Hadhi: eerlijk winkelen in stijl

donderdag 5 april 2012 9u37 | Greet | 2 reacties
Trefwoorden: , , , .

Dat ik al door heb dat dat geld gaat kosten, in Gent werken! Kwam ik tot vorige week pas na sluitingstijd in Gent aan, dan is dat nu wel een heel klein beetje grondig anders. Over de middag eens gaan windowshoppen, of na het werk een straatje afdweilen op weg naar huis: alles is mogelijk!

En al op de eerste dag bots ik op de vitrine van Hadhi. Ze zitten er blijkbaar nog maar zo pas dat de website nog niet werd aangepast en er enkel naar de winkel in de Nationalestraat in Antwerpen wordt verwezen.

Hadhi

Kledingwinkels interesseren me maar matig. Interieurzaken daarentegen, die word ik maar zelden moe. En dit is echt een hele mooie. En dan nog een nobele ook. Want alles wat ze aanbieden is Fair Trade. Prachtige spullen verkopen ze, die in een designzaak niet zouden misstaan. Ik viel als een blok voor de Egyptische lampen van geperforeerd koper, de papieren bijzettafels en de stoeltjes uit gerecycleerd staal.

De tijd dat fair-trade spullen enkel “leuk” stonden in de meer alternatieve optrekjes is duidelijk voorbij. Sober, strak en gelukkig ook heel bruikbaar. Prachtige manden voor de was, voor houtblokken, of gewoon voor de show. Handtassen uit gerecycleerd materiaal. Juwelen zonder veel tralala, maar met een overdosis stijl.

Hadhi Hadhi

De prijzen zijn niet echt laag te noemen, maar zeker niet overdreven voor de stukken die ze verkopen. En misschien word ik oud, maar ik denk dat je je beter kan omringen met een paar mooie stukken die eerlijk werden geproduceerd dan met al die goedkope spullen die eigenlijk alleen goedkoop worden gemaakt op kosten van de ellende van velen. Ik denk dat ik een bestemming heb voor de euro-stukken in dat roze spaarvarken.

Hadhi, Brabantdam 53.
www.hadhi.be

© 2012 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Greet A

    Ik heb hen trouwens nog gemaild ivm de contactgegevens op hun website en ze waren er mee bezig :)

  2. Reactie van patricia

    Een aanwinst voor Gent, ik vind dit een hele leuke winkel in Antwerpen.