KAA Gent wint verdiend eerste competitiematch

maandag 3 augustus 2009 0u07 | ilse | 3 reacties
Trefwoorden: , .

KAA Gent ging zondagavond winnen op Cercle Brugge met mooie 1-3 cijfers. Meteen drie punten voor de eerste wedstrijd van de competitie: het had slechter kunnen gaan.

En zo lijkt het ook eerst even, als na 6 minuten Dominic Foley de 1-0 al in de netten schiet. Even houden we onze adem in, vrezend dat de zware wedstrijd van vorige week, én de blessures van Olufade, Myrie en Thijs ons parten zullen spelen. Ironisch trouwens, dat het eerste tegendoelpunt net van die ex-buffalo moet komen.

Cercle blijft op voorsprong tot de rust, maar eens terug uit de kleedkamers krijgen we een herboren KAA Gent te zien. Waar de eerste helft nogal mak was, heeft de tweede helft wel de spanning die we van tevoren verwacht hadden. Na amper een minuut in die tweede helft maakt Ljubijankic gelijk en een kwartier later brengt Stijn De Smet zijn voormalige ploeg op achterstand. In de 81ste minuut maakt Maric het af met een mooie vrije trap: 1-3, en KAA Gent staat tweede in de vernieuwde competitie. Volgende week komt KV Mechelen op bezoek, en die staan momenteel eerste in de rangschikking.

Maar eerst zijn er natuurlijk de Italianen van donderdag die we voorbij moeten. Wij hier op de redactie plannen alvast de ploeg naar de overwinning te schreeuwen, en wij hopen van u vanzelfsprekend hetzelfde. Het zal moeilijk zijn, maar moeilijk gaat ook….