 juli 2009 16u20 | patricia | 1 reactie
Trefwoorden: .

De SintDe jaren tachtig… Ik groeide van kleuter naar tiener in die tien jaar. De vele eighties fuiven uit mijn studententijd geven me soms het gevoel dat ik die periode wat bewuster heb meegemaakt, althans muzikaal. Als ik nu foto’s uit die tijd van de modetijdschriften onder ogen krijg, begin ik bijna te gruwelen. Hard, hoekig, mannelijk,… niet meteen mijn ding. Smileys en robots.

De nieuwe uitgave van het Huis van Alijn maakt de herinneringen alvast weer levendig. Tik tak, het ideale programma om kleuters te laten eten, zoals mijn ma altijd beweerde, behalve bij mijn broer dan. The A-team, Jacobus en Corneel, Sprookjestheater ofzo, Carolientje met haar bootje, Knightrider, The freggles, Merlina,… Ik ben een kijkbuiskind, zoveel is duidelijk. Maar ook een scharrelkind. Ik speelde veel op straat, tekende met krijt grote smurfen in de doodlopende straat in onze wijk, bouwde kampen en was een echte jongensknecht met geschramde knieën. Oh, en dan die discussies op de speelplaats, zong ze nu j’aime le vie of la vie? Hoog tijd dus om eens in de fotoalbums te duiken. Via Facebook kan u foto’s uit die periode aan de collectie van het Huis van Alijn toevoegen. Ze verloten trouwens een boek per 80 inzendingen.

De Sint De Sint

Ik vond niet meteen terug of ze er ook iets rond doen in hun tentoonstelling. Ik weet wel dat ik enorm genoten heb van die van de jaren zeventig. Ik herkende zoveel dingen uit mijn kindertijd. Ik hoop dus stiekem op eenzelfde “oh, dat hadden we bij ons thuis ook” belevenis als toen. Sowieso is het Huis van Alijn altijd een bezoekje waard.

© 2009 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op De jaren tachtig zijn terug in het Huis van Alijn

  1. Reactie van Jeronimo

    bijzonder leuke foto’s moet ik zeggen