BoHo: eindelijk!

woensdag 13 april 2011 9u35 | patricia | 1 reactie
Trefwoorden: , , , , .

De eerste keer dat ik van de formule hoorde moet geweest zijn toen in de krant stond dat de vriendin van Bent Van Looy in Parijs een naaiatelier opende, een plaats waar je gezellig kon samenkomen en een naaimachine voor een beperkte tijd kon huren. Een succes omdat naaien hip is en omdat niet iedereen plaats heeft om zo een machine te zetten. Het leek me fantastisch, gewoon omdat ik niet wist of dat hele naaien wel iets voor mij was. Maar ik wou het wel eens proberen. Het werden naailessen en toen was er plots BoHo, eindelijk een naaiatelier in Gent. Een klein vreugdedansje.

Ik kon spijtig genoeg niet aanwezig zijn op de openingsreceptie half februari maar ik troostte mij met de gedachte dat het naaiatelier dan ook niet echt open zou zijn. In BoHo kan je immers ook terecht voor een drankje of een hapje. De ruimte is heel licht en de muurdecoraties zijn warm. Met het mooie lenteweer zat het terras vol. maar ik kwam voor het naaiatelier natuurlijk.

BohoIk had een probleem met het stikken van een rokje, misschien nogal belachelijk maar voor beginners is een woordje uitleg soms echt geen overbodige luxe. In de naailes houden we het nog bij de klassiekers als een schort en een tas, maar met al die creatieve bloggers en hun leuke rokjes kon ik niet achterblijven natuurlijk. Alleen durven de termen nog wel eens als Chinees klinken en blijft de handeling ook wel eens achterwege. Op de eerste verdieping kon ik terecht bij Katrien Klausing met mijn vragen. Ze zocht een naaimachine voor me uit met de kleur van garen die ik nodig had. Het zijn verschillende machines en als ik dat liever wou, mocht ik ook wel het merk gebruiken waarmee ik in de naailes werk. Maar het leek me een goede gelegenheid om eens iets anders te proberen.

Ze gaf me nog wat praktische uitleg over de naaimachine en dan kon ik aan de slag. Het was er heerlijk werken in die grote ruimte met zicht op de Vrijdagmarkt. Het zonlicht kwam gezellig binnenvallen. Ondertussen vertelde ze over de workshops die ze organiseert. Zo was er net een workshop geweest met tieners. Anders dan in mijn naailes kies je zelf je patroon en stofje. Het lijkt me moeilijk om niet iets naar jouw zin te vinden tussen de hoop patronen en boekjes die ze liggen heeft. Katrien helpt je op weg en staat je bij met raad, en dit allemaal op jouw niveau. Binnenkort starten ook de breicursussen, ondertussen al volzet. Maar schrijf je in op de nieuwsbrief of ga eens een kijkje nemen in het naaiatelier of het café.

Je betaalt € 7 per uur dat je de naaimachine gebruikt (dus niet de tijd die je een patroon zoekt) of € 60 voor een tienbeurtenkaart. En ja, er zijn ook cadeaubons, dus misschien wel leuk voor iemand die nog dat zetje nodig heeft? Het lijkt me een ideale manier om te zien of het jou wel ligt en ondertussen een leuk handgemaakt kledingstuk te hebben. En geloof me, dit is pas het begin, want er borrelen nog tal van creatieve plannen in het hoofd van Katrien.

BoHo, Vrijdagmarkt 26, 9000 Gent.
Contact: tel 09/336.30.34 of via info@boho.be
Naaiatelier, van dinsdag tot zaterdag 10-18 u.

© 2011 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op BoHo: eindelijk!

  1. Reactie van Els De Deken

    Inderdaad een fantastische plek, met een fantastische madame.
    We zitten op een heel leuk Gents crea idee te broeden. Je hoort er nog van!