La Pizzeria revisited

dinsdag 8 maart 2011 10u25 | josie | 3 reacties
Trefwoorden: , .

Een uitgelopen werkdag aangevuld met een fikse file, weinig aantrekkelijks in de frigo dat bovendien snel klaar is en een geheel ontbrekende zin om te koken (en nadien de afwas te doen). Ziehier het recept dat mij afgelopen week het besluit deed nemen voor een snelle hap buitenshuis te gaan. Het was ook nog eens ijzig koud, dus hoe dichter bij huis dit buitenshuizige aspect was, hoe beter. En zo belandde ik op een weekavond in het piepkleine La Pizzeria.

Ik had geluk, alhoewel het er meestal zeer druk is en het aantal tafeltjes uiterst beperkt, waren er deze avond nog genoeg vrije plekjes. De vriendelijke uitbaatster wees ons een tafeltje bij het raam aan. Het interieur lijkt een samenraapsel uit de kringloopwinkel; marmeren tafeltjes met witte plastic tuinstoelen, het deed een beetje rommelig en goedkoop aan. Maar het interieur eet je niet op en dus stortte ik me enthousiast op een kaart die zo uitgebreid was, dat ik meteen een dosis keuzestress opdeed.

Een hele lijst groentenpizza’s, een aanbod pikante pizza’s en dan hebben we het nog niet over de eindeloze opsomming specialiteiten van het huis. Het was moeilijk kiezen, maar om te compenseren voor het fastfoodaspect besloot ik te gaan voor een pizza met veel verse groenten, op de pizza Ortolano zaten volgens de kaart courgette, broccoli, asperge, tomaat, kaas en basilicum. Alhoewel ik asperge en broccoli eerlijk gezegd niet meteen op een pizza verwacht, had ik best wel zin in een experiment. Mijn gezelschap koos een pizza met pikant vlees (ik weet niet meer precies welk).

Na een niet al te lange wachttijd, die werd opgefleurd door het bezoek van een bekend Gents politica die blijkbaar haar toevlucht zocht tot afhaalpizza, kwamen de pizza’s uit de oven. Het deeg was erg dun gekneed met grote, dunne pizza’s als resultaat. Aan de overkant werd de pikante pizza vrij enthousiast onthaald. Mijn groentenpizza bleek echter spaarzaam bestrooid en de asperge was bovendien op. Geen groot gemis, maar het had misschien beter aangevuld met iets anders in plaats van er gewoon een extra broccolistronkje op te smijten. In het algemeen was mijn pizza behoorlijk smakeloos.

Het deeg miste zout, de courgette voegde niets toe en de broccoli was zowat het enige dat een beetje smaak had. De basilicum bleek bovendien niet vers, maar uit een potje te komen en leverde dus ook weinig smaak aan. Het geheel was flauw en eigenlijk een pak minder lekker dan pakweg een diepvriespizza van het bekende merk van die dokter. Spijtig. Alhoewel ik geen grote eter ben, ging ik ook nog eens met honger van tafel. Maar na die ervaring durfde ik het niet aan hier nog een dessertje te bestellen. Mijn gezelschap was iets enthousiaster, maar evenmin onder de indruk. Qua pizza’s in Gent scoort deze zaak niet in de top 20 vrees ik.

Het enige wat meeviel, was de rekening. Met €2 voor een glas water of cola, €9 voor de groentenpizza en €11 voor de versie met vlees kwamen we er goedkoop vanaf.

La Pizzeria, Tentoonstellingslaan 119, 09/225.53.03

© 2011 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

 1. Reactie van Syske

  Als je heerlijke pizza’s wilt eten, ga dan eens naar Pizzeria La Collina in de St.-Kwintensberg. Heerlijk…

 2. Reactie van Stijn

  Onlangs tweemaal pizza afgehaald en ik sluit mij volledig aan bij de mening van de recensent. Je hebt er niet mee gegeten…

  Toch zat de smaak goed, was het personeel vriendelijk en was de wachttijd telkens kort.

 3. Reactie van Alex

  De recensent is blijkbaar ofwel een concurrent ofwel een aandeelhouder van een diepvriespizzabedrijf. En alleszins iemand die nog niet veel buitenshuis is gaan eten en niet weet wat een goede pizza is. Ik ben er gisteren nog geweest, en zoals steeds uiterst vriendelijke bediening, overheerlijke pizza’s met ziel gemaakt, kakelverse ingrediënten en zelfgemaakte desserts om vingers en duimen af te likken. Alle Italianen in Gent mogen hier eens op cursus komen, bij een rasechte Gentsche uitbaatster! En ja de pizza’s zijn niet supergroot en dun, maar gelet op de supeverse ingrediënten hun geld meer dan waard. Ik en mijn vriendin hebben er gisteren gewoon elk twee gegeten! Als je een goedkope pizza wil waar je meteen stikvol van zit, koop dan een diepvriespizza. Wil je een lekkere, verse en gezonde pizza, ga naar La Pizzeria.