Een Nederbelg burgert in: Sinterklaas

zondag 6 december 2009 14u08 | René van Densen | 4 reacties
Trefwoorden: , .

Hallo Gentblogt,

René van Densen hier, inburgerende ‘Ollander, ik had jullie kort gesproken op de borrel begin dit jaar. Zelf run ik een wat grofabsurdistisch zandbakje genaamd https://www.kutbinnenlanders.nl, waar ik recentelijk een hoop over België en Gent heb geschreven, ter leeringh ende vermaeck der Ollandse lezers. Echter, ik zit serieus met de gedachte te spelen om ook stukken over Olland-vergeleken-met-alhier te schrijven, voor jullie weblog, want het afgelopen bijna-jaar heb ik gemerkt, naast wat ik al wist dat ‘wij’ niet over ‘jullie’ wisten, ook wederzijds er een hoop onbekend is. Zelfde insteek dus: een vergelijking van culturen vanuit de ogen van een inburgeraar, maar dan iets meer in vergelijking getrokken met hoe anders ‘t aan de noordelijkere burengrens aan toe gaat.

Mocht jullie dit leuk lijken, dan ga ik daar binnenkort mee aan de slag.
Ook ben ik trouwens bezig met een reeksje filmpjes, de eerste over het Sinterklaasfeest staat alvast online:

© 2009 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

 1. Reactie van Philppe Schaillee

  Mooie bijdrage René.
  Ik kijk uit naar meer!

 2. Reactie van Roland

  Mooi feest voor jong en oud!

 3. Reactie van Ron

  Interessante vergelijking René.
  Nog van dat!

 4. Reactie van Pascal

  Korte samenvatting van een uitgeweken Belg: er zijn 2 verschillen.

  1 In België komt Sinterklaas in de nacht van 5 op 6. Het echte Sinterklaasfeest is dus op 6 december ‘s ochtends als de kindjes de cadeautjes in de schoenen vinden. Niet op 5 december zoals in Nederland.

  2 Het is een kinderfeest. Alle dingen die volwassenen doen in Nederland met Sinterklaas (surprises, gedichten…): totaal onbekend in Vlaanderen