Gent domineert BK Beach Rugby: 4 op 4

maandag 27 juni 2011 22u59 | Michel Vuijlsteke | reageer
Trefwoorden: , .

Gent Rugby slaagde afgelopen weekend in een nooit geziene quadruple op het Open Belgisch Kampioenschap Beach Rugby te Bredene. Op vrijdag was het al feest in het Gentse kamp dankzij winst in beide jeugd-toernooien: Gent behaalde de trofee na een foutloos parcours bij zowel de U17 als de U19 categorie. Op zich al een uniek resultaat.

Op zaterdag en zondag voegde Gent er een al even uniek dubbel aan toe: zowel bij de dames als bij de heren werd gewonnen zonder enig punten verlies gedurende het hele toernooi. De 4 te verdienen bekers van het weekend reisden allemaal mee naar Gent. Ook de prijzen voor speler en speelster van het toernooi kwamen in Gentse handen terecht: Bram Proost, een product uit de geroemde Gentse jeugdwerking, bij de mannen en de Nederlandse topper Annemarie van der Ree bij de dames.

Gent Rugby Football Club is al sinds jaren een vaste waarde in het Belgische beachrugby circuit, niet in het minst door hun gewoonte om tijdens de zomertrainingen het strand in De Blaarmeersen onveilig te maken, maar kon zich nog nooit tot Belgisch Kampioen kronen. Deze unieke prestatie van Gent RFC op dit toernooi met diverse internationale topteams was dan ook een kleine verrassing, maar illustreert ook de opgang van de Gentse club. Gent is nu meteen ook geselecteerd voor het toernooi in Lignano (Italië) op 16 en 17 juli waar de winnaars van alle Europese toernooien tegen elkaar uitkomen: de Champions League Finale van het beach rugby!