Kansarme kinderen gratis naar Halfvastenfoor

donderdag 4 maart 2010 8u44 | teun | 5 reacties
Trefwoorden: , .

Kinderen uit minder begoede gezinnen kunnen ook dit jaar gratis naar de Halfvastenfoor. Het Gentse OCMW deelt vijfhonderd gezinskaarten uit waarmee kinderen 15 keer op een attractie mogen. ‘Maar liefst negentig procent van de foorkramers neemt aan de actie deel’, zegt schepen Mathias De Clercq (Open VLD).

Het was gemeenteraadslid Guy Reynebeau (SP.A) die anderhalf jaar geleden met het idee kwam aandraven. Voor kinderen uit gezinnen met een beperkt inkomen is een uitstap naar de kermis zo goed als onbetaalbaar. Tijdens de eindejaarskermis op de Korenmarkt in 2008 werden voor die kinderen voor het eerst gratis gezinskaarten uitgedeeld. De actie kreeg een vervolg tijdens de Halfvastenfoor van vorig jaar en ook dit jaar reageerden de foorkramers enthousiast op de oproep van Mathias De Clercq.

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2010 GENTBLOGT VZW

5 reacties »

 1. Reactie van Kritisch

  Ik ben nu een gentse veertiger, geboren en getogen.

  Ik hoor meer en meer over gratis bioscoopcheques, gratis tram-busabonnement, gratis vakantiekampen, zelfs gratis reischeques, en nu al gratis naar de kermis voor die “mensen met een beperkt inkomen”. Indertijd liep ik als kind van ouders met een beperkt inkomen ook op de kermis en genste feesten met amper vijftig frank die ik had verdiend door drie weekends bladeren in de tuin van de buren te zitten opharken, en juist dat gaf me de motivatie om verder te studeren, te werken en toch ergens te geraken in het leven.
  Had ik toen alles gratis gehad, dan was ik nu een marginale ‘veertiger’ blijven wachten onder de “gratis”boom waar af en toe wat uitvalt. Neen, ik heb leren werken voor iets dat ik wou. Ik heb gewerkt! En nu gaan mijn kinderen dank zij mijn hard studeren en mijn noeste arbeid naar de kermis, zonder ‘gratis’-bonnetjes. Brood en spelen in 2010, men zou gedacht hebben dat politici toch iets beter geschoold waren en zouden weten waar dat toe leidt. Foei toch…
  Door deze politiek van ‘alles gratis’ probeert men zich politiek populair te maken , maar men vergeet hierbij in te zien dat men op 20 jaar pamperpolitiek een nieuwe op-alles-gratis-wachtende-marginaleitsgroep heeft gecreëerd.

 2. Reactie van rony coekaerts

  @kritisch, voor jou is het dus nodig dat er opnieuw kinderarbeid komt.
  ik ben een pakje ouder dan jij en ben van mijn 17 naar gent gekomen, in een citeetje in de tinnenpotstraat. mijn ouders betaalden niets. studeren overdag, werken ‘s nachts, vijf jaar. twee A1 diploma’s, een D erbij, en nog een paar papieren die mooi zouden hangen op mijn muur, maar op mijn 18 reed ik al met mijn eigen auto. werken weet je wel, maar ook veel geweend op mijn kamertje.
  dat betekende dat ik in plaats van voor het grote geld te kiezen altijd bij gehandicapten les heb gegeven met stront door afvoerroostertjes roeren erbij.
  nu ben ik invalide met een minimaal inkomen.
  sorry beste, maar geen haar op mijn hoofd denkt eraan om die kinderen hun uitstap te misgunnen. in tegendeel.
  natuurlijk denk ik soms waarom zij en ik niet, maar dat duurt niet lang. ik ben blij dat we dat nu kunnen geven.
  we hebben ons kl..ten afgedraaid, ok., maar mogen zij die achter ons komen het niet beter hebben? mogen kinderen wiens ouders bv. werkloos zijn eens niet op een paardenmolen zitten? moeten ze daarvoor bladeren gaan harken in tuinen die er niet zijn?
  ik snap in al mijn naiviteit de zure, jaloerse opmerkingen niet.

 3. Reactie van dimi_nr1

  Ik vind dit nog niet zo slecht. En om te kritiek aan te spreken, ik vind dat die kinderen er al niet aan kunnen doen en ten tweede wie zegt dat die ouders hun best niet doen? Er zijn altijd situaties waardoor ze het moeilijk krijgen. Natuurlijk moet ik er ook bijzeggen dat er altijd zullen bijzitten dat er van profiteren maar dat neemt het geluk van de kindjes niet af van de eerste groep!

  Groetjes

 4. Reactie van nadiene

  Ik verdien goed,maar is die kermis de plek to be?Ik ging babysitten om iets extra.Trouwens ik vind zo kermis heel duur,geef ze beter een fiets .En mensen die hard werken mogen meer inspraak krijgen wat er met hun centjes wordt gedaan .

 5. Reactie van herb

  nu gunt die kinderen toch eens iets.