Handbalclub Don Bosco Kampioen en naar nationale

maandag 30 april 2012 13u26 | Willem De Smet | 2 reacties
Trefwoorden: , .

Sedert vorige zaterdag heeft onze stad een vertegenwoordiger in de tweede nationale reeks van het dameshandbal.
Onze club werd kampioen na een schitterend seizoen en promoveert voor de eerste maal in haar bestaan naar de nationale reeksen.

Bij de dames stonden de zenuwen stijf gespannen voor deze kampioenschapswedstrijd. Een gelijkspel was voldoende aangezien Titelconcurrent Evergem een punt had laten liggen in Hamont.

Voor een 200-tal Don Bosco supporters kon de pret beginnen. Maar de dames hadden toch wat last van stress. Uilenspiegel speelde haar gekende tactiek van vrouwdekking uit en dat leverde aanvankelijk resultaat op. De geel-zwarten konden hun gewone spel niet opleggen. Uilenspiegel was de betere ploeg, maar de voorsprong bleef steeds binnen de perken. Nooit was er meer dan 2 punten verschil.

Coach Wouter Dhaenens nam dan een opmerkelijke beslissing en plaatste nu zelf vrouwdekking op spelverdeler en topscorer Nele Antonissen. Dat bleek de matchwinner te zijn. Lien Van De Walle was de ‘vrouwdekker’ van dienst. En Lien is een kuitenbijterke….Nele raakte geen bal meer aan en de Sinjoren verloren hun speloverwicht. De Isorexen konden op 5 minuten tijd een 8-10 achterstand ombuigen in een 13-11 voorsprong bij de rust.

Ook in de tweede helft werd de spelverdeelster van de Uilen vakkundig uit de wedstrijd gehouden. Dat liet de andere spelers van de thuisploeg toe om hard toe te slaan. Na 10 minuten stond een vijfpuntenkloof op het bord.

De Antwerpenaars konden nog even milderen maar dan was het hek helemaal van de dam. De dobodams scoorden à volonté en liepen 10 doelpunten uit.

Youngster Lisa Van Laecke kreeg ook haar kans om mee te feesten en scoorde via een snelle tegenaanval een schitterend doelpunt. Enkele seconden later legde Lien Van De Walle de 29-18 eindcijfers vast.

Hoeft het gezegd dat doelvrouw Karin Struijs de rots in de branding was….

En het feest kon beginnen.

Na drie jaar liga stijgen de dames naar de tweede nationale reeks van het dameshandbal. De titel is zonder meer verdiend: het meeste punten, het meest gescoord, de minste goals tegen en een feilloos parcours in de terugronde.

De sfeer (een volle zaal) was ontroerend. Wie zegt dat het dameshandbal niet leeft, moet maar eens naar Hekers komen kijken. Volgend jaar in tweede nationale!

Spelers: Karin Struijs, Valerie Gros 3, Sofie De Clercq 4, Sofie Van Bever 1, Niki Van Besien 2, Katrien Van Damme, Annemare De Vries, Lien Van De Walle 5, Alieke De Fauw 3, Sara De Smet 10, Lisa Van Laecke 1
Coaching: Wouter Dhaenens en Bassie Mortier
Een ongelofelijk gelukkige tafel-official : Wim De Smet