The Future

maandag 24 oktober 2011 15u00 | Ecenur Topcu | reageer
Trefwoorden: , , , .

filmfestivalDe laatstejaars van de richting Audiovisuele vorming van het Stedelijk Kunstinstituut aan de Ottogracht vertoeven sinds vorige week woensdag grotendeels op het Filmfestival. Zij moeten/kunnen er interviews afnemen, persvisies bijwonen, video- en/of fotoreportages maken, performances en tentoonstellingen bekijken, e.d.m.
Wij laten u op Gentblogt graag meegenieten van hun inspanningen.

Op dinsdag 18 oktober ging ik naar de première van The Future, in aanwezigheid van Miranda July.
Ik vind Miranda July een interessante figuur en wou daardoor een reportage maken tijdens filmfestival.

Haar film The Future gaat over een koppel dat over een maand een kat, Paw Paw, zal adopteren. Zoals een pasgeboren baby zal Paw Paw zorg nodig hebben.
Dus willen ze nog even profiteren van het leven en proberen hun dromen te realiseren tot ze stuurloos geraken.
Eerst heb ik het publiek geïnterviewd en ik vroeg hen wat ze van de film verwachtten. De meesten hadden geen bepaalde verwachtingen. Ikzelf heb ook niet echt een verwachting maar het kan best wel grappig zijn. Tijdens het interview heb ik een rare persoon ontmoet. Hij vertelde me dat hij veertig tekeningen had gemaakt voor Miranda July.

TheFuture

Na de interviews heb ik aan de verantwoordelijken van Vooruit gevraagd of ik ook in de zaal mocht filmen. Ze hebben me vriendelijk begeleid tot in de zaal en uiteindelijk heb ik een plaats gekregen op het balkon. Dit vind ik persoonlijk de beste plaats om te filmen. Ik begon met beelden te nemen van het wachtende publiek. Niet veel later kwam Miranda July op het podium om haar film in te leiden.
Ik was heel blij dat ik de kans kreeg om haar te zien. Ze zag er wel nerveus uit maar was heel vriendelijk.
an
De film vond ik goed omdat hij niet te langdradig was. Het is wel zo dat ik v het einde meer verwacht had, maar ja het heeft me wel geboeid.
Na de film beantwoordde Miranda July nog vragen van het publiek, en dankzij mijn plaats kon ik haar goed in beeld krijgen.

Dat was dus een leuke ervaring.

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.