Rugby: verlies en winst

dinsdag 15 november 2011 9u14 | Joris De Nocker | reageer
Trefwoorden: , , .

De eerste ploeg van de Gentse Rugbyclub begon afgelopen zondag gretig aan de wedstrijd tegen Mons, maar de eerste kans om te scoren kwam helaas van de tegenpartij. Mons miste de toegekende strafschop.

Gent bleef sterk spelen gedurende de eerste helft en bracht het spel telkens op de terreinhelft van Mons. Lorenzo Steenbeke zette een strafschop om en bracht zo de eerste score voor Gent op het bord: 0-3. Voor de eerste maal dit seizoen kwam het Gentse eerste team op voorsprong. De vreugde was echter maar van korte duur. Mons kreeg zijn tweede strafschop toegekend en miste deze keer niet.

Bij deze gelijkstand van 3-3 kregen de Gentse lijnspelers de kans om te scoren. Een mooi chip kick van Jakob Christiaensen kon opgeraapt worden en Gent kon de eerste try van de wedstrijd leggen.

Tijdens de tweede helft probeerde Gent de voorsprong te behouden. Mons slaagde erin de bal in de Gentse 22-meter zone te brengen waar de Gentse verdediging sterretjes zag. Een ongelukkige fout maakte dat de Gentse kapitein met een gele kaart voor tien minuten van het veld moest. Mons slaagde erin om dit voordeel om te buigen en de score gelijk te brengen. Het Gentse team was even het spoor bijster. Een verlies aan focus zorgde voor een hoge foutenlast bij Gent, en Mons
kon dit terug omzetten met een try. Nog een poging van Mons om te scoren kon echter geblokkeerd worden door de Gentse verdediging. De laatste tien minuten van de wedstrijd werden volledig voor Gent gedragen dat met flair en passie aanviel, maar helaas niet meer kon scoren. Gent verliest zo van een rechtstreekse degradatierivaal in een wedstrijd waar meer in gezeten had. Jammer!

Zondag was een historische dag voor de Gentse Rugbyclub. Voor de eerste maal in hun veertigjarig bestaan konden ze vierenveertig spelers opstellen. De Dragons kwamen in vol ornaat uit tegen Brussels Celtic 2. Gent slaagde erin om na vijf minuten een eerste strafschop om te zetten in een 3-0 voorsprong. Voor de eerste maal dit seizoen slaagden de Dragons erin om de eerste punten op het scorebord te krijgen. Gent bleef de eerste helft domineren en kwam een aantal maal net voor de try-lijn tot stilstand. De score kon pas vlak voor de rust aangevuld worden met een try. De conversie ging jammer genoeg naast.

Kort in de tweede helft liet de Gentse verdediging een steekje vallen, en het vrijgekomen gat werd direct opgevuld door de Celtic spelers. Brussels Celtic slaagde erin om hun eerste try van het seizoen te leggen en de vreugde was dan ook groot. De conversie werd gemist zodat de stand gelijk kwam met Gent: 8-8. Gent besloot om verschillende spelers te wisselen, zodat enkele nieuwe spelers ook spelervaring konden opdoen. De thuisploeg kon structuur in het spel blijven brengen en dit had een volgende try als gevolg. Hier werd de conversie niet gemist, en de Dragons kwamen op een 15-8 voorsprong. Beide ploegen konden nog een strafschop omzetten met een eindscore van 18-11 tot gevolg. Gent Dragons komt hiermee op een derde plaats in het klassement, en heeft nog alle mogelijkheden om te stijgen. We duimen!