Gantoise veegt de vloer aan met promovendus

zondag 9 oktober 2011 16u25 | ilse (tekst), Ann D'Hondt (beeld) | reageer
Trefwoorden: , , , .

Normaal gezien zijn de wedstrijden tegen pas gepromoveerde ploegen in eerste klasse een formaliteit, voor de ploegen die aan de top/subtop meedraaien. Dat is logisch: meestal moet zo’n ploeg nog wennen aan eerste klasse, en zo’n eerste jaar is vaak een zoeken naar de nodige professionaliteit. OH Leuven, dat is echter het hele seizoen al een ander verhaal: winnen van Anderlecht, gelijk tegen Genk… je kan dat nog amper een gemakkelijke tegenstander noemen.

benjamins ronde bij de benjamins versierd publiek

Dat was ook te merken de eerste helft van de wedstrijd afgelopen zaterdag: Gent was zeer duidelijk de meerdere van OHL, maar de Leuvenaars hadden niet zo veel zin in aanvallend voetbal. Tenzij voetballen is: met de hele ploeg voor uw eigen goal terugkruipen. De Buffalo’s konden de score openen (Ljubijankic, na 25 minuten), maar daar bleef het ook lange tijd bij. Goede kansen strandden op verdediging of Thomas Kaminski en het bleef tot diep in de eerste helft 1-0. Tot Leuven opeens besliste toch één keer over te steken en daar prompt een doelpunt uithaalde. 1-1 aan de rust, en de supporters vloekend naar de kantine.

baric bruls debuut bij aagent in de volé

In de tweede helft echter werd het onrecht gauw rechtgetrokken. Arzo (46′), Ljubijankic (62′) en Smolders (70′) brachten het scorebord in evenwicht met de heerschappij van de buffalo’s op het veld. In de 90ste minuut legde Coulibally dan nog een strafschop binnen (onze eerste volgens de scheidsrechter, minstens de tweede volgens de rest van de wereld). Wij waren al tevreden, maar de Leuvenaars kregen nog een opdoffer bij, in de vorm van een kopbal van Soumahoro en de eindstand: 6-1.

kaminski had zo zijn werk

Gent draait voorlopig nog steeds goed mee bovenaan, en er staan spannende weken op het programma: nog deze maand spelen we twee keer tegen Brugge (beker en competitie) en we krijgen Lokeren op bezoek voor de Oost-Vlaamse Derby. We houden u op de hoogte!

deze zwarte kat bracht geen ongeluk ghanassy scoorde bijna vanuit kikvors en lacht met zijn gemiste kansen penalty van couly en voetbal is een feest