A Food Affair

zondag 18 april 2010 17u49 | Gudrun | 9 reacties
Trefwoorden: , .

Vrijdagavond had ik afgesproken met twee goeie vriendinnen uit het middelbaar, iets wat we wel vaker doen. Ik voelde me niet schitterend maar wel haalbaar, en had geen zin om alweer af te bellen, zoals de vorige keer al het geval was geweest.

Stipt om acht uur gisteravond stond ik dus in A Food Affair, een oosters getint restaurant waar Kim vaste klante is. Ik denk dat zij en haar man er vrijwel eens per maand gaan eten, en ze kennen de eigenaars intussen wel. De kaart is er Japans en Indisch geïnspireerd, maar wel met eigen toetsen. Je kan er diverse wokschotels eten, maar ook teriyaki en teppanyakibereidingen, en Indische curry’s. De inrichting is warm en gezellig.

Veel honger had ik niet, en toen ik vroeg of ik enkel een voorgerecht mocht nemen, kon dat. Ik had op voorhand even op de website gekeken naar het menu, maar blijkbaar was dat niet up-to-date. Tsja, geen sushi van blauwvintonijn voor mij dus, wel een overheerlijke carpaccio van kortgebakken geelvintonijn, met verschillende soorten paddenstoelen, pijnboompitten, rucola en schilfers parmezaan. Ik weet het, ik weet het, ik zou eigenlijk geen tonijn mogen eten wegens de overbevissing van de arme beestjes, maar dan moet het maar zo lekker niet zijn! De tonijnstukjes waren werkelijk succulent: als biefstuk die smelt in je mond, maar dan beter…

Mijn vriendinnen hadden respectievelijk iets met Sint-Jacobsvruchten genomen – perfect mi-cuits, in een heerlijke salade – en dezelfde carpaccio als ik, en ik hoorde instemmend gesmek.

Een hoofdgerecht hoefde voor mij niet meer, maar mijn tafeldames namen uiteraard wel een volgende schotel, met name een stoofpotje van scampi met kokosmelk en curry voor de ene, en eendenborst voor de andere. Het zag er allebei heerlijk uit, al waren de scampi’s nogal pikant, zei mijn vriendin. Beide gerechten kwamen met een apart potje jasmijnrijst.

Bij het dessert heb ik afscheid genomen, hoewel Nathalie nog een rijstpap had besteld, en Kim een glas zoete muscat. Ik kon echt niet meer, en verlangde naar mijn bed.

Ik vond het eigenlijk echt wel jammer: niet alleen het gezelschap, maar ook de keuken was de moeite meer dan waard. Voor het voorgerecht heb ik 16.50 euro betaald, en dat was geen cent teveel.

Ik was hier al eerder geweest, een paar jaar geleden, en ik denk dat ik nog terugkom. Met mijn echtgenoot deze keer, en vooral met een gezond lijf. Zodat ik tenminste 100 procent kan genieten.

A Food Affair
Korte Meer 25, 9000 Gent
09/224.18.05
Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag.

© 2010 GENTBLOGT VZW

9 reacties »

 1. Reactie van ine

  Had er al veel van gehoord en wou er graag eens langsgaan, maar ze hebben blijkbaar geen vegetarische gerechten. Na een blik op hun website belde ik vol ongeloof… (bestaat dat nog) Maar helaas, niets vegetarisch terwijl het perfect mogelijk is. Al die heerlijke (vgetarische) stoofpotjes waar je of vlees of vis aan kunt toevoegen. Vreemd, maar vooral jammer. Hopelijk in de toekomst?

 2. Reactie van Dieter

  Toegegeven: het is hier heerlijk vertoeven!! Toch een minpuntje: de prijzen zijn niet van de poes en da’s (vaak) toch niet helemaal terecht volgens ons, ondanks de kwaliteit van de producten…

  De site is ondertussen al héél lang niet meer aangepast. Zo is de prijs van het vermeldde menu ondertussen enorm de hoogte in gegaan (+30%)!

 3. Reactie van Thomas

  “Ik weet het, ik weet het, ik zou eigenlijk geen tonijn mogen eten wegens de overbevissing van de arme beestjes, maar dan moet het maar zo lekker niet zijn!”
  Voor de arme beestjes moet je het niet laten, hoor, Gudrun, maar eerder om je (klein)kinderen ooit nog te laten genieten van al het lekkers… Want ons consumptietempo ligt hoger dan hun regeneratietempo, dus binnen een paar (tiental?) jaar geen tonijn meer, voor niemand.

 4. Reactie van panda

  @ine: Ik ben vroeger een keer of twee, drie naar a food affair geweest en herinner mij dat er toen heel wat vegetarische gerechten op de kaart stonden. De kaart op de website is veel kleiner dan die die ik mij herinner. Jammer, zeg. Ik wou heel graag nog eens teruggaan naar a food affair want ongelooflijk lekker, maar dat zit er nu niet meer in.

 5. Reactie van Dieter Demeeter

  Dit is mijn favoriete restaurant. Hier betaal je met plezier. Ik ben blij dat ik geen fanatiek vegetariër ben. Zowel de bediening als de bereiding zijn top!

 6. Reactie van Kurt

  Als trouwe klant toch even een minpunt signaleren. Toen ik er laatst op een middag (onaangekondigd) toekwam en een geschenkenbon (van 250€!) wenste aan te kopen, werd ik zonder pardon en met lege handen weggestuurd. Ik begrijp dat het ‘s middags druk kan zijn en dat vooraf bellen gewenst is, maar gewoon koppig en onvriendelijk weigeren een geschenkenbon uit te schrijven, was toch iets van het goede teveel. Zelfs een woord van ekskuus kon er niet van af. Gelukkig werd ik ergens anders wél met open armen ontvangen (en daar was het ook druk) en is blijkbaar niet iedereen ongevoelig voor een correcte klantenservice. Ons plan om binnenkort bij A Food Affair met enkele anderen terug te gaan eten, hebben we wijselijk opgeborgen.

  • Reactie van laurent

   Beste Kurt, Het voelt zeer eigenaardig aan om onze trouwe klant via deze weg te leren kennen. Als trouwe klant zal u zeer waarschijnlijk opgemerkt hebben dat Ellen de middagservice helemaal allen doet en er weinig tijd is om geschenkenbons te maken.U geeft zelf aan dat u onaangekondigd was en u beseft dat vooraf bestellen gewenst is!!!! Onze geschenkenbons zijn niet de doorsnee bons die overal kunt krijgen, bedrag intikken, afprinten en betalen, nee onze bons worden hetzelfde moment geschreven en in een originele verpakking meegegeven die /- een 5 tal min in beslag neemt, vandaar dat vooraf bestellen gewenst is! Maar nee , u moest de bon onmiddelijk hebben en u had geen tijd om na de service terug te komen . Omdat u uw zin niet kreeg zijn wij nu koppig en onvriendelijk. Ik zie niet in waarom wij ons zouden moeten excuseren ! Het moet ongelooflijk deugd doen om mensen hun passie en zin voor hun werk weg te nemen !

  • Reactie van laurent

   Het vermelden van het bedrag is totaal onnodig, zelf voor 20 eur maken wij met plezier een geschenbon ,maar als het kan wel vooraf bestellen of na de drukke middagservice natuurlijk! Ik heb mijn twijfels dat een trouwe klant van ons zijn “minpunt” via deze weg wil signaleren( tot 2 maal toe) .Dat noem ik niet ” trouw” zijn M. Kurt ! Grt copy zone 09

 7. Reactie van andy

  Deze reactie zegt meer over jezelf dan over a food affair, beste kurt… Op de middag hebben deze mensen het zeer druk en als ze ervoor kiezen om hun klanten die gereserveerd hebben eerst te bedienen, dan vind ik dat sterk! Dit wil zeggen dat ze hun werk doen met passie en geen oog hebben voor jouw geld. Waarom schrijf je dit als je elders zo goed bent geholpen?