AA Gent blijft tweede maar ziet Maric vertrekken

maandag 24 augustus 2009 9u49 | Wouter | reageer
Trefwoorden: , .

AA Gent heeft de Oost-Vlaamse derby tegen Lokeren tot een goed einde gebracht. Het won met 4-1. De studieronde duurde niet lang in dit burenduel, want na zes minuten knalde Custovic onhoudbaar binnen. De Bosniër was goed gevolgd toen Copa een schot moest wegtikken. De Lokerse keeper moest even later verzorgd worden aan zijn hand, maar kon voort en hield Azofeifa van de 2-0. Kort na de rust viel de goal toch, toen de Lokerse defensie Wils op een vrije trap van Azofeifa uit het oog verloor. Een beetje uit het niets kwam Lokeren via Carevic op 2-1, maar toen Dupré El Ghanassy tegen de grond werkte, mocht Custovic vanaf de stip zijn tweede van de avond en van het seizoen maken. Lokeren kon het de thuisploeg niet meer moeilijk maken en kreeg via invaller Lepoint nog een vierde goaltje tegen. Gent staat dankzij deze overwinning mooi op de tweede plek. In de marge van de wedstrijd liet Lokeren verstaan een akkoord te hebben met Gent-middenvelder Milos Maric. Maar Gent-manager Michel Louwagie benadrukt dat er nog geen sprake is van een akkoord. “Zes clubs hebben interesse”, zegt hij. “Lokeren dus, maar ook Westerlo belde al en volgens zijn manager hebben Standard, Anderlecht en Genk ook nog interesse.”