Wok A Way: vernieuwd en toch vertrouwd

zaterdag 17 december 2011 13u19 | patricia | reageer
Trefwoorden: , , .

Ik snuisterde eens door onze archieven en zag dat het artikel van één van mijn vaste adresjes al een van een eeuwigheid geleden dateert. Het moet nog in de beginjaren geweest zijn. De Wokaway kreeg een nieuw kleedje en ondergetekende kon tot haar grote vreugde haar vaste gerecht nog steeds terug vinden op de kaart. Het klinkt wat saai, maar ik blijk niet de enige binnen de redactie te zijn met een klassieker.

De Wok A Way is voor mij een restaurant waar ik op mijn gemak in mijn eentje ga eten. Vroeger durfde ik het combineren met een bezoek aan de wasserette, tegenwoordig is het na mijn avondles of tijdens het shoppen een vaste stek. Of zelfs zonder reden. Ik bestel steevast de seafood slammer , al laat ik me ook wel eens verleiden tot een promotie van de week. Maar uiteindelijk blijf ik mijn wok van zeevruchten wel trouw. Het is een heerlijke wok met noedels en zeevruchten. En voor wie het liever zelf doet kan je natuurlijk gewoon zelf je favoriete wok samen stellen.

De zaak zit sinds enige tijd in een nieuw kleedje. Het kon wel een opfrisbeurt gebruiken en het ziet er nu een stuk gemoedelijker uit, weliswaar nog steeds hip. Er staan kabouters langs de wand (waar de orde van de kruidtuinkabouters wel voor iets zal tussen zitten), een lange donkere tafel met tijdschriften in het midden waar je gezellig kan aanschuiven, een afgescheiden gedeelte voor iets grotere groepen. Langs de kant vind je de tafeltjes voor twee en de zitbanken zijn ook behouden. En allemaal tweedehands. Al is dat er niet aan te zien.

Wok A Way is nog steeds niet de plaats waar ik mijn lief zou meenemen voor een gezellige tête-à-tête. Wel voor een leuke babbel of een snelle, gezonde hap. Het geheel heeft nu nog minder het gevoel van een grootkeuken, al blijft het natuurlijk wel een keten rond een concept. Ze hebben hard gewerkt aan hun ecologische voetafdruk en moedigen klanten aan om hetzelfde te doen, allemaal op een leuke manier. Het is wel even uitkijken als je de muur in mos ziet. Voortaan komt meer dan 70 procent van alle ingrediënten uit Europa – niet uit het Verre Oosten. Dat bespaart flink wat CO2. Bovendien zijn de limonades en ijsthee zelfgemaakt en dragen de meeste ingrediënten het Fairtrade-label. Ook smaakversterkers of MSG zijn niet toegelaten. Verder investeerde het restaurant onder meer in een waterzuinige vaatwasser, composteert het al zijn voedselafval zelf en gebruikt alleen nog recycleerbaar verpakkingsmateriaal. Wok A Way legde bovendien een eigen kruidentuin aan op het dak. Die kruiden worden uiteraard gebruikt in de gerechten.

Mijn favoriete seafood slammer smaakt nog steeds even lekker en voortaan neem ik er wel een huisgemaakte ijsthee bij. Als dit eco is, dan smaakt het naar meer.

Wok A Way, Korenmarkt 11, 9000 Gent, T: 09 233 9000 Keuken is open: 7/7 van 11.30 uur tot 22.00 uur

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.