Handbal: Evergem – Gent

zondag 18 maart 2012 15u46 | Willem De Smet | reageer
Trefwoorden: , , , .

Ongezien voor een dameswedstrijd in de dames-liga-reeks van de VHV, bijna 250 supporters, de regionale zender AVS en twee supergemotiveerde ploegen. Evergem kon zich, mits een overwinning, kronen tot kampioen, de Isorexen moesten winnen (met 2 goals verschil) om hun lot in eigen handen te houden.

De topper begon met één minuut stilte voor de slachtoffers in Sierre. Om duidelijk te laten zien dat zoveel ondraaglijk leed de sport overstijgt gingen beide ploegen en scheidsrechters gezamenlijk en zonder onderscheid in club of kleur rond de middencirkel post vatten. En het werd muisstil….

Zowel Evergem als Don Bosco hadden hun achterban opgeroepen om hun ploegen verbaal te ondersteunen en dat was niet in dovemansoren gevallen. De tribunes waren gelijk verdeeld in blauwe en geel-zwarte kleuren. De bezoekers, die de ‘hel’ van Hekers meebrachten naar Evergem, ‘wonnen’ de wedstrijd tussen de beide supportersgroepen. Nu mochten de Isorexen hetzelfde proberen doen op het veld.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en tot in de twintigste minuut ging de wedstrijd gelijk op. Fien Leloup (voor Evergem) en Sara De Smet (voor ons) lieten zien waarom ze aan de top prijken van de topschutterslijst in de reeks. Het handbalniveau was bij beide ploegen niet altijd even constant maar dat had zeker en vast met het grote belang van deze wedstrijd te maken. De Gentse coach Bassie Mortier roteerde zijn ploeg prima, gaf iedereen speelgelegenheid en plaatste iedereen op haar beste positie. Dat gaf vertrouwen en de Isorexen, gedragen door een luidruchtige aanhang, konden een vierpuntenkloof slaan na enkele schitterende aanvallen. Valerie Gros scoorde op tegenaanval (!) een mooie goal. Charlotte Versyck (de absolute uitblinker in de verdediging), Katrien Van Damme en Niki Van Besien pikten voor de appelsientjes nog elk een goaltje mee. Evergem kon via Karen De Bosschere nog tegenscoren waardoor de ruststand op 8-11 bepaald werd.

Ook in de heenwedstrijd leidden de Gentenaars bij de rust maar een zwakke tweede helft zorgde toen voor een nederlaag. Coach Bassie predikte kalmte, concentratie en vastberadenheid. De ‘wil’ om te winnen vulde de kleedkamer en de Dobodams vingen supergemotiveerd de tweede helft aan. Een kwartier lang speelden de bezoeksters op een zeer hoog niveau en plaatsten een 2-8 tussenscore. 10-19 na 14 minuten. Wie had dat durven dromen….
Maar de Evergemse dames gaven zich niet gewonnen. Via Fien Leloup en Kelly Blanckaert werd het verschil teruggebracht tot 5 punten. De Gentenaars schoten wakker en via de hardwerkende Sofie Declercq en Alieke De Fauw werd de voorsprong opnieuw uitgebouwd. De coach van Gent nam een team-time-out en maande zijn ploeg tot kalmte en concentratie in de verdediging. De Isorex-ladies scoorden via Sofie Van Bever de laatste goal van de wedstrijd en wonnen met 17-24.

De overwinning was duidelijk en verdiend en brengt beide ploegen nu samen aan de leiding in de rangschikking.
Doelvrouw Karin Struijs keepte opnieuw geconcentreerd en op een hoog niveau en lag mee aan de basis van deze knappe overwinning. Ook tweede doelvrouw Anne-Mare De Vries, die tijdens de regio-match tegen Atomix een prima wedstrijd keepte, mocht even genieten van het liga-handbal

Don Bosco speelt nog thuis tegen Hamont en Uilenspiegel (de derde hond !) en op verplaatsing in Desselgem.
Evergem krijgt nog het bezoek van Welta en moet nog naar Uilenspiegel en Hamont.

De Isorexen hebben met deze overwinning een kleine stap gezet maar de weg is nog lang en elke, volgende, wedstrijd dient met dezelfde inzet en concentratie aangevat worden.

De zusjes Van Mele floten een prima-wedstrijd en de supporters van beide ploegen worden bedankt voor zoveel steun. Hartverwarmend…

Het is duidelijk dat er toekomst is voor het dameshandbal in onze regio. Nu nog genoeg meisjes motiveren om de stap te zetten naar onze toffe sport.

Evergem : Elisa Eetesonne, Sieglinde Dekoninck 1, Celine Huyghe, Fien Leloup 8, Hannah Voordeckers 3, Kelly Blanckaert 3, Karen De Bosschere 2, Tiffany Govaert, Heidi Buysse, Carine Van Driessche
Coach : Nico Braeckman

Gent: Karin Struijs, Valerie Gros 1, Sofie Declercq 4, Sofie Van bever 1, Niki Van Besien 1, Katrien Van Damme 1, Lien Van De Walle 4, Alieke De Fauw 4, Charlotte Versyck 2, Sara De Smet 6, Anne-Mare De Vries
Coach : Bassie Mortier

Tafel : Carine Goethals (Evergem) en Wim De Smet (Gent)