De gemeenteraad op het internet: O-P

zondag 16 mei 2010 19u17 | Michel Vuijlsteke | 8 reacties
Trefwoorden: , , , , .

tinternetOndertussen zijn, voor zover ik begrijp, alle lijsten bekend voor de verkiezingen van 13 juli juni 2010. Op het internet zijn er een aantal mensen wakker geworden: een kort overzichtje – al wie hier niet in staat, heeft niets ingrijpends aan zijn site veranderd, of hadden we nog niet gezien in deze reeks.

 • Cathy Plasman (eerste opvolger sp.a Kamer) linkt nu naar de Visie 2010-website van de sp.a. De pro-ho-gra-me-ma-site, zoals ze zeggen, maar het zou ons te ver brengen om daar allerlei besprekingen van te plegen.
 • Daniel Termont (lijstduwer sp.a Kamer) waadt het strijdgewoel in met karakteristieke duidelijkheid: “Het geklungel in de federale regering heeft veel te lang geduurd. Het is tijd voor zekerheid over uw werk, uw inkomen en uw pensioen. Het is opnieuw tijd voor sp.a!” De site is niet volledig onder handen genomen, maar de voorpagina is toch een beetje opgekalefaterd.
 • Elke Decruynaere (tweede plaats Groen! Kamer) heeft een in de kijker gezet: het E-Team zoekt nog volk. Ik vraag me af of het portretrecht en watnog in orde is, zomaar een foto van Mr. T nemen en op een affiche zetten. Of is het een celebrity en mag dat dat? Ik zou het niet weten.
 • Karin Temmerman (tweede plaats sp.a Kamer) heeft haar site niet aangepast, maar plaatst wel een blogbericht met links naar actieformulieren.

Geen echte verrassingen hier, behalve misschien dat geen enkele kandidaat van CD&V of Lijst Dedecker ook maar iets speciaals doet voor de verkiezingen.

Op naar het vervolg van de gemeenteraadsleden!


36. Omer Denis (Vlaams Belang)

Omer Denis

Omer Denis op het internet: E-mail

Did you mean "Ömer Danis", wil Google weten. Neen, ik bedoelde niet Ömer Danis: Ömer Danış is een Turkse muzikant, terwijl Omer Denis een gemeenteraadslid voor Vlaams Belang is.

Toen we drie jaar geleden een reeks deden over de gemeenteraad, kregen we geen gegevens van hem en konden we niets vinden op het internet, en nu, na drie jaar activiteit in de gemeenteraad, is er nog altijd niets te vinden op het internet.

Ik, ik denk dat Omer Denis gewoon helemaal niet echt bestaat.

37. Ortwin Depoortere (Vlaams Belang)

Ortwin Depoortere

Ortwin Depoortere op het internet: weblog | Facebook | E-mail

Ook Ortwin Depoortere maakt het ons gemakkelijk. Een zoekopdracht bij Google geeft als eerste resultaat www.ortwindepoortere.be, een pagina helemaal gevuld met reclame en bovenaan de boodschap "Recherches apparentées: Kunstof Bakken, Planten Bakken, Kunststof Stelling, Rvs Bloempotten, Rvs Bloembakken, Rvs Tuinfakkels. Renseignez-vous sur ce nom de domaine".

Een verder resultaat leidt ons naar een oud weblog, waar enkel nog dit staat: "Een blog – heb ik mij laten vertellen door ervaringsdeskundigen – is een dagboek of op zijn minst moet een ‘goede’ blogger héél regelmatig een bericht posten. Ik moet toegeven, dat dit niet echt mijn ding was. Ik heb daarom besloten om een eigen webstek te starten. Ik heet jullie allemaal welkom om een kijkje te nemen op: https://www.ortwindepoortere.be."

