Stoffenspektakel

dinsdag 15 februari 2011 15u32 | patricia | 1 reactie
Trefwoorden: , , , .

Zondagochtend rond tien uur was het al een drukte van jewelste aan de tramhalte aan het station. Iedereen wou naar Flanders Expo, of beter iedere vrouw wou naar Flanders Expo. Hier en daar zag ik een man, maar eens we de bestemming bereikt hadden bleken die ofwel verdwenen ofwel richting auto- of bootbeurs te trekken. Hier en daar was er een dappere man die zijn vrouw vergezelde naar hét evenement van het jaar voor creatievelingen: Stoffenspektakel. Of misschien wou hij gewoon de uitgaven wat onder controle houden.

Ik heb een dubbel gevoel bij beurzen. Enerzijds vind ik die het einde. Alles over een onderwerp op één plek en keuze te over. Anderzijds heb ik er een hekel aan. Veel volk die hetzelfde zoekt en keuze te over. Maar het was me langs alle kanten al aangeraden en ik had ook nog wel wat rode stof nodig voor het vestje van mijn pyjama dat ik nog voor de zomer in de les ga maken. Toen ik het vrouwvolk aan de tramhalte zag, zonk de moed me wat in de schoenen, maar ik liet me niet kennen.

Het concept is simpel: een stoffenbeurs voor consumenten, al sinds voorjaar 2005. De organisatie van de beurs is in Nederlandse handen en je vindt er dan ook heel wat Nederlandse stoffenwinkels, maar Mertens had er als regionale bernina-verdeler bijvoorbeeld ook een stand. Net zoals In den Beer uit Harelbeke om er maar twee te noemen. Naast de stoffen, die je er in alle materies, kleuren en tekeningen vindt, zijn er ook stands voor quilt, fournituren, applicaties,… Je kon bijna de keuzestress in de lucht voelen. Nu al kopen of nog even verder kijken?

stoffenspektakel stoffenspektakel

Ik moet toegeven, ik was niet zo goed voorbereid als andere koopjesjaagsters die rond liepen met een lijstje patronen en wat ze nodig hadden. Sommigen zelfs met een staaltje stof om zeker te zijn dat het samen zou passen. En dat had ik misschien beter ook wel gedaan, want dat rood is toch net niet hetzelfde rood als het bloemetjesstofje waar het bij moet passen. Toch ben ik tevreden met mijn buit. Al dragen meisjes van mijn leeftijd volgens mijn ma geen rokjes met aardbeien meer.

Blijkbaar hebben ze voor deze zondagse editie een grotere hall waardoor het leek of er minder volk was, en het in elk geval een stuk aangenamer was. Ik vond het nogal druk. Eigenlijk had ik een leuke koffiestand ofzo wel geapprecieerd. Gewoon eens rustig zitten, misschien wat kletsen, ervaringen uitwisselen.

En voor wie het gemist heeft, er staan dit voorjaar nog een paar Belgische locaties zoals Leuven, Antwerpen, Kortrijk, etc. op de agenda. En dit najaar zullen ze ook nog wel eens in Gent passeren.

© 2011 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Stoffenspektakel

  1. Reactie van animuz

    Ik wist niet goed waar de nieuwe tramhalte van de tram naar den Expo was tot ik de kudde oudere vrouwen met caddies zag staan: bingo! Het was mijn tweede spektakel en was daarom beter voorbereid. Heb enkel fournituren gekocht. Ik heb trouwens ook een rokje met aarbeien erop. Super leuk in de zomer, dat plooirokje!