AA Gent knoopt weer aan met de overwinning

zondag 25 oktober 2009 14u03 | Wouter | reageer
Trefwoorden: , .

AA Gent heeft na vijf wedstrijden zonder zege nog eens kunnen winnen. Stef Wils bezorgde zijn ploeg een late zege op het veld van STVV: 1-2. STVV (0 op 12) en AA Gent (2 op 15) hadden allebei dringend punten en een mentale opkikker nodig om een crisis af te wenden. De bezoekers uit Gent acteerden voor de rust bleekjes. Ljubijankic miste onbegrijpelijk. STVV was de betere ploeg en kwam vlak voor de rust op voorsprong. Schouterden rolde de Gentse linkerflank op en knalde op Jorgacevic, Sidibe was goed gevolgd en tikte zijn zevende goal van het seizoen binnen. Aan het begin van de tweede helft miste Wilmet dé kans om de voorsprong te verdubbelen. Jorgacevic stopte zijn penalty en hij miste ook in de rebound. Aan de overkant was het wel raak: Rosales kapte zich mooi vrij en trapte de 1-1 in de korte hoek. STVV begon te twijfelen en Gent rook bloed. De Smet miste nog, maar Wils sloeg toe in de slotfase.