Batastrand in de zon (nog niet de warmte)

zaterdag 23 juli 2011 21u09 | Gudrun | reageer
Trefwoorden: , , , .

Gisteren in de namiddag kwam de zon er iets of wat door, en dat vond ik de ideale gelegenheid om even naar Batastrand te trekken. Ver kon ik namelijk niet lopen, met een tandenkrijgende achtmaander, en het centrum was dus geen optie.

Batastrand

Mijn beide jongens kregen alweer hun laarzen en regenjassen aan – we gaan het weer niet uitdagen door zónder te vertrekken, uiteraard – en ietsje later stonden we dus aan het begin van de Koopvaardijlaan, niet ver van de Dampoort.

BatastrandBatastrandBatastrandBatastrand

Het strand van Batastrand is eigenlijk gewoon een reusachtige zandbak. Maar dan wel reusachtig he. Compleet met strandcabientjes, een ijsbeer als herkenningspunt, strandstoelen, emmertjes en schepjes, en ijsjes. Het voor een keertje zonovergoten terras zag er aantrekkelijk uit, en nogal wat mensen met jonge kinderen waren naar buiten gekomen om te genieten. Al heb ik hier en daar wel een druipend moddermonster gespot: “Uitgegleden in die gigantische plas, mama, ik kon er ook niets aan doen!”.

BatastrandBatastrand

Batastrand blijft de ganse vakantie open, en goed geweten: als de zomer begint, zet ik mijn jongens in een shortje in de zandbak of op de speeltuin, installeer ik mezelf met een goed boek in zo’n strandzetel, en zuip ik de hele namiddag espresso’s en Bionades. En u, u bent ook meer dan welkom!

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.