Druk op OCMW neemt af

dinsdag 27 maart 2012 9u05 | teun | 4 reacties
Trefwoorden: , .

Het Gentse OCMW heeft vorig jaar via haar fraudecel 600.000 euro onterecht uitgekeerde steun teruggevorderd. Bovendien daalde het aantal leefloners in 2011 opnieuw naar het niveau van 2008. ‘De kentering is ingezet’, zegt OCMW-voorzitter Geert Versnick (Open VLD). Toch weegt het OCMW steeds zwaarder op het stadsbudget.

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2012 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

 1. Reactie van RoosD

  Eigenlijk wil ik gewoon niet weten wat daar allemaal gebeurt,maar dat het OCMW zijn zaakjes niet onder controle heeft, is een feit. En van die fameuze kentering geloof ik geen ene moer. Verkiezingspraat is dat. Het OCMW zal steeds zwaarder blijven wegen op het stadsbudget:aangezien Gent de grootste toename Oost)Europeanen telt en ze allemaal steun krijgen.

 2. Reactie van August

  Ondanks mijn reeds gezegende leeftijd sta ik nog altijd versteld van de ongelooflijke domheid van sommige mensen. Versnick, toch niet direct een linkse rakker, zegt juist dat het OCMW het geleidelijk onder controle krijgt. Reactie: “ik wil het niet weten”. Of misschien beter: ik kan het niet weten want ik ben zo vastgeroest in mijn stupide vooroordelen dat die elementaire informatie mijn hersenen (??) niet eens kan bereiken. Op welke lijst staat u? Die van zwart, zwartgeel, donkerzwart of donkerbruin?

 3. Reactie van Jimmy

  Wat is het nu… Is het aantal leefloners gedaald of gestegen? In het zelfde artikel zegt mr. Versnick het allebei?!

 4. Reactie van Roland

  600.000 euro teruggevorderd ….. ook teruggekregen?
  :-)