Het Liefken, vijf jaar later

zaterdag 29 september 2012 16u19 | Gudrun | 4 reacties
Trefwoorden: , , .

Een dikke vijf jaar geleden schreef ik hier op Gentblogt over het Liefken. Hoe jammer ik het wel niet vond dat de populieren moesten sneuvelen om het Liefken uit te baggeren en te saneren, ook al was dat broodnodig.

Het Liefke in Wondelgem anno 2012

Nu, vijf jaar later ben ik opnieuw foto’s gaan nemen (vijf jaar geleden was dat nog Charles Strijd, btw), gewoon om te laten zien wat die schoonmaakoperatie heeft opgeleverd. Het water is geen vloeibare pek meer, al is nog niet alles peis en vree. Je kan de bodem zien, maar af en toe kan je het water nog steeds verdomde goed ruiken, en niet in de positieve zin.

Het Liefke in Wondelgem anno 2012Het Liefke in Wondelgem anno 2012

Maar de vogels zijn terug: er zitten eenden en waterhoentjes, er bloeien volop planten, en ik zie de occasionele libel voorbijvliegen.

Het Liefke in Wondelgem anno 2012Het Liefke in Wondelgem anno 2012

Ik weet niet waar Charles destijds stond om foto’s te nemen, maar de oevers zijn weer afgesloten, en ik heb me moeten beperken tot de brugjes in Wondelgem.

Het Liefke in Wondelgem anno 2012Het Liefke in Wondelgem anno 2012

Achteraf gezien ben ik echt wel blij dat ze destijds die werken hebben uitgevoerd. Al mis ik het ruisen van de populieren nog steeds…

© 2012 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

  1. Reactie van Max Van Hemel

    mooie reportage :)

  2. Reactie van ElsS

    Ik dacht eerst dat het over ‘t Oud Liefken ging maar niet dus ;-) Leuk om lezen en ja, die Lievefeesten, daar herinner ik me ook vaag nog iets van.

  3. Reactie van Freddy

    Als ik de foto’s zo bekijk stond Charles vijf jaar geleden vooral in de Schaloenstraat en omgeving toen jij de foto’s nam. Ik kwam daar toen regelmatig voorbij.