Help Poekie

vrijdag 30 december 2011 10u05 | patricia | 1 reactie
Trefwoorden: , , , , , .

Via mijn andere bezigheden kwam ik op het verhaal van Robbe en Saskia. Ik vind het hartverwarmend en wil het dan ook graag met u delen. Saskia is de mama van de 11-jarige Robbe. Ik trok aan haar mouw met een paar vraagjes.

Gentblogt: Wie is Poekie?
Saskia: In augustus werd er bij ons zoontje Robbe lymfenklierkanker vastgesteld. Sindsdien verblijven we regelmatig in het UZ Gent voor onderzoeken en chemo-behandeling. Tijdens die lange dagen in het ziekenhuis haakte ik af en toe een knuffeltje. Zo maakte ik bv een robotje, een muis en een kat voor een paar kindjes van de afdeling. Zowel de kindjes als de ouders waren enthousiast over deze kleine verrassing. En zo kwam ik op het idee om voor alle kinderen van de afdeling een knuffel te maken! Maar op jaarbasis verblijven er daar een 100-tal kinderen. Oeps… zoveel knuffels kan ik niet alleen maken! Daarom besloot ik om hulp te vragen aan andere creatieve mensen. Het was even zoeken naar een naam voor dit project. Maar al die tijd zat mijn gebreide huiskat Poekie op m’n bureau naar mij te kijken … soms ligt het antwoord zo dicht bij! Een vriendin creëerde het lieve logo. En zo startte het blog en een Facebookpagina.

Poekie

Gentblogt: Wat willen jullie bereiken?
Saskia: In de zomer van 2012 wil Poekie 101 knuffels aan de kinderkankerafdeling van het UZ Gent schenken. De onderzoeken en de behandelingen zijn heel zwaar voor de kinderen. En toch blijven ze zo moedig, en toch vechten ze verder! Ze verdienen dus écht allemaal zo’n lieve knuffel! Een mooie knuffelbeer voor de kleinsten, een stoere draak voor de jongens, een kussen of sleutelhanger voor de tieners, …

Gentblogt: Hoe kunnen mensen helpen? Zijn er speciale vereisten waaraan de knuffels moeten beantwoorden?
Saskia: Alles is welkom, als het maar handgemaakt is! Let je er wel op dat er géén losse onderdelen aan de knuffel zitten … De eerste knuffels hebben we al mogen ontvangen. Alle creatieve medewerkers krijgen een leuk Poekie-logo. Dit logo kunnen ze bv. op hun blog of Facebookpagina plaatsen. Als de knuffels hier zijn aangekomen, worden ze op foto gezet. En dan volgt er natuurlijk een berichtje op het blog en op de Facebookpagina! Op deze manier leren de creatieve mensen elkaar ook kennen.

Heb jij ook zin om een knuffel te haken, breien of van stof te maken? Neem dan contact op: poekie@telenet.be. Het zou fijn zijn als de knuffels hier in de maand juni (of vroeger) toekomen, zodat er nog voldoende tijd is om de verpakking in orde te maken. Een kaart of label met een verwijzing naar het Poekie-project (zodat ze dus kunnen zien wie er heeft meegeholpen!) doen we er zeker bij!

Bedankt Saskia. We wensen Poekie alvast veel succes! Misschien spreekt het u ook aan en wil u een steentje bijdragen? Het lijkt me in elk geval een mooi voornemen voor het nieuwe jaar. Haken is niet zo moeilijk en op het internet zijn heel wat gratis patronen te vinden, zoals hier bij Drops bijvoorbeeld. Maar de knuffels mogen ook gebreid of genaaid worden. Waar wacht u op?

© 2011 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Help Poekie

  1. Reactie van Hermans Greet

    Ik zou graag helpen met het haken van knuffels. Ik vraag me alleen af hoe ik aan al de katoen ga geraken. Hebt je een tip? Waar moet ik de knuffels naartoe sturen als ze af zijn?
    Ik begin alvast te haken
    groetjes