Depoortere heeft ook een Facebook-account, waar hij vooral mee reageert op andere Facebook-accounts. En waar hij van diverse interesses getuigt: onder veel meer eten en drinken (Frituur Danny, oproep tot boycot van InBev-bieren, Rodenbach, Vlamingen verkiezen friet boven hamburger en pita), muziek (Jef Elbers, Nick Cave & The Bad Seeds, New Model Army), literatuur (dr. August Borms, Anton van Wilderode, Albrecht Rodenbach, Yukio Mishima), film en tv (Villa Politica, Coupling, Merlina, David Lynch), politiek in binnen- en buitenland (IJzerwake, Voorpost, Joris Van Severen, Jörg Haider, Koos de la Rey), humor (Droge Humor, KrisCoMedie, Philippe Geubels, West-Vlaams, een wereldtaal!), architectuur (Minaretten-Bau-Verbot in Österreich).

Het wordt een korta aflevering, deze week.

38. Paul Goossens (CD&V)

Paul Goossens

Paul Goossens op het internet: E-mail

Ah, behept zijn met een naam die een ander al bekend gemaakt heeft… niet gemakkelijk, op het internet. Op Facebook alleen al zijn er minstens 37 Pauls Goossens, maar voor zover ik zie, is geen de 37 "onze" Paul Goossens.

Goossens was in 2007-2008 één van de drie CD&V-ers die tegen het hoofddoekenverbod waren, samen met Anne Martens en Monica Van Kerrebroeck. Hij stemde uiteindelijk onder zware partijdruk vóór het verbod.

Hij zou in mei 2008 misschien de cruciale stem kunnen geweest zijn om het verbod opnieuw in te trekken, ware het niet dat hij nét ziek was.

Eind 2008 was Goossens even fractievoorzitter van de CD&V, toen Filip Van Laecke zijn ontslag ingediend had.

Naast gemeenteraadslid, is Paul Goossens ook schrijver, acteur, theaterregisseur en -scenarioschrijver.

En dat, als ik op het internet moet afgaan, is alles wat ik u kan vertellen. Volgende week beter. Hopen we.

© 2010 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

 1. Reactie van Els

  Dat portrechtrecht lijkt me niet honderd procent: maar ‘t is toch te kleinschalig om problemen op te leveren, denk ik. In het algemeen denk ik dat veel politici nog geen tijd hebben gehad om hun sites en blogs al aan te passen in functie van de campagne..’t is algelijk kort op stuk, die verkiezingen;-)

  • Reactie van S

   Niet alleen portretrecht maar ook auteursrecht wordt met de voeten getreden.
   Er is trouwens sprake van recidive wat Elke Decruynaere en het negeren van copyrights betreft: ik herinner me dat ze een tijd geleden ook een foto van op Gentblogt ongevraagd op haar eigen site had gezet.

   Tis dat ik nogal gevoelig ben aan copyrighttoestanden, maar het is in elk geval genoeg om iemand van mijn kieslijst te gooien…

   En btw Els: ik vind jouw ”tis toch te kleinschalig om problemen op te leveren’ nogal lichtelijk shockerend – dat wil ik jou wel eens horen pleiten…
   Mag ik dan ook door het rood rijden als niemand het ziet of geldt die ikmagdoenwatikwilzolangiknietgepaktwordtmentaliteit alleen maar voor auteursrechten?

  • Reactie van Liesbet

   Volgens mij valt dit onder ‘parodie’ en dan mag het wel.

   • Reactie van Els

    Ik geef gewoon mijn mening, S. “Volgens mij, gebaseerd op ervaring, is dit (ook mocht het een schending zijn) te kleinschalig om op te vallen: daarmee bedoel ik niet dat ik het goed praat. Mocht dit zo overkomen, dan was dat niet de bedoeling. Liesbet: het is idd een persiflage, maar wel gebruikt om een ander doel dan het persifleren op zich, dus ik vrees dat dit argument niet geldt.

 2. Reactie van Els

  En dank je voor de ochtendlijke slappe lach met de Facebookaccount van Ortwin!

 3. Reactie van daisyke

  tis toch 13 juni en niet juli als ik me vergis ;-)

 4. Reactie van Reinhilde Baele

  Ik heb Cathy Plasman gezien in Volt en het doet mij plezier dat op een mooie plaats voor de sp.a opkomt. Maar op mijn scherm kan ik niet de volledige website zien. Het scherm lijkt te breed